На море в Гърция 2023 - I

• 63 532
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Някой нещо (хубаво) да сподели за Палаион Цифликион ?! Като за първо ходене все ме гонят едни съмнения Sad
Аз ще споделя Simple Smile Любимо място ми е. Близо до Кавала, спокойно за семейство с дете. Има хубави къщи и вили, добре поддържани. Много ми харесва.
Бяхме в хотел Акти - до църквата, там излизаш и си на плажа. Вечер - гледката от терасата е точно към морето и Тасос. Има 2-3 малки таверни, пекарна.
Тази година се ровя в темата, търся друго място, за да разнообразим малко, но все не намирам това, което търся. За да съм по-конкретна -  не ми е първа почивка в Гърция. Ходили сме по цялото Халкидики (без Тасос) в хотели, апартаменти (обикновено септември). Били сме в Никити, Вурвуру, Посиди, Александруполи, Уранопули, Неа Каликратия, Неа Перамос, Псакудия.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 14:25 от ~iddi~

# 451
Касандра огледала ли си?
По ковида се върнах на Ситония и от там направихме дневен трип до Касандра, и я ...закачих на пирона😀
Покрай възхода на Ситония този ръкав някак остана извън полезрението на балканския брат😀, много ми хареса, след години ще се върна.

# 452
В Касандра съм била в Посиди и Фурка. Там плажът е с камъчета, но ми харесва. Евентуално ще ходим там, но ако някой препоръча хотел с анимация за деца ще бъда благодарна. Изключвам Сани Бийч, защото цените са брутални в момента. Аз търся за началото на август, което се пада топ сезон, а само веднъж съм била в Гърция през август. Не съм сигурна как ще е.

# 453
  • София
Конкретни въпроси нямам, просто търся впечатления от хора със сходни интереси.
От доста години поне за ден минаваме през Неа Перамос, не знам обаче дали сме със сходни интереси Simple Smile
Миналата година два пъти ходихме - ужасна гъчканица. Предишни пъти сме били в къщи по-назад от главната, не е било трудно да се паркира, вечеряме рано, по цял дне сме на плаж и не сме го усещали да е толкова зле.
Миналата запазихме късно, на главната беше къщата и се налагаше да въртим по 30 минути, за да паркираме. Добре че беше за 3 дни само.
На Амолофи бяхме само един ден, навалицата беше доста неприятна, макар че не ходим на най-популярните барове.
Любимите ни диви плажове бяха добре, макар и не пусти.

# 454
Има ли някой с впечатления от Александър Бийч Александруполис, както и от Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis?

Интересува ме дали има анимация за деца вечер.

# 455
  • София
На Скиатос къде му се намира пристанището, където спират/от където тръгват фериботите?
Гледам, че има сутрешни - около 7-8 часа и следващите са следобяд към 15.00 и се чудя кои са по-удачен избор за отпътуване от острова.
Сутрешните идват много ранни, но пък с тези следобяд, задължително ще трябва да направим спирка някъде по пътя към България за една нощувка и надали ще успеем наведнъж да го вземем.

# 456
В центъра на града е пристанището, но то така или иначе на Скиатос няма по-дълго разстояние от 15 минути с кола.

Волос е на няма и 4 часа от Кулата, според мен е изпълнимо и със следобедния курс. Казвам го като човек, който прави междинни нощувки за щяло и нещяло, не сме от ентусиастите за безкрайни часове шофиране  Simple Smile Ако пътувате от София, де.

# 457
  • София
Аз останах с впечатление от картата, че има няколко градчета, а не че е един град ☺️. Притеснява ме, че и от Кулата има още 2 часа, а и самият ферибот е още 3 почти. А малкият е на 4.

# 458
Единствен град е с целогодишно население е, другото са по-скоро курортни селища по крайбрежието. Островът е много малък.
Да, към полунощ вероятно ще стигнете до София, ако е много изморително за детето, по-добре вземете сутрешния ферибот. Или спрете някъде в северна Гърция.

# 459
Някой нещо (хубаво) да сподели за Палаион Цифликион ?! Като за първо ходене все ме гонят едни съмнения Sad
Аз ще споделя Simple Smile Любимо място ми е. Близо до Кавала, спокойно за семейство с дете. Има хубави къщи и вили, добре поддържани. Много ми харесва.
Бяхме в хотел Акти - до църквата, там излизаш и си на плажа. Вечер - гледката от терасата е точно към морето и Тасос. Има 2-3 малки таверни, пекарна.
Тази година се ровя в темата, търся друго място, за да разнообразим малко, но все не намирам това, което търся. За да съм по-конкретна -  не ми е първа почивка в Гърция. Ходили сме по цялото Халкидики (без Тасос) в хотели, апартаменти (обикновено септември). Били сме в Никити, Вурвуру, Посиди, Александруполи, Уранопули, Неа Каликратия, Неа Перамос, Псакудия.
Много много ти благодаря, че се включи.
Значи очакваме с нетърпение … и кучака го приемат, така че съм позитивно настроена Simple Smile
Ако нямаш против на лични мога да питам пак по някое време Simple Smile

# 460
  • софия
Зазу, прибирали сме се с вечерния курс със задължително спане във Волос. От там до тук е 6-7 часа. Ферито може да закъснее (често се случва), пътуването е 3.5 ч., което прави в идеалния случай да тръгнеш от Волос около 19 ч. Единия път пристигнахме около 22 ч. във Волос. Ако нямахме нощувка, щяхме да се приберем по ранни зори.
Цял ден си правил нещо, пътувал си с фери и след това минимум 5-6 ч. до вкъщи е изморително, неоправдано и ако имаме избор, не си го причиняваме.
Ако искам да се прибера същия ден в Бг, избирам сутрешно фери.

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 22:28 от zvаnchе

# 461
  • Once there was a Hushpuppy...
Миналата година бяхме в Ставрос и ни хареса. Има доста места за хранене, пекарни и сладкарници. Плажът е голям, имаше хора, но не ни пречеше това. Оживено градче е, туристическо. Това са моите впечатления.

# 462
Има ли някой с впечатления от Александър Бийч Александруполис, както и от Grecotel Astir Egnatia Alexandroupolis?

Интересува ме дали има анимация за деца вечер.
Отговарям за Grecotel Astir Egnatia - няма анимация за деца, нито за възрастни. Иначе хотелът е много хубав, местоположението му също, градчето е хубаво, но плажът е каменист и малък.

# 463
  • София
За хотел с анимация за деца и възрастни вижте Кронеул Платамонас, но и там цените не са ниски. Мястото им с чадъри на плажа е малко,но свободна зона обаче има много.

# 464
Там цените още преди години бяха в горния клас. А оценките в букинг не са топ. Не съм ходила за да дам мнение от първа ръка, но пък плажа там и южно от хотела е супер

Общи условия

Активация на акаунт