Много МНОГО МНОГО по-лесно е да се сее жито, царевица и слънчоглед. Ореш, сееш, яко химия, пак химия, и пак химия, и жънеш (житото още през лятото, другите по-късно). Хвърляш някакви смешни пари на наемодателите и печелиш съвсем чисти минимум 200-300 лева на декар за година. 1000 декара = 200000 лева в джоба, нека им е лошо. Не ще протестират, държавата ще обърнат за тези пари. А вие им пляскайте, и ги подкрепяйте, и ги жалете още. Мъка ми е за жълтите павета на ЙФ хахаха какво ще им се случи след тежките трактори по тях. Тамън ги преремонтира за нам си кой път, и сега пак. Но още по-ми е мъка за цените, които ще плащаме за олио и брашно много скоро, след като Денков им клекне на зърнарите и на клакьорите им. Щото идат избори, нали...
Мен тази година ме принудиха да подпиша 2 договора за наем на празен лист, без указана точната сума за наем. На единия се възпротивих и ми вдигна скандал защо съм написала сумата за наема, изпрати ми отново формуляра, за да му го подпиша без числото на него. Явно за да прави далавери и да лъже държавата, че ми е платил повече.
Нашето семейство миналата година си купихме от Гърция страхотно грозде за вино 200кг по 40 евроцента/кг. Тази година поръчахме на 50 цента и пак ще си докараме от там. Хем е по-евтино хем е по-качествено. БГ грозде е по 1,40-2,00лв - днес сутринта казаха по телевизията. Може би щото заплатите тук и разходите са по-големи... или внасяме украинско грозде хахаха. И показаха касетките с мухлясало грозде, де, рекламата беше на ниво.