Декемврийски бебета 2023г

• 40 057
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • София, България
Дааа при някои започват рано Simple Smile ще ти изпишат магнезий, нали знаеш... При мен не помогна 😂 Иначе аз крампи си имах и наскоро преди бременността ей така от нищото. Направо ми светна една нощ, бързо си припомних колко е приятно 😃 пробвай с храни, богати на магнезий Simple Smile

# 271
Дааа при някои започват рано Simple Smile ще ти изпишат магнезий, нали знаеш... При мен не помогна 😂 Иначе аз крампи си имах и наскоро преди бременността ей така от нищото. Направо ми светна една нощ, бързо си припомних колко е приятно 😃 пробвай с храни, богати на магнезий Simple Smile

И при мен не помогна магнезия миналата бременност, пих го заради контракции ..
Ох, какви храни , нищо не ми се яде ...

# 272
  • Бургас
Днес говорих с лекаря, вика ме на 28ми за първи преглед. Тогава ще съм 5гс+3. Стискам всички палци всичко да е на място.

С миналата бременност моето дете се роди последно от цялата отчетна група в последния ден от месеца. А някои от жените родиха по няколко месеца по-рано дори. Сега отново се падам към края на месеца, дано не съм последна пак Simple Smile
Трябва да си направим списък с термините на 1ва страница.

# 273
Момичета, какво мислите? Май трябва да изчакам търпеливо, доста рано хванах всичко..

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:15 от Н И А

# 274
  • Бургас

Момичета, какво мислите? Май трябва да изчакам търпеливо, доста рано хванах всичко..
Кой ден от закъснението ти е това? Направи още един тест след 2 или 3 дни

# 275
Цитат на: *Таничка* МГ 2/5 link=topic=1538930.msg46307007#
[/quote

3 ден от закъснение ми е по календар приблизително.

Последна редакция: ср, 19 апр 2023, 16:15 от Н И А

# 276
  • Бургас

3 ден от закъснение ми е по календар приблизително.
Направи още един тест след 2 дни и така ще разбереш какво се случва.

# 277
Аз ХЧГ не съм правила, а първият ми преглед се пада точно на 6 г.с. /по календарче/. На 29 г. съм и ми е първа бременност, та нямам много опит и затова искам да попитам по-вещите, пиете ли пренатални витамини и колко време се пият? Ние решихче категорично да правим бебе през февруари и аз почнах да пия фолиева с b complex на NOW. Последният ми МЦ започна на 15 март, пих я до вчера, а от днес започнах пренаталния комплекс /пак на NOW/, който е дозиран за 2 месеца в опаковка. Исках да питам и за ФМ - ние сами ли трябва да записваме час или това става след консултация с наблюдаващия АГ?
Благодаря Ви момичета, прекрасно е да можем да споделяме трепети! Дано всички, заедно с бебчетата ни, сме живи и здрави!

ПП. Наистина трябва да си направим календар на термините в първа страница, но сега всички за изчислени на слуки /дали по календар или първи преглед за тези, които го имат/. Може би трябва да изчакаме 10-та седмица.

# 278
  • София
Ния нисичко ми се струва, но след 48 часа пак пусни, може по-късно овулация да е било.

Никакви витамини не пия освен ФК мета, не съм и пила с предната бременност. Обикновено витамини комбинирани се почват втория триместър

# 279
Добро утро!

Vikodi , на мен ми изписаха витамини за бременни на първия преглед в 5 седмица и 3 дни беше той , мисля че бяха pregnacare max, предишната ми бременност ми бяха изписали някакви други , по преценка на следващия доктор. Относно феталната морфология може да се каже ,че си е почти задължителна ,ако искаш да ти е спокойно . Трябва да говориш с акушер-гинеколога си , не всички доктори са квалифицирани да извършват такъв тип изследване и ако твоят не е си запазваш час при друг специалист . Прави се между 11-13 седмица .

# 280
Записах си направо час за преглед на 27ми, тогава вече всичко ще се знае със сигурност, имам ли повод за радост или не. 🍀 Успех на всички и само добри новини.

# 281
  • София, България
Vikodi, по предписание от лекарката пия само Неофолик Мета (важно е да е фолат, а не фолиева киселина) Simple Smile по принцип ми изписа Фемибион 1, но като чу че вече взимам Неофолик Мета каза “а добре, може само това”.  
Също така взимам Биозин Мама , защото имам дете в ранна градинска възраст и ми носи всякакви вируси.
Няма нужда от витамини ако всичко върви добре, особено от комбинираните. Вече ако имаш някакви съмнения за липса на някой витамин, може да пуснеш изследване.

Феталната се прави между 11 и 13 седмица. Има лекари, които изобщо не пращат на нея. Попадала съм на не един случай, в който АГ не е казал нищо за ФМ. Така че ако искаш обсъди я още на първия преглед и предполагам ще ти препоръча специалист, при който да отидеш.

И аз все съм с термини в края на месеца. 😃 но съм секцио, така че живи и здрави ще се роди най-късно около 13-15 Декември.

# 282
Добро утро, момичета Simple Smile

Мацето, благодаря, че ми наля акъл преди 2 дни. Yellow Heart

Аз съм на втори преглед на 26-ти, средата на 8 г.с, по календар поне терминът ми се пада 9-10.12. Първа бременност ми е и имам чувството, че съм пропуснала да питам докторката около 1 млн. неща. Grinning Затова смятам другия път със списък.
И да ви питам тук - в момента се следите при лекаря, който ще ви следи цялата бременност и ще ви изражда или ще сменяте на по-късен етап?
Освен това тези от вас, които ще правят пренатален генетичен тест - на кой вариант сте се спрели? Simple Smile

# 283
Аз ще ходя по каса и на частно отделно, хем да са ми на често часовете и да ползвам комфорта на частните прегледи/болници , хем да си използвам каквото ми се полага за толкова платени данъци.
Аз днес съм само 6 гс, нямам търпение за останалите!

# 284
Здравейте момичета!
За сега само чета темата, не смея да се включа..

По календар съм 6+3 с приблизителен термин 10.12.
Последен МЦ 05.03., имах зацапване на 21.03, което ме кара да смятам, че тогава се е случило захващането 😊
Направих тест 1 седмица след закъснението (09.04) - яркооо положителен 😊 На следващия ден отидох и си записах час за 24.04, сметнах за редно да изчакам повечко време, да не бързам да се радвам, а и хем да има (живот и здраве) биещо сърчице на прегледа, та и приятелят ми да го чуе.

На този етап съм казала на шефовете си, тъй като работата ми е свързана с вдигане на тежко и 12часови смени... Нямаше как да не им кажа.

Та записвам се и аз за 24ти да споделя има ли или няма радостна новина.

Желая на всички лека и спокойна бременност и накрая да гушкаме живи и здрави бебенца😊😊😊

Общи условия

Активация на акаунт