На море в Гърция 2023 - I

• 63 553
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Хайде още малко инфо за феновете на музеите, макар че сигурно съм го писала и преди. Акропола ясно (едно време беше само археологическият обект, музеят не беше създаден, така и не съм го разглеждала поради което), но препоръчвам още два много приятни малки музея.
И двата са в Колонаки, в подножието на Ликавитос - Музеят на Цикладското изкуство и Бенаки, буквално са един до друг. Малко по-нататък на същата улица е Военният музей, пред който има изложени на открито самолети, в които може да се влиза - децата са в захлас. От експозицията вътре не съм се интересувала.
На Ликавитос съм се качвала пеша, не е за всеки, потърсете фуникуляра.

# 436
  • София
Здравейте!
Реших тази година да почиваме в Лефкада. Дотук добре, но реших да резервирам къща в планинско селце...
Не е като да не съм била на  острова, обаче не съм се качвала по планинските селца. Резервирам аз в букинг, трайкам си кротичко и си чакам лятото обаче чета на разни места, че някои хора, предлагащи красиви имоти, се оказват измамници. И тъй като аз резервирах в село, в което доколкото успях да видя от гръцки репортажи, има полусрутени къщи, се чудя дали не е измама....
Дали някой от вас не е бил в Александрос, над Никиана, за да ме ориентира има ли реновирани къщи? Снимките от моята резервация са направо Уау!

# 437
Здравейте. Предстои ни пътуване следващия уикенд до Солун и сме голяма група (около 20) души. Запазили сме хотел в централната част (Park hotel). Може ли да ни препоръчате някое традиционно заведение (вкусна местна храна, узо, гръцка музика), което да събере голямата ни група? Евентуално и някое бузуки или дискотека за след това? Целия уикенд сме го отделили само за заведения и забавления, така че всяка информация ще ни бъде от полза Simple Smile Разглеждаме из интернет, но си е друго някой, който е ходил да удари едно рамо Simple Smile Благодарим предварително!
Седмицата преди Великден бяхме в Солун и ви препоръчвам Palati https://www.palati.gr/
Заведение за големи компании с жива музика, на два етажа. На първият етаж музиката ни допадна повече.

# 438
  • Sofia
Здравейте!
Реших тази година да почиваме в Лефкада. Дотук добре, но реших да резервирам къща в планинско селце...
Не е като да не съм била на  острова, обаче не съм се качвала по планинските селца. Резервирам аз в букинг, трайкам си кротичко и си чакам лятото обаче чета на разни места, че някои хора, предлагащи красиви имоти, се оказват измамници. И тъй като аз резервирах в село, в което доколкото успях да видя от гръцки репортажи, има полусрутени къщи, се чудя дали не е измама....
Дали някой от вас не е бил в Александрос, над Никиана, за да ме ориентира има ли реновирани къщи? Снимките от моята резервация са направо Уау!
На Гугъл мапс пробва ли да го намериш? Отзиви, снимки. Коя е къщата?

# 439
  • София
Здравейте!
На Гугъл мапс пробва ли да го намериш? Отзиви, снимки. Коя е къщата?
Разбира се, всички възможни начини : в гугъл видях, че няма път до нея и не само, ми Али са само по главната улица в селото, пробвах в групи във ФБ, затова питам тук Sunglasses

# 440
  • софия
Клипът за промотиране на Гърция за тази година 🤍💙
Greece | A life-changing experience

# 441
Ние сме с резервация за Неа Перамос последната седмица на юни. Тук не се обсъжда, ако може да ме насочите за тема, в която има какво да прочета и да обменям опит с вълнуващи се от същото място, благодаря : )

# 442
Здравейте, група 🙂 Бихте ли споделили малко инфо от първа ръка за Торони - какво представлява плажа, има ли места за хранене и въобще цялостни впечатления? Предварително благодаря ❤️ Изчетох темите назад във времето, но има доста противоречиви мнения.

# 443
  • Sofia
Тук не се обсъжда, ако може да ме насочите за тема, в която има какво да прочета и да обменям опит с вълнуващи се от същото място, благодаря : )
Кое не се обсъжда тук? Simple Smile Това е единствената тема за Гърция.

