Декемврийски бебета 2023г

• 39 694
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ех много тъпо... За съжаление нямаше да ти мине изпитателен срок следващата седмица,болничен удължава изпитателния срок. Дано успееш да намериш някъде да те назначат за да си хванеш майчинство

# 631
А точно това се чудех сега в случая какво ще стане с моето майчинство

# 632
  • София
Най-добре някой познат/приятел да те назначи в негова фирма фиктивно. Където и другаде да започнеш си в изпитателен срок.

# 633
Еее много кофти . Нямаш ли познати ,които да ти направят услугата? С първата ми бременност така ме назначиха във фирмата на шефката на майка ми и просто им платих осигуровките,които са ми плащали , бяха около 200-300 лв.
Аз в четвъртък ще казвам на мениджърката ми ,че съм бременна и така се притеснявам все едно съм тинейджърка ,която трябва да каже на майка си ... Иначе нямам притеснения за уволнение , защото не съм на изпитателен срок . По-скоро се надявам ,че ще се разберем мирно и кротко с нея , мисля да и кажа направо да започва да си търси друг човек , защото и аз работя по 12 часа , седнала , с униформа . Вече панталона започна да ми стяга , коремът ми е подут и дори си разкопчавам копчето , самата поза по цял ден сгъната на 90 градуса не знам до кога ще мога да я издържа. Така ,че надявам да мине нормално и цивилизовано всичко.

# 634
Здравейте и от мен. Преди седмица получих двете чертички, вчера бях на преглед, в 5сед. и 3дни съм. Все още е малко сакче, доктора каза че големината му отговаря като за около 4сед. Все още не се вижда ембрион, ще ходим пак след около 2седмици, и се надявам всичко да е ОК.
А колкото до това , от миналия месец съм на борсата и сега и при мен си е едно притеснение. Надявам се да намеря някой познат , който да ме назначи, а аз да си плащам осигуровките, това е вариянта Tinydevil . Дано и ти намериш. Пожелавам успех! 🍀

# 635
29 ноември си го водят термина, макар че върви с 1 седмица назад заради късна ову и вероятно ще мине за декември. Но пак така си ми запиши термина.
Не знам какво друго записваме, с предишните ми деца в темите си добавяхме коя поред бременност ни е, възраст на майката и като дойде време - пола на бебчо.
Та ако записвате такива неща:
23 години, трета бременност 😊
Честито на всички тупкащи сърчица! За това си мисля цяла сутрин. Много се радвам за всички и продължавам да стискам палци за следващите седмици Hug

Жирафче, на мен. Аз мисля, че съм те въвела с първоначалната информация, която беше подала в началото, но все пак сподели кой е термина да го оправя.  Simple Smile

За следенето и по-назад бяхме обсъждали май, че си е въпрос на желание. За мен е важно да съм при лекарят, който ще е лекарят на раждането ми. Това сме прави спокойна. Тя следи и по здравна каса, допълнителните прегледи си заплащам.

Пакетите не са лоши, доколкото знам спестяват доста пари ако говорим за следене на частно. Ако обаче си държите на конкретен лекар, в крайна сметка прегледите са веднъж месечно и после тонове, не са нещо непосилно. Иначе другия вариант е изцяло по ЗК, там има някакво покритие. Има всеки месец прегледи, 4 ехографа, 2 пълни кръвни картини, микробиология включва. ПОВЕЧЕ ИНФО ТУК

# 636
Хейй! Чета, ви, че утрогестанът се спира плавно, а аз съм на 10дневна терапия с по две вечер, но аг не ми е споменавал за плавно спиране🧐

Защото е рано за спиране още. Спира се плавно защото ако се спре рязко, има опасност от спонтанен аборт, тъй като рязко намалява прогестерона и тялото се обърква. Не се шашкайте, 2 хапчета утрогестан е ниска доза, 12та седмица ще почнеш по 1 една седмица и ще го спреш след това

Ама на мен ми каза само 10 дни, след това да спра🤔🤔🤔

# 637
  • Варна
Ами девойки мен ме уволниха, дори не мога да се ядосам, бях в изпитателен срок, оставаше ми седмица за да мине и вече да не съм, а бях казала за бременноста поради нощни смени, та съвет към тези които се чудеха дали да казват - на работа - винаги в писмен вид! Аз си взимам урок де, продължаваме напред 🙂

Ако някой не се съгласи да те назначи фиктивно ... лошо. Аз го играх този филм. Но намерих човек, води ме около седмица на работа, за нея седмица си платих пълните осигуровки, тогава около 100 и нещо, а за напред здравните около 30лв всеки месец.

