Декемврийски бебета 2023г

• 39 690
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
И моя преглед в 6г+6 мина, видяхме пулсация (не пусна доплера, за да не стресираме ембриона), но според лекаря е доста мъничко и не отговаря на почти 7гс. Мери го няколко пъти, най-много изкара 4.74 мм ембрион. Видяхме и кръвотока. На 5ти Май съм отново на преглед. При вас какъв беше размера на ембриончето около 7гс?

Снимчица:
Скрит текст:

# 616
  • София
Момичета не знам какво да правя с тази моя работа - шефа ми се заяжда понеже си взимам болнични, но няма как да повръщам и да ми е лошо и да съм 12ч. вързана на стола. Работата ми е напрегната и стресова и вече се чудя дали да не ходя така, понеже сега ще се настроят всички срещу мен, останалите колеги са мъже Sad

Ти нали вече взе болничен? Взимаш ли нещо за повръщането? Пробвай с капки Вомитсухил или хапчета за смучене Емил, те облекчават симптомите до някъде. 12 часа една смяна е много... за съжаление мъже шефове рядко влизат в положение...

Валерита, на колко отговаря? Кога беше овулацията?

# 617
Мерси за отговорите момичета, писмено не съм го уведомила, но сега ще го направя и ще си изляза до края, именно заради грубото отношение и защото аз наистина не се чувствам работоспособна, иначе съм работохолик принципно и те го знаят…
Момичета не знам какво да правя с тази моя работа - шефа ми се заяжда понеже си взимам болнични, но няма как да повръщам и да ми е лошо и да съм 12ч. вързана на стола. Работата ми е напрегната и стресова и вече се чудя дали да не ходя така, понеже сега ще се настроят всички срещу мен, останалите колеги са мъже Sad

Ти нали вече взе болничен? Взимаш ли нещо за повръщането? Пробвай с капки Вомитсухил или хапчета за смучене Емил, те облекчават симптомите до някъде. 12 часа една смяна е много... за съжаление мъже шефове рядко влизат в положение...

Взех за ковида миналия път и днес отидох до ЛЛ за нов понеже от 2-3 дни всеки ден повръщам, няма сутрин, няма вечер и сега ми правят едвали не фасони, че така не можело да продължава с моите болнични… аз 2 поредни дни дневни смени от 7 до 7 едва ги издържах небременна именно заради натовареността на самата професия и стреса .. а сега не мога да си представя ..

# 618
Маце, каза грубо седмица назад върви, но не искаше да казва повече преди следващия преглед. Овулацията беше проследена и потвърдена на 22ри Март.
Поне хубавото е, че видяхме че тупка сърцето, та това си е малка победа, въпреки малките размери.
Сега почвам да се филмирам да не би да не се дохранвам..

# 619
  • София
Валерита не е от храненето в тези седмици, най-вероятно се касае за по-късна овулация или по-късна имплантация, щом си е там и тупка, всичко е наред! Кога си пак на преглед?

# 620
Аз не мисля ,че може да е от недохранване . Има жени ,които през първите 3 месеца постоянно повръщат , почти нищо не ядат ,дори свалят кг. Изчакай следващия преглед , не се притеснявай излишно сега , понякога знам ,че стават такива разминавания в седмиците , не може абсолютно точно да се измери ембриона. При мен например в деня на раждането сутринта измериха бебето около 3 кг , 12 часа по-късно се роди синът ми 3.700 кг.

Аз днес си запазих час за скрининга или феталната морфология , както му се казва. На 29 май ще е , вече нямам търпение.

# 621
  • Варна
Аз не мисля ,че може да е от недохранване . Има жени ,които през първите 3 месеца постоянно повръщат , почти нищо не ядат ,дори свалят кг. Изчакай следващия преглед , не се притеснявай излишно сега , понякога знам ,че стават такива разминавания в седмиците , не може абсолютно точно да се измери ембриона. При мен например в деня на раждането сутринта измериха бебето около 3 кг , 12 часа по-късно се роди синът ми 3.700 кг.