Бихте ли споделили малко инфо от първа ръка за Торони - какво представлява плажа, има ли места за хранене и въобще цялостни впечатления?
Бяхме в Торони за няколко дни през 2021 г. Като цяло, самото селище на мен не ми допадна. Няма кой знае какво за разглеждане, а заведенията (като за моя вкус) са си посредствени. Главната улица върви по продължението на целия плаж и е доста дълга от единия до другия си край.
Плажът, от своя страна, е хубав, според общовалидните критерии. С фин пясък, плитък, морето е доста спокойно.
На мен най-много ми харесва частта откъм крепостта / разкопките. Който се интересува от шнорхелинг и дайвинг, да ходи там, защото мястото е много подходящо за подобни занимания. Това е, всъщност, и зоната без шезлонги / чадъри.

Ето снимка от крепостта:

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 11:38 от Blаck Cat

# 444
Ние сме с резервация за Неа Перамос последната седмица на юни. Тук не се обсъжда, ако може да ме насочите за тема, в която има какво да прочета и да обменям опит с вълнуващи се от същото място, благодаря : )

Taka e, масово се говори за островна Гърция Simple Smile))
Предложих преди време да се направи отделна тема и за малко да ме линчуват.

Иначе поне ще циркулирате между Перамос и Ираклица.
Кръчми бол, аз се доверявам на трип адвайзър, но напоследък и това не е гаранция.

Ако не сте с много ниска кола, има чудни заливчета с пусти плажове наоколо.

# 445
  • Немция
По немски новини слушах за тазгодишен бум на туризма в Гърция. Островна и неостровна, Гърция е на мода за почивка, имало рекорден скок на резервации. Специално островите са особено търсени като опция.

На който му се чете, но е на немски:
https://www.rnd.de/reise/tourismus-boom-wie-ausgebucht-ist-griec … M6T7Q7RINP5E.html

# 446
За Торони да кажа, макар че не съм ходила скоро, но едва ли пясъкът и морето са се променили. Плажът е добър от гледна точка на това, че е огромен (около 2 км дълъг, а и широк) и никога не се пренаселва. Има много чадъри, но има и свободни зони. Но нито пясъкът е ситен, нито морето - плитко. Пясъкът е доста едър, около 2-3 мм - което може да се тълкува и като предимство, защото не полепва, но морето бързо става дълбоко и повечето хора го смятат за неподходящо за малки деца.
Извън това, Торони е сред най-подходящите за почивка с деца места в близка Гърция - селото е спокойно, няма крещящ туризъм, но има необходимата инфраструктура. И ние прекарвахме доста време там, когато дъщеря ми беше между 1 и 3 г. (това беше много отдавна), но за плаж ходехме предимно на Каламици или по-далеч. Във всеки случай към Торони пазя най-добри чувства и понякога сме се отбивали да видим познати и след това.
В северната част на селото е заливът Дестеника, който е по-плитък и доста приятен.
Таверните се променяха много пъти през годините, появи се и ново строителство, така че там не мога да се изказвам. Все още я има обаче публичната зона с детска площадка, баскетболно игрище, място за разходка и т.н. край брега.
Слагам една снимка от плажа, за съжаление качеството съотстветства на възрастта й (близо 15 г.), но мисля, че се вижда едрината на пясъка. В Гугъл мапс също.
Скрит текст:

# 447
  • софия
Мнението ми за Торони и плажа му е същото като на параход. Впечатленията ми са от далечната 2009 г. Дъщеря ни беше малка, прекарвахме по цял ден на Тристиника. Тогава беше супер спокоен и ненаселен плаж със ситен пясък и плитко море.
Торони и Тристиника
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 22:31 от zvаnchе

# 448

Taka e, масово се говори за островна Гърция Simple Smile))
Предложих преди време да се направи отделна тема и за малко да ме линчуват.

Иначе поне ще циркулирате между Перамос и Ираклица.
Кръчми бол, аз се доверявам на трип адвайзър, но напоследък и това не е гаранция.

Ако не сте с много ниска кола, има чудни заливчета с пусти плажове наоколо.

Имаше времена, когато в темата се обсъждаха почти само Перамос, Ираклица и Халкидики. Интересите се променят според потребителите.
Защо си мислите, че нова тема само за тях ще ви помогне с активност и повече отговори? Далеч по-вероятно е тук да намерите отговори, защото темата е с традиции и се познава от голяма част от потребителите на форума. Дори темата за Тасос, която е от време далечно не е толкова активна...

# 449
Но пък аз се чудя остана ли някой неходил на Перамос..

От друга страна с една търсачка ще излязат безброй мнения.

Общи условия

Активация на акаунт