Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 90

• 25 978
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз хич не съм фен на повече от един АГ. Следя се при един и слушам и се доверявам на един. Аз съм в Щерев при др Коновалова, тя ме следя и със сина ми, имаме си разбиране с нея и ми е комфортно с нея, с друг лекар там не знам, има 1-2 дето са ми симпатични но до там. В Надежда съм чувала много добри отзиви за др.Арабаджикова, тя има и частен кабинет. Мои братовчедки се следят при  др.Димова, ама тя си е малко чепата и не е чаша чай за всеки.

Др. Илиев в Токуда ли беше преди?

# 571
  • На изток от Ада
Еи ще ми се пръснат гэрдите около Овулация съм . Сигурно от хапчетата от Надежда 2м ми е страннен Мц сега и гърдите

# 572
  • Sofia
Да.

# 573
Аз хич не съм фен на повече от един АГ. Следя се при един и слушам и се доверявам на един. Аз съм в Щерев при др Коновалова, тя ме следя и със сина ми, имаме си разбиране с нея и ми е комфортно с нея, с друг лекар там не знам, има 1-2 дето са ми симпатични но до там. В Надежда съм чувала много добри отзиви за др.Арабаджикова, тя има и частен кабинет. Мои братовчедки се следят при  др.Димова, ама тя си е малко чепата и не е чаша чай за всеки.

За Арабаджикова и аз само хубави неща съм чувала и се чудя и за нея. За Стаменов и Тихомирова също съм чувала добри отзиви.
Чай ще ги пробвам и тях, за да си намеря “моя човек”.
Да, преди е бил в Токуда. Смесени са ми чувствата за него, та затова казвам, че ще видя какво ще е положението сега след аборта.

# 574
  • София
Маце, стискам палци 🍀❤️

Момичета, съжалявам за загубите...
Аз също знам че тсх трябва да е под 2 преди забременяване. Моят дядо ендокринолог даже смята, че оптималното е около 1 дори когато не целиш бременност.

Имам приятелка, която загуби бебе в 11гс заради високо ТСХ. Моето се качи по време на бременността, трябваше да си повиша дозата, след раждането се върна на предишното ниво.

# 575
Маце, стискам палци 🍀❤

Момичета, съжалявам за загубите...
Аз също знам че тсх трябва да е под 2 преди забременяване. Моят дядо ендокринолог даже смята, че оптималното е около 1 дори когато не целиш бременност.

Имам приятелка, която загуби бебе в 11гс заради високо ТСХ. Моето се качи по време на бременността, трябваше да си повиша дозата, след раждането се върна на предишното ниво.

Ох, вече не знам с тези стойности и различни мнения на лекари… ще видим тази седмица Русев какво ще каже.
Ще се консултирам с още специалисти, ако е необходимо.

# 576
  • На изток от Ада
Тхс е за ендокринолог.
Русев е имунолог.  Пприятен тип,  но мен само ме обърка.Ходих 2019 саммо с Асе мутация.  Имаш нк клетки при него завишени (не каза че се менят] пусна ТХС, вит д ,в12, тромбоцитно Левкоцитни Алергати тези нк клетки и терапия през ден инжекции клексан и аспирин през ден.
За нк клекти интралипид.
Спазвах Терапията и интересно без да изследвам нк клекти и пяк абортирах.
В 13гс ,но реално в 11 гс ми изтекоха водите.

Тази година минах на хематолог онлайн ми не сте за инжекции и то през ден.  При бременност ще следим кръвотока и тогава инжекции евентуално. Може би и на Тончев ще мина

# 577
Моето тсх е 1.8 в момента,без бременност, и казаха,че е супер.... Колкото доктори, толкова и мнения.
За Данаил Илиев,ако е същия - в Надежда, не видя двуплодна бременност при мен и не ми даде лечение при супер тежък вирус с висока Т и няколко дни след прегледа при него беше миседа.... Та все още ми идва да го посетя и вдигна във въздуха,но смисъл няма.
Коновалова я харесвам, симпатяга е, но не е за сложни случаи и проблемни бременности. Моя приятелка я изроди секцио, заради увита пъпна връв,а после всички лекари й казаха,че това е измишльотина и го правят несигурните АГ. Друго - не разбира от тромбофилия. А като чух,че до 12гс ако жената не кърви, няма смисъл да си изследва НИЩО и да пие нищо, просто спрях да ходя там. За извън бременност за рутинни прегледи става иначе.