Аз днес си запазих час за скрининга или феталната морфология , както му се казва. На 29 май ще е , вече нямам търпение.

На 29ти и аз съм на фетална 😄

# 622
Здравейте и от мен Simple Smile
И моят преглед мина днес - в 8 г.с. + 2. Всичко е наред, бебчето си е там - голямо е вече 2 см, сърчицето си бие с около 170 удара в минута.
Понеже смених лекаря, се оказа, че щом всичко ми е нормално - нямам отлепвания или зацапвания - утрогестанът, който ми беше изписан преди и поставях последните седмици всяка вечер, реално е бил излишен и само допринасял за влошаване на симптомите ми.
Казаха ми да започна да го намалявам постепенно - първо през вечер, после през 2 и т.н.
Вие съгласни ли сте?
Също така било рано и за pregnacare original. На този етап е достатъчна чиста фолиева киселина, а pregnacare да продължа да го пия след някой друг месец.
Исках да ви попитам и кога е най-удачно да се прави феталната морфология. Намирам различни мнения - от 10-та до към 13-та г.с. Живот и здраве няма да съм в България, когато съм точно в 12 г.с. и исках да разбера дали 13 г.с. е удачен вариант за ФМ. АГ, при който бях днес, каза, че това е точното време, но реших да се допитам и до вас как смятате да действате вие. Innocent

# 623

Маце, каза грубо седмица назад върви, но не искаше да казва повече преди следващия преглед. Овулацията беше проследена и потвърдена на 22ри Март.
Поне хубавото е, че видяхме че тупка сърцето, та това си е малка победа, въпреки малките размери.
Сега почвам да се филмирам да не би да не се дохранвам..
Извинявай за въпроса, но с какво те гледаха? С вагинален ехограф или само на ехограф?

# 624
С вагинален ме гледаха. Иначе преди всичко уж си беше ранно, 10 дни след овулацията имах положителен тест, та за това се изненадвам, че вървим назад. Маце на 5ти ми е следващия преглед, когато трябва да бъда по календар 8+2 гс.

# 625
  • София
tedizza аз не бих спирала прогестеронов до 12та седмица, иначе да, спира се плавно. Иначе първата ФМ се прави от 11-13та седмица, не е проблем да е и в 11та и в 13та, след това обаче не се прави

# 626
Здравейте и от мен, плахо и аз се записвам в темичката. Много е хубаво,че има такава група за подкрепа. Бременна съм в 8гс+5 дни. Вече чух пулс на последният преглед. Всичко беше нормално, както размера, така и пулса. С много смесени чувства очаквам и аз следващият преглед на 4ти май, просто се надявам този път всичко да е наред. Успех на всички ни и до щастлив финал- Дай Боже! 🍀

# 627
Хейй! Чета, ви, че утрогестанът се спира плавно, а аз съм на 10дневна терапия с по две вечер, но аг не ми е споменавал за плавно спиране🧐

# 628
  • София
Хейй! Чета, ви, че утрогестанът се спира плавно, а аз съм на 10дневна терапия с по две вечер, но аг не ми е споменавал за плавно спиране🧐

Защото е рано за спиране още. Спира се плавно защото ако се спре рязко, има опасност от спонтанен аборт, тъй като рязко намалява прогестерона и тялото се обърква. Не се шашкайте, 2 хапчета утрогестан е ниска доза, 12та седмица ще почнеш по 1 една седмица и ще го спреш след това

# 629
Ами девойки мен ме уволниха, дори не мога да се ядосам, бях в изпитателен срок, оставаше ми седмица за да мине и вече да не съм, а бях казала за бременноста поради нощни смени, та съвет към тези които се чудеха дали да казват - на работа - винаги в писмен вид! Аз си взимам урок де, продължаваме напред 🙂

Общи условия

Активация на акаунт