Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 71

• 42 267
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Разочарована съм.Къде изчезнаха оптимизмът и възторгът от преди само 2 месеца,че ''сега е момента'',защото винаги ще поскъпва?Пропускайки удобно застоя,който винаги идва след възход,балон.Все пак,когато паднаха цените при мин.криза,някои жилища ,вкл. ново строителство бяха по-евтини с до -40%.Сериозно откъдето и да го погледнеш.Тези дни посред нощите някакво предаване имаш по бнт,в което евродепутати коментираха,че ще има много нови регулации,заради зелените изисквания.Споменаха някакви такси през 2027г.,но не ми се слушаше,че темата за зеленият терор ми идва в повече.

# 136
При пазаруване с кредит и да паднат леко (5-7) процента цените на НИ ,то веднага се компенсира с поскъпване цената на кредита.....В общи линии -безсмислен труд кипи....

Защо да е безсмислен труд? Да не мислиш, че като сте купили днес при лихва 2.5%, утре като се вдигнат лихвите, то лихвата отново ще ти е същата?

# 137
Разочарована съм.Къде изчезнаха оптимизмът и възторгът от преди само 2 месеца,че ''сега е момента'',защото винаги ще поскъпва?Пропускайки удобно застоя,който винаги идва след възход,балон.

Да де, ама и ти говориш за застой, а не за срив Wink

# 138
# 139
Разочарована съм.Къде изчезнаха оптимизмът и възторгът от преди само 2 месеца,че ''сега е момента'',защото винаги ще поскъпва?Пропускайки удобно застоя,който винаги идва след възход,балон.

Да де, ама и ти говориш за застой, а не за срив Wink
Абсолютно правилно ме засече.Така е.Все пак айде,не срив,но мисля,че ще има някакво поевтиняване.

# 140
Може да има, може да няма. Преди и аз очаквах някаква корекция леко надолу, но инфлацията работи в обратна посока и може да нулира тренда надолу.

# 141
по-скоро се експонира чрез инфлацията , пробвай пак сметката. ... та примерно взимам 2000 заплата и имам кредит на който лихвата расте и купувам неща, които поскъпват драстично ...

# 142
Ама от друга страна всичко поскъпва и ако един апартамент преди е струвал 200 000 хляба защо днес да струва 150 000 хляба? А и историята учи, че макар заплатите да изостават от инфлацията това е временно и после я догонват. И ако преди 200 000 евро ти се е струвало скъпо в един момент почваш да го смяташ за изгодна цена.
На всичко отгоре мисля, че половината покупки в България не са с кредит, или са с кредит, взет само за лице, понеже парите не са декларирани.

# 143
то времето на много неща ни учи, но аз не виждам някой да се учи.

# 144
По-скоро виждаш само тези, които не са се научили, а другите ги пропускаш Simple Smile

# 145
ами ще сменя очилата щом казваш ... но ... пак същото - война тук, война там ... та на какво са се научили хората ? да не стрелят с лък , ами с други оръжия

# 146
Мислех, че говорим за имоти, пари, ипотеки, изчакване на сривове, а не за войната. Войната е съвсем друга тема и все ще свърши, да се надяваме без последствия.

# 147
Последствията са в момента в ежедневието на всички и не съм много сигурна как успяваш да ги наречеш друга бира. Това е бирата в момента. Друга просто няма.
И според мен няма да приключи така просто. Но да видим.

# 148
Черна станция, понеже от доста време те чета, как така златото ще пада и ще се набутват хората, а апартаментите или няма да падат, или лека корекцийка, или ще растат. Не мога да те разбера. Златото винаги се е представяло по-добре от имотите в средно/дълго-сточен план. Опитвам се от край време да те разбера, но много си противоречиш. Значи да изчакаме спада на златото до 2-3 години, да си купим с парите за 1 апартамент злато, и след още 7-8 г, да си купим апартамент и половина с въпросното злато?
И как преди беше само растеж и нагоре, ма сега е възможно плато или лека корекцийкичка - това към всички бикове?

# 149
Абе, правете каквото знаете, щом си дрънкам противоречиви неща, значи няма какво да ме слушате. То злато, акции и имоти вървят в крак - ако едното расте, расте и другото, как може да е иначе?
Успех.

Общи условия

Активация на акаунт