# 578
  • София
Ян точно др. Коновалова ми следя рисковата бременност перфектно, пък това за тромбофилиите изобщо не знам, но мен още с предната бременност ме сложи на АП и фракси, приятелки с тромбофилии се следяха при нея, без хематолози, как да не приема нищо... мен ме е сложила на една шепа хапчета, просто е на мнение ако бременността се развива нормално няма нужда от лекарства, изследвания пуска по редовно от останалите АГ-та, аз вече имам няколко, абе много педантично следи, и най-много ме кефи че следи шийките изкъсо. За насърчаването за нормално раждане, винаги е била фен, даже прави снимки на родилките по тяхно желание в първите моменти, моя приятелка роди две нормално при нея след две много рискови бременности, мен също ме пробва нормално, днес даже ме изпрати с думите хайде този път дано успеем нормално. Ама както казах, аз се разбирам чудесно с нея, снаха ми хич не я хареса, следи се при нея, ама не си паснаха.

# 579
Да,то за всеки АГ е така... Аз я харесвам, просто не ми допадна това,че до 12гс, когато е рисково, каза да не си изследвам нищо. Даже МБ. И да не пия витамини, не било нужно,ако се храниш добре. Това също не ми хареса... Но това беше преди години, може сега да е другояче. Основно се отказах от Щерев заради това,че няма личен контакт с АГ, и съм чакала от петък до понеделник да се чуя с нея ... Ама то перфектно място и лекар няма, аз като обиколила всички частни клиники го разбрах Grinning един е силен в едно, друг в друго....

Пс. Да кажа и ,че тя е от малкото наистина емпатични и внимателни  АГ,които съм виждала. Откри ми ендометриозна киста.
Ама за Илиев само лошо мога да пиша.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 15:53 от Yan25

# 580
  • София
. Ама то перфектно място и лекар няма, аз като обиколила всички частни клиники го разбрах Grinning един е силен в едно, друг в друго....
Така е,аз затова ще се разчекна между трима АГ + хематолог и кардиолог.
Единия АГ за шийката,другия за женска консултация,третия за доплери и тромбофилия и да има комуникация с хематолога.Изобщо е страшна работа ...

# 581
Аз ако и този месец не видя + тест трябва да отида при АГ,което се занимава с трудно забременяване. Да препоръчате някой, който няма да ми пусне изследвания за 1000лв само ей така?
Сраствания само на тръбите ли евентуално биха пречили на зачеване?

# 582
  • София
Ян колко и да не ми е на сърце, др. Калчев. Само той веднага се хвърля да огледа хубавичко вътре/вън всичко. Другия вариант, защото може да се доредиш по-бързо за час, че записва месец за месец, др Ковачев.

# 583
Не съм ги посещавала,но Ковачев ми беше едната идея за следене при бременност. Та може да отида при него още отпреди това,явно ще се наложи . Тъкмо да се запознаем Grinning май работеше в един център, където лесно се записваш..

# 584
  • София
Ян колко и да не ми е на сърце, др. Калчев. Само той веднага се хвърля да огледа хубавичко вътре/вън всичко. Другия вариант, защото може да се доредиш по-бързо за час, че записва месец за месец, др Ковачев.
Аз съм за Калчев с две ръце,обаче за него се записва чак за август-септември някъде.
За мен е топ!Не съм имала репродуктивни проблеми,но все пак съм минала през него по други причини.
Ако решиш да си дадеш още няколко месеца шанс,записваш сега и чакаш ...

Общи условия

Активация на акаунт