Да преправим старите мебели с любов - тема 39

• 62 566
  • 918
  •   1
Отговори
# 405
  • пустинята Гоби
Дървените врати тежат ужасно. Имам 6 броя в нас, имала съм и други - дървените са здрави и тежки кютюци. Поне моите. Вратата на банята ми е дървена, няма проблем, защото банята е голяма и вратата не се мокри. Боядисана е с акрилна боя за дърво, не е мръднала. Обаче пак ще кажа, не е подходящо вратата да не се затваря, дори и да няма тоалетна вътре. То естествено всеки си шета на акъла, ама тази баня ще се ползва не само от един човек вероятно и на никой няма да му е комфортно.

# 406
Едва ли е дъб или бук, в най-добрия случай е "червен чам". Повърхността е трагедия, но дървото отдолу /ако не е много червоядено или изгнило/ е хубаво. Съдя по 100 годишна къща с оригинална дограма и врати.
Миризмата се премахва, тя е най-малкия проблем.

# 407
Тази врата трябва да се изшкури и обработи, при което боята ще падне. Тоест тя наново ще се боядисва отгоре, а няма да се запази оригиналната боя. Тогава? Какъв е смисълът нещо старо да го изшкуриш до здраво, и боядисаш след това с нова боя - то така не се ли губи тоя ретро привкус..не знам. Няма да е същият зелен цвят имам предвид...

Гардеробът от сега се изпотявам само като си помисля какъв къртовски труд ще е разглобяването му, пренасянето му, качването му, сглобяването му. А после и реставрацията му..още къртовски труд ...

..такъв имаше в квартирата ми като студентка...

# 408
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
В предишни теми сме обсъждали реновирането точно на такъв тип мебели, като гардероба, от средата на миналия век. Ето тук например https://www.bg-mamma.com/?topic=1197531.405

# 409
Защо всички казвате,че гардероба е голям,а говорите за надстройки към него.Аз мисля,че ще ми е малък,дори.
Благодаря за снимките на плъзгащата св врата.Така си я представям и аз.Очаквам да има трудности с вратата и бюфета/всичко се взима/,затованяма да св занимавам аз,а професионалист.Със столоввте проблем не виждам,гардероба ще го мисля,като го издърпаме.

Много благодаря за последния линк!

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 10:44 от red soul

# 410
soniapro ето ти още една идея за обновяване на стол:

Благодаря, това вид ратан ли е? И от къде може да се купи в България , пробвах на няколко места но нямат?

# 411
# 412
  • София
Някой знае ли каква боя е добре да използвам за чугунен ръждясал радиатор? Чудя се между Протекта заради ръждата и термоустойчива боя за радиатори заради нагряването, но тогава ръждата може пак да избие....

# 413
Първо преобразувател за ръжда - 5-10 лв.,  а след това боята.

# 414
  • Перник
Защо всички казвате,че гардероба е голям,а говорите за надстройки към него.Аз мисля,че ще ми е малък,дори.
Благодаря за снимките на плъзгащата св врата.Така си я представям и аз.Очаквам да има трудности с вратата и бюфета/всичко се взима/,затованяма да св занимавам аз,а професионалист.Със столоввте проблем не виждам,гардероба ще го мисля,като го издърпаме.

Много благодаря за последния линк!

Гардеробът е тежък, но не бих казала, че е голям. Ползваме такъв. В новата къща. Преместихме си го от старата Grin Не мирише на влага, мухъл и т.н., но винаги се е използвал, не е стоял изоставен някъде. За разлика от новите, има достатъчно рафтове и чекмеджета.
Вратата може и да не е ниска. Заради идеята да преместим подобни врати от старата къща, се наложи новите да се изработват по поръчка, защото се оказа, че сме си оставили отвори по-високи от съвременните стандарти. Ако не се шкури много дълбоко и се омасли/лакира с безцветен лак/масло зеленото поне отчасти ще се запази.

# 415
soniapro ето ти още една идея за обновяване на стол:

Благодаря, това вид ратан ли е? И от къде може да се купи в България , пробвах на няколко места но нямат?
Не е ратан. Съжалявам , но не знам името на материала и ще обясня като абориген😁Това е пластмасово- нещо като кух прозрачен еластичен кабел, или нещо като  тръбичката между банката  и абоката когато си на системи в болница.
Бяхме на почивка и там го снимах , че ми се  стори приложима идея.

# 416
Къде могат онлайн да се видят най - точно цветове, че в сайта на димотика са почти еднакви много цветове? Някой беше споменал приложение някакво?

# 417
# 418
👍знаех си, че съм абориген😂😂😂

# 419
Къде могат онлайн да се видят най - точно цветове, че в сайта на димотика са почти еднакви много цветове? Някой беше споменал приложение някакво?

Гледаш палитрите за латекса...хиляди цветове има.

https://www.decor-dimotika.bg/cveten-lateks/

Общи условия

Активация на акаунт