Глиобластом - тема 2

• 59 123
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
Не знам как, не сме питали. Тук си спомням, че се изненадаха също, защото не бил такъв протокола. Ние не бяхме питали. В онкологията в София се случва всичко.

# 286
Здравейте,моята майка е със същата диагноза и се интересувам дали сте търсили лечение в Турция и към коя болница сте се обръщали ?
Благодаря

# 287
Здравейте!
Правихме биопсия в Мемориал Турция при проф.Токташ, а после бяхме и в Анадолу за преглед и от там препоръчаха лъчетерапия с Темодал. Останахме тук за  лечение защото много бързо се влоши и не можеше да пътува, за което много съжалявам...

# 288
Здравейте!

Правихме биопсия в Мемориал Турция при проф.Токташ, а после бяхме и в Анадолу за преглед и от там препоръчаха лъчетерапия с Темодал. Останахме тук за  лечение защото много бързо се влоши и не можеше да пътува, за което много съжалявам...
Щом са ви казали за комбинирана терапия значи можете да започнете темодала,питай в Анадолу за дозировката.След месец може от онкология да му изпишат,но губите време да чакате,а ефектът на лъчетерапия се засилва с таблетките.Не мога да дам съвет, но ако сега се случваше при мен не бих го положила на лъчетерапия и темодал.Но от друга страна трябва да се лекува,а това е международен стандарт.Ако решиш нещо за Темодала ми пиши. На мен ми остана от лъчетерапията,когато му паднаха тромбоцитите спирахме. Пазех ги за момент ,ако не му отпуснат да му давам на своя глава.Не се паникьосвай,стисни зъби и действай както ти диктува сърцето.Момчето ти не е с доказан глиобластом така,че има светлина.

# 289
  • Пловдив
Охх, от това се опасявах, че няма да предпишат химия, поради липса на хистология със заключение "глиобластом". Дотолкова е нужна, за да има ефект и то точно по време на облъчването. Със сигурност би трябвало повече от нас да знаят и да намерят вариант, ако е чисто административен въпрос. Как е той?
Не чисто административен, без хистология няма диагноза.Само по образни изследвания не може да се определи вида и степента на тумора.
Пропуснах, че не е правена операция дори за биопсия енергия материал, въпреки че размери и местоположение не позволяват резекция
Д-е Тонев в два ли ще помогне при тези обстоятелства.

# 290
Правена е биопсия - март месец. Диагнозата е Астроцитом 2ра степен.

# 291
  • Пловдив
Здравейте,моята майка е със същата диагноза и се интересувам дали сте търсили лечение в Турция и към коя болница сте се обръщали ?
Благодаря
Нищо по-различно от Стъп протокола няма да ви предложат в Турция.Не си губете времето и парите.Ако искате по-Добро отношение и грижа иимате  възможност
да финансирате сами лечението се ориентирате към Германия.

8 месеца?! Какво чакате толкова времч

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 16:47 от whitefang

# 292
Говорих с няколко приятели лекари и ми казват,че лечението е еднакво на всякъде и няма смисъл.

# 293
Говорих с няколко приятели
лекари и ми казват,че
лечението е еднакво на
всякъде и няма смисъл.
Така е,проф.Герганов ми каза,че няма смисъл, питах за клиниката в Хановер, където той също работи,протоколът е един и същ.Само разходи и допълнително стрес за болните и близките.

# 294
Ние в Турция не сме ходили, но в Германия правихме консултация.Какво да ви кажа, през март 2022 година великите немски лекари( неврохирург и онколог) видяха диска и бяха изразили съболезнования на нашата близка, лекарка в същата болница, която занесе диска.Бяха казали- този човек вероятно е вече на легло.Слава на бога, почти две години по късно все още ходи на работа.

# 295
Ние в Турция не сме ходили, но в Германия правихме консултация.Какво да ви кажа, през март 2022 година великите немски лекари видяха диска и бяха изразили съболезнования на нашата близка, лекарка в същата болница, която занесе диска.Бяха казали- този човек вероятно е вече на легло.Слава на бога, почти две години по късно все още ходи на работа.

Вашето мнение ми дава надежда. Дано и моята майка има късмет и Бог да и даде дни.

# 296
Всеки случай е индивидуален изглежда. Някои с глиобластом имат късмет да са сравнително пълноценни с години… ние още се надаваме да отминават страничните ефекти след лъчетерапията. Има светли дни,’има и доста неприятни.

# 297
  • вкъщи
Моят близък днес почина, само  четири месеца след поставяне на диагнозата и без рязко влошаване. Внезапно и неочаквано. Четейки Вашите истории имах други очаквания,но човекът си отиде без дори да се залежи и влоши. Две операции за два месеца, лъчетерапия. Утре ще изпратим един светъл,добър и стойностен човек. Дано е на по- добро място и не го боли.

# 298
Съболезнования!
Лек край поне...
Светъл път!

# 299
  • Пловдив
Говорих с няколко приятели
лекари и ми казват,че
лечението е еднакво на
всякъде и няма смисъл.
Така е,проф.Герганов ми каза,че няма смисъл, питах за клиниката в Хановер, където той също работи,протоколът е един и същ.Само разходи и допълнително стрес за болните и близките.
И какъв е смисъла тогава да се лекува в Турция,в БГ няма добри неврохирурзи,лъчетерапевти,апаратура за ЛТ,или Темодал? Идеята беше ,че ако държат на някаква допълнителна медицинска грижа ,освен основното лечние ,както и по-добро отношение към пациент/близки,
и могат да си позволят да си заплщат лечението -което ще правят и в Турция, да се ориентират на запад.В БГ -лечението е напълно безплатно ,реимбурсира са от НЗОК.

Общи условия

Активация на акаунт