На море в Гърция 2023 - I

• 62 867
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Най-вероятно това лято най-накрая ще й дойде и на нея реда. Вече запазих Хорто за Септември. Другото в програмата е разходката до Скопелос и Скиатос с Елизабет круизес.

# 226
  • sofia
Параход, Deviant, благодаря ви, много ми е ценно всичко, което ми пишете 💙 Много обичам да ходя пеша и нямаше да ги имам тези питанки за транспорта, ако не бяхме с едногодишен toddler (с по-малко бебе и раница май щеше да е по-лесно). Тепърва започвам да чета за Парга и Скиатос и ще решаваме!

# 227
Бебето в Парга ще е за носене, има доста денивелации и стълби и не може с количка или на собствен ход. Но това е релефът на повечето места в Гърция.

# 228
  • София
Най-вероятно това лято най-накрая ще й дойде и на нея реда. Вече запазих Хорто за Септември. Другото в програмата е разходката до Скопелос и Скиатос с Елизабет круизес.
Имай предвид, че септември е малко извън сезон. Ние бяхме от 14-15 до 19-ти септември. Влакчето работеше само в събота (или само в неделя), а заради буря и спрян ферибот, стигнахме с 1 ден по-късно. Изпуснахме го. И круизи вече нямаше.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 16:17 от Таня67

# 229
  • Sofia
Ние сме до 12ти. Миналата година круизи имаше, но за влакчето ще го имам предвид. Благодаря.

# 230
Да, теснолинейката не е всеки ден. Ето тук малко подробности, разбира се, разписание за толкова далеч няма, но общо взето в почивни и в празнични дни върви. https://www.hellenictrain.gr/en/pelion-train-mythical-route

# 231
Включвам се с информация за свободно и спокойно преминаване  на Кулата- много приятна изненада и чудесен финал на приключението ни на Евия.
И още снимки:

И ето какво правеха хората вчера😀 Няма шега- 23 чевермета!

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 17:49 от ellis

# 232
Може ли малко повече информация за тази разходка? Имате ли представа каква е цената? До колкото се ориентирам в сайта им, изходната точка е Амалиаполис, нали така?
Благодаря.

# 233
  • Sofia
Нещо като 25 Евро от Платания ми се върти Там също спират да качват пътници. Ние се бяхме засилили да се качваме, но сменихме с плана.
Пишеш им 1-2 дни преди това и ти дават тел.на който да се обадиш и да се уточните.
Маршрута го има на сайта им.

# 234
  • софия
Минаването на Кулата беше подозрително бързо не без основание - след това имаше тапи на магистралата. Не може всичко да е хубаво тук, но презаредихме малко.

Скрит текст:
Напълно предвидимо храната беше безобразно вкусна и прясна.
Най-хубавото беше, че празникът беше навсякъде през цялото време - във ведрите, спокойно и усмихнати лица и поздрави на гърците, в празничните дрехи и прически на всички в двора на църквата на Великден от сутринта до вечерта, малките жестове, където и да седнеш. Усещаше се празнично оживление и приятно очакване.
Сутринта Солун беше заспал, мокър. Нищо, освен кафенетата и пекарните за закуски в центъра, не работеше, но беше умиротворително и пречистващо спокойно. Както е в София през дълги празници.

Последна редакция: пн, 17 апр 2023, 20:09 от zvаnchе

# 235
🤨Така беше-едва пълзяхме по магистралата, никога няма да се радвам предварително на полупразната Кула🙃
Ето един Великденски специалитет и от мен: Клефтико/или поне така го прочетох/

# 236
Здравейте, моля за помощ и  ориентир- до момента не сме били в Гърция, но детето иска да отидем за малко тази година или юни или средата на юли, но за 3 нощ- искаме някъде по-наблизо, не по островите, може ли да ме ориентирате какво да търся да наема - ако е възможно хотел със зак и вечеря ме устройва, но може и само апартамент?Благодаря много за включилите се , защото нито сме ходили, нито знаем какво да очакваме...

# 237
  • София
Юни е по-спокойно от юли - след средата на юни става и за плаж, за къпане. Щом искате да бъдете само за 3 нощувки, изберете настаняване без храна, можете да се храните навън, така ще се насладите на добрата и качествена гръцка кухня. От София ли ще пътувате?

# 238
  • Sofia
Разгледайте Ситония, по-назад в темата имаше препоръки като за първо посещение. Тасос, нищо че е остров, също е добра опция като за начало. Търсете само настаняване, за 3 дни и за първо посещение, по-добре да опитате храната в местните таверни. Ако обичате по-оживени места се ориентирайте към някое по-голямо населено място. По-интересно е обаче, ако сте склонни да попътувате малко и пообиколите хубавите плажове, които не са точно градските плажове.

# 239
  • sofia
Харесахме си вила за почивка , но имам няколко въпроса ако някой познава Никити . Дали е много отдалечено от заведенията за хранене на плажа  / ходене пеша / ? Дали има ресторанти на близо ? Дали има плажове където да стават на близко разстояние ? Не сме били там е не мога да се ориентирам, а сме с две деца ☺
https://kastrielia.gr/epikoinonia/

Общи условия

Активация на акаунт