# 638
Ами аз намерих кой да ме назначи, но имам ли право например на борса или няма такъв вариант :/

# 639
  • София, България
И аз минах преглед. Но при мен е раничко. В 5г.с. + 4 се видя плодно сакче с жълто тяло вътре, което си отговаря по размер точно на 5+4. На 9.05 вече съм за пулс и записване на ЖК, като и тогава ще ми пусне изследванията ПКК и вагиналните там, които си ги взимат.

Tinydevil, много съжалявам за тази тъпа ситуация! Намери си счетоводител или пиши тук във форума в темата за майчино счетоводство да питаш всичко, което те интересува.

# 640
Момичета, в петък имам записан час при моя генеколог, но днес реших да посетя друг генеколог при когото също съм ходила и съм доволна.. Та защо избързах, може би защото нямам търпение да чуя пулс..миналия вторник бях на преглед при който се установи само плоден сак от 10 мм. Днес се видя пак само плоден сак вече 16 мм. Аз малко се разтроих тъй като чух, че още е рано.. Да подчертая, че прегледите ми до сега не са вагинални, а само на ехограф. Другото, което е аз съм с дълъг цикъл около 30..31..32..33 дни.. Съответно овулацията ми е по-късна, което също не може да се изчисли със сигурност седмиците... Този петък като отида на дали ще се види нещо на ехографа, най-много да поискам вагинален... Гледам да не се отчайвам и само си повторяем, че е още рано и се иска търпение.. Наистина го отдавам на късната овулация...стускайте палци за петък и ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация нека пише... Последната менструация беше на 07.03 като ми е дошло на 32 ден.. 🤔🥺

# 641
  • София, България
Моето сакче в момента е 16.6 мм и съм в 5г.с + 4 както казах. Твоето същия размер. Не мисля че в петък ще видите нещо повече, освен може би нарастване с няколко мм и евентуално вече образувало се ембрионче. Успокой се, знам за нетърпението и аз искам вече да разбера, че всичко е наред, но се опитай да не го мислиш много много. Hug

# 642
Мина днес и моят преглед, видя се и се чу пулс. Гинеколожката каза, че отговаря на 6 г.с + 5 дни (7.5 мм е), въпреки че се водя 7 г.с + 2, но при мен цикълът е обикновено 32 дни и го отдаде на това.

# 643
  • София
Момичета, в петък имам записан час при моя генеколог, но днес реших да посетя друг генеколог при когото също съм ходила и съм доволна.. Та защо избързах, може би защото нямам търпение да чуя пулс..миналия вторник бях на преглед при който се установи само плоден сак от 10 мм. Днес се видя пак само плоден сак вече 16 мм. Аз малко се разтроих тъй като чух, че още е рано.. Да подчертая, че прегледите ми до сега не са вагинални, а само на ехограф. Другото, което е аз съм с дълъг цикъл около 30..31..32..33 дни.. Съответно овулацията ми е по-късна, което също не може да се изчисли със сигурност седмиците... Този петък като отида на дали ще се види нещо на ехографа, най-много да поискам вагинален... Гледам да не се отчайвам и само си повторяем, че е още рано и се иска търпение.. Наистина го отдавам на късната овулация...стускайте палци за петък и ако някой се е сблъсквал с подобна ситуация нека пише... Последната менструация беше на 07.03 като ми е дошло на 32 ден.. 🤔🥺

Няма ли лекар при когото да отидеш който да гледа на вагинален? Матката е много долу в ранните седмици и с коремен е много трудно да се види нещо. Има ли жълто мехурче или само плоден сак?

# 644

Няма ли лекар при когото да отидеш който да гледа на вагинален? Матката е много долу в ранните седмици и с коремен е много трудно да се види нещо. Има ли жълто мехурче или само плоден сак?
на ехографа се вижда само плоден сак.. Правят вагинален ама според тях няма нужда.. 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт