Счетоводител в нужда се познава 20

• 39 847
  • 745
  •   4
Отговори
# 240
Няма да има никакъв ефект.
Освен за мен, негативен... като например да не мога да си намеря работа, знам ли...
Излишно е да пояснявам, че си имат хора навсякъде по институциите...

# 241
Здравейте! Примерна заповед за работно време на 4-часа?

# 242
Mомичета, малък ъпдейт.
Станала е грешка. Ще ми удържат 150-170лв. Как звучи?

# 243
  • София
Заповед за въвеждане на непълно работно време:
Скрит текст:
.............................................................…………………………………………………………………………
(наименование на фирмата, организацията)

З А П О В Е Д

№ …………../………………. г.

Относно:  Въвеждане на непълно време

На основание чл. 138а от Кодекса на труда и след предварително проведени разговори с  представителите на работниците и служителите по чл. 7, ал. 2 от Кодекса на труда/синдикалните организации в предприятието, отразени в Протокол № ................./..........................г., поради намаляване обема на работа в цех (отдел) ...................... .................................................,

Н А Р Е Ж Д А М:

1.   Въвеждам непълно работно време за периода от ......................... до .................................. за следните длъжности/структурни звена:................................................................. ...

2.   Определям работното време през посоченият период да бъде при продължителност от ................ часа.

3.   Непълното работно време се въвежда до ..................................................................................

Настоящата заповед да се доведе до знанието на съответните работници/служители и отговорните длъжностни лица за сведение и изпълнение не по-късно от 10 работни дни до началото на периода за работа при непълно време.

дата:                                                                 РАБОТОДАТЕЛ: ……………………….                                
                                                                                                                                  (подпис, печат)

kitty, според мен удръжката ти не трябва да надвишава 130 лв.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 15:16 от buni

# 244
  • София
Не знам дали съм в правилната тема. Извинявайте, ако съм объркала.
Понеже така се стекоха нещата, че мъжа ми смени три работни места за една година, а сега ми трябва бележка за доход за детските надбавки, същата я взе от НАП направо. Трябва ми брутен доход , в бележката фигурира "осигурителен". Същото ли е?

# 245
  • Русе
Във вашия случай ми се струва, че е същото.

# 246
Според мен, по-скоро не е.

# 247
  • София
Сега ме хвърлихте в размисъл Simple Smile Понеже хващам социалните в края на работния ден, искаше ми се да отида с попълнени документи и само да ги оставя.

# 248
Понеже така се стекоха нещата, че мъжа ми смени три работни места за една година, а сега ми трябва бележка за доход за детските надбавки, същата я взе от НАП направо. Трябва ми брутен доход , в бележката фигурира "осигурителен". Същото ли е?

Месечния облагаем доход е брутния такъв.

# 249
  • София

Месечния облагаем доход е брутния такъв.

Значи да гледам втората графа с по - ниските стойности?

# 250
Предполагам е ползвал болничен и затова има разлика между осигурителен и облагаем доход.

# 251
  • София
Предполагам е ползвал болничен и затова има разлика между осигурителен и облагаем доход.

Да.

# 252
На предпоследния ред, няма ли твърде голяма разлика, че да се приеме, че е заради болничен само?

# 253
Осигурен на минимална заплата. Три дни болничен от работодателя, останалите от НОИ. Ако не е бил до края на месеца болничен, може и неплатен отпуск.

# 254
Здравейте, моля Ви за отговор на следния казус:
Подадох днес заявление за подаване с КЕП на ГДД по чл.92 в НАП. След колко време ще получа отговор от НАП.

Общи условия

Активация на акаунт