С какво ви дразнят комшиите?

• 44 779
  • 579
  •   1
Отговори
# 30
Абе май повече им се дразнят, че правят забележки на техните деца да пазят тишина докато бебето спи.

# 31
Ами то това си е дразнещо. Отиваш с бебе на детска площадка. Предполага се, че там децата си играят и са шумни. Ако искаш бебето ти да спи спокойно, отиваш другаде. Близко до акъла.

# 32
Явно всеки се дразни от различни неща. В нашият блок живеем по-малко от 10 души и е относително спокойно. Но моята съседка, по незнайна за мен причина, страхотно се дразнеше от едни хора, които отвреме навреме идваха с кола, паркираха я и разхождаха кучето си в околните градинки. На никого не пречеха, според мен. Но тя редовно издебваше, когато тръгнат с кучето и им лепеше с лепило бележки на колата. Ама написани на канцеларски лист. От рода на "моят двор не е клозет на вашето куче" и подобни. Дори беше направила подписка до общината, но май не събра подписи. И тя им лепи бележката и се крие вътре в апартамента, а те ни гледаха зло. Накрая излязох, за да им обясня, че не аз лепя бележки и ми е все едно къде си разхождат кучето. Баща ми не искаше да им каже за съседката, защото мислеше, че ще я пребият. Накрая май кучето умря и сагата приключи.

# 33
Може да се е ядосвала, ако е намирала често кучешки изпражнения. А доста собственици на кучета нямат навика да си чистят след домашните любимци.

# 34
Това беше, когато имаше доста улични кучета и все още никой не чистеше след любимците си. Просто тя си е драка и нещо ги беше нарочила. То беше едно старо чау чау, едвам ходеше горкото, съмнявам се да е правило голям боклук.

# 35
Те и малките акита не са много приятни 😃

# 36
Естествено, че не са. Дори съм изхвърляла обувки след настъпването им.

# 37
Хубаво де,ама аз водя ли си децата по кварталите?Не! Децата ми израснаха в едно селце наблизо,после продадохме имота,все едно да ги водя там,щото са свикнали?!Къде е логиката?Човек се нагажда според обстоятелствата,каква работа имам аз на старите си адреси?Не че ми е частно блоковото пространство,всеки е свободен да ходи където си иска,но малко или много се съобразява с живущите там!Аз така го разбирам....

# 38
Ами то това си е дразнещо. Отиваш с бебе на детска площадка. Предполага се, че там децата си играят и са шумни. Ако искаш бебето ти да спи спокойно, отиваш другаде. Близко до акъла.
Е да, ама ако имаш две деца и едното иска да играе, нещата вече не са толкова прости. Иначе съм съгласна, че никой не е длъжен да пази съня на моето бебе. Ако си пък сама а двете и голямото е на 5 и няма как да го оствиш да играе само...

# 39
Така е, но пак е дразнещо да се прави забележка на децата, че са шумни и то не къде другаде, а баш на детската площадка. Там се предполага, че няма спящи бебета.

# 40
Ама нямало площадка там. Само междублоково пространство.

# 41
Има право, разбира се да ходи ако ще и на Еверест. Но. Няма право да прави забележки на другите, да заведе бебето на по тихо място.

# 42
Децата си играят в междублоковото пространство, където идва майката с бебето и те трябва да и пазят тишина? Защо? Две деца имам. Едното беше бебе, другото на 3. Не съм си и помислила, да правя забележки на околните деца да пазят тишина. Те са навън да играят. Като не ми харесва - количката, бебето и пред моя блок или някоя тиха алея.

# 43
Отива при играещи деца. Аз лично разбрах, че е детска площадка между блоковете. Нахално е да се кара на децата да са тихи заради бебето й.

# 44
И аз си водя кучетата в близки райони и квартали/10 км/  на разходка. Да помиришат , да разнообразят, както и аз. Не на детски площадки, разбира се. Там какво да видят?
 Даже не мога да си представя да излезе някой да ми каже, че не може, защото не съм от техния квартал.

Общи условия

Активация на акаунт