Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 693
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 5 175
Аз да попитам.
На баща ми са му дали прием на дексаметазон по схема, до пълно спиране.
Така ли се прави?
Защото установяваме, че когато не го пие не е добре.
И при нас беше такава схемата с Дексаметазона. Но се влошиха нещата и така и не го спряхме, даже го увеличихме, заедно с Конвулекс.
Как е татко ти?

# 5 176
Аз да попитам.
На баща ми са му дали прием на дексаметазон по схема, до пълно спиране.
Така ли се прави?
Защото установяваме, че когато не го пие не е добре.
И при нас беше такава схемата с Дексаметазона. Но се влошиха нещата и така и не го спряхме, даже го увеличихме, заедно с Конвулекс.
Как е татко ти?

Конвулекса с каква цел е включен, предвид показанията му за употреба? При каква симптоматика и помогна ли?

# 5 177
Вероятно като антиконвулсант, за профилактика на гърчове.

# 5 178
При метастази в мозъка се изписват подобни медикаменти, често в комбинация с дексаметазон.
И ние не спряхме Дексаметазона до края... Около пет месеца го приема в различни дози.

# 5 179
Вероятно като антиконвулсант, за профилактика на гърчове.
Да, веднага след като разбраха, че има метастази в мозъка го изписаха, преди Дексаметазона дори. Тогава нямаше гърчове, но няколко месеца по-късно и през това минахме за съжаление.. но ние и през две мозъчни операции минахме. Предполагам има значение.

# 5 180
Ясно, при вас е заради метастазите.Но така и не проумявам в нашия случай защо са го тъпкали с този тежък медикамент, при липса на метастази, без да е правено ЕЕГ и без клинични данни за епилепсия и  биполярно разстройство. С признаци на хипоперфузия и транзиторни мозъчни атаки, както и малък хроничен  субдурален  хематом, с давност над 6 месеца,  към момента без клинична изява.Чудех се, дали не се употребява и ,,off label"?

# 5 181
Здравейте,
Днеска излезе резултата от биопсията на мъжа ми.
За съжаление е с рак на езика. Обясниха ми че ще трябва операция и последваща терапия. Още не знаем каква.
Аз съм в шок. Предполагам че всички са така като чуят тази диагноза.
Въпросът ми е какво да очаквам за в бъдеще? Как ще е след операцията? Как се понасят хомио и лъчетерапиите?
Ще е в състояние ли да работи, тъй като работата му е тежка?
Имаме бебе на 9 месеца и само той работи, тъй като аз гледам детето.

# 5 182
Ох, много съжалявам, че и вие трябва да минете през това!
Шокът е нормално състояние за всички. Съпругът ти обаче ще чака подкрепа... Наплачи се тайничко и след това го подкрепяй и му повтаряй, че всичко ще бъде наред, ще намерите най-добрите лекари и лечение за него!
Прочетох набързо в интернет - при тумори открити в начален стадий има всички шансове за оздравяване. Не се препоръчва използване на вода за уста с алкохол.
Колко е тежка операция не мога да кажа, но едва ли е по-тежка от коремна такава.
Не се тревожи предварително за химиотерапията. Ако предпишат такава, ще напишеш каква е и все някой ще даде съвет.
Не се отчайвайте, дай надежда и на съпруга ти с многобройните примери на хора от тази тема, които живеят с диагнозата години наред. Ракът отдавна не е смъртна присъда, а заболяване, което с добър контрол се превръща в хронично такова. Joy

# 5 183
И за работата не се притеснявайте, първо ще е в болнични, после ще има и ТЕЛК.

# 5 184
Благодаря ви момичета.
По сложно е при нас, че той е животновъд. Хванали сме се за главата какво да правим с животните.
Но ако няма да е в състояние да се справя с работата ще се мъчим да ги продадем възможно по скоро.

# 5 185
Наемете работник, като оздравее, пак ще си работи, рака вече е лечим. Ако не се е осигурявал и няма да ползва болнични, след операцията подайте за ТЕЛК.

# 5 186
Съжалявам, че се срещаме точно тук.
За мен…не бързайте с продаването на животните. В България има драстично разминаване между какво се полага (месеци наред болнични) и какво е необходимо (в едни случаи - толкова; в други - по-малко). Просто всичко е по калъп - онко опериран си, 6 месеца директно и още 6 безпроблемно с ТЕЛК.

Ако операцията е лека (процесът е в начален стадий) и няма последващо лечение или пък е ограничено само до лъчетерапия, може да се чувства достатъчно добре за работа съвсем скоро след операцията. Лично аз съм опериран два пъти (не онко) - веднъж коремно и веднъж гръдно. След първата операция си прекъснах болничния на четвъртия работен ден от интервенцията; след втората операция - на шестия. Въобще не ме интересуваше колко месеца мога да кисна у нас според някой бюрократ, който не е виждал пациент през живота си.

Другите въпроси са доста общи - кое как се понася зависи от това какво ще се прави. Тук не става ясно. Съветът ми е да не се хвърляте на първия възможен вариант, а да чуете 2 онкологични и 2 хирургични мнения. И, ако пуши/прекалява с пиене - да спре. Лесно, трудно…туморите в устната кухина често са свързани с това.

Бъдете здрави, подкрепяйте се и ще се справите.

# 5 187
  • Другата България
Съфорумката мисля е в Гърция.
Дано не бъркам, извинявам се, ако е така.

# 5 188
Мери, не бъркаш. Тепърва ще проверявам как стоят нещата тука.
Но той така или иначе няма работодател за да представя болничен. Професионален животновъд е.
Лекарят който взе биопсията е стоматолог хирург. Според него след операцията ще трябва и лъчетерапия.
Но тепърва ще ходим в болницата където ще се оперира и там ще кажат със сигурност какво и как.
Лошото е че ММ хич не иска да ходи по лекари, а и покрай работата отлага максимално докато болката стана нетърпима.
Беше решил че си е порязал езика на един счупен зъб и все чакаше да му мине.
Disappointed Relieved
И сега хем го боли много, хем не е и 1ви стадий.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 23:51 от geizer

# 5 189
За съжаление татко няма да се оправи. Така са казали. Всичко е от главата.
Сега говорих с него. Нервен. Нямало кой да му сложи система в 4 през нощта. В 2 е звънял на сестра ми да ходи да го вземе. Загубил е ориентация за времето ...
Майка му се кара Sad
Ох .. не знам ...
Препоръчали са да взима Alufood. Ще я търся днес.
Според вас може ли да взима нещо за сън?

Общи условия

Активация на акаунт