Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 8

• 125 258
  • 2 597
  •   1
Отговори
# 1 350
Нещо се обърквам с тайминга на заснемане.

Елена казва, че колието ѝ е подарено преди два дни; Валерия казва на Евгени, че имат още месец за опознаване. А имам чувството, че минаха толкова много дни, срещи и гонения оттогава.
В играта с куклите на конци пък стояха до тъмно с костюмите, кога после имаха време за коктейл и нови драми?
В два епизода/коктейла Валерия беше с една много специфична рокля - с висока яка и си мисля дали снимат по два коктейла на вечер?

# 1 351
Скрит текст:
Имам чувството, че някои хора тук халюцинират - той нито е показвал, нито е казвал, че не я харесва като жена или като човек.
Само направи драма, за да привлече внимание.

Аз смятам, че ако наистина я харесваше, щеше да е много по-нежен, а и страстен, докато тя ридаеше в прегръдките му. Той седеше като пън и не изглеждаше нито много трогнат, нито много развълнуван, по-скоро се опитваше да изглежда любезен. И после взе че се обърна на 180 градуса и стана строг и назидателен. Как точно това поведение показва, че я харесва?

Той се държи така с всички - и с Джия под дъжда не смееше много да й пуска ръце (въпреки че му се искаше). А това накрая с розата, беше лоша актьорска игра.

# 1 352
  • София
Ама аз не говоря за пускане на ръце. И освен това ситуациите с Джия и с Елена са несравними.

# 1 353
Абе моля ви, кой и влиза в пространството, кой я насилва? ТЯ отиде да се доизясняват, ТЯ го заля с пресилените си емоции, ТЯ  изискваше от него, не той. За мен Елена е насилник, маскиран като жертва. Не казвам, че не страда истински, но се опиянява от собственото си страдание и няма и  следа от емпатия към това на другите. И Валерия не изпитва особена емпатия, но поне не я изисква от конкуренцията. Трябвало Валерия да разбере, че е разстроена?! Не, не трябва.  И да разбере, какво? Да се оттегли доброволно, сакън да не се разплаче доброто момиче. Елена оттегли ли се, когато Валерия страдаше, или се наслаждаваше на огризките на фона на пиктуралния залез. И по-важното, Валерия очакваше ли Елена да се оттегли и беше ли и крива тя за нещо?
Елена, а и Пам, щом толкова много обичат да четат, им препоръчвам да се запозначт с  Триъгълника на Карпман, още наричан „Триъгълникът на драмата“ и да преосмислят ролите си  в его драма игричките. Няма да стане без намесата на специалист, но е добро начало.

Според Триъгълника на Карпман, Евгени е в ролята на преследвач (не носиш колието си - важен ли съм за теб изобщо?! - търсене на потвърждение) - Елена в ролята на жертва (виж колко много страдам, че ти толкова лично приемаш моя избор - не съм искала да те нараня). Е, и? То е ясно, че е игра - но тя е започната от Евгени, и начинът по който се държа до края на тази ситуация показа, че не е просто недоразумение, а желание от негова страна да му повишат егото другите, защото страдат по него. Търсят го. Слагат му се. И т.н. (всяка с подхода си или комбинация от тези). Вярно е, че Елена може да не играе тази игра - тя е отговорна за поведението и реакциите си - но ако не я играе, тя е аут. А според мен има автентични чувства спрямо него. И ето обяснение на това защо жертвите продължават да играят играта - преминавайки от една роля в друга в Триъгълника на Карпман, от жертва в преследвач, от преследвач в спасител, и т.н., докато не се съсипят емоционално в следствие на започнатите от другия игри. Елена се хвана на хорото на играта още преди нз колко епизода, когато Евгени й обясняваше как имала двойни стандарти. Това обаче не значи, че поведението й е манипулативно - поне не повече от това на всеки от нас, всекидневно. Тя отговаря на неговата заявка за игра - а не той на нея. Вярно е, че насилникът/агресорът често използва ролята на жертва във взаимоотношенията, за да предизвика съжаление у другия и той да се съобрази с него - всеки има различни тактики - но в тези ситуации Елена е съобразяващата се, и аз не виждам тя да е манипулатор, използващ фалшива уязвимост.

А начинът, по който Евгени показва, че я харесва (както и други във формата) - чрез думи, комплименти, погледи, целувки, даване на рози и колието, което подари само на нея. Това, че тя (както и Валерия) си мислят, че на база на писмата/колието и подобни жестове имат повече шанс с него и той наистина ги харесва - а може да не е така - е отделен въпрос. Евгени не е показал, че не харесва Елена. Той дава миксирани сигнали на всички, включително на нея, по различен начин (тъй като всяка има различен темперамент и опит с него).

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 11:52 от Clementine89

# 1 354
  • София /Абсурдистан
Този с времето става все по-противен. Дори от продукцията да са го уговорили да се държи така, то май не е имало нужда - той си е такъв. За едно колие вой до небесата, разстрои момичето. Горката жена, която ще се хване с него.
Хареса ли ви роклята на Елена? Аз много я харесах.

# 1 355
Да, видях да я защитава. Нали затова се караше с Габи. Луканката я предложи Ирина. Той я попита дали са си оправили отношенията, само че след като тя се извини.

Не че е суперважно, но извенението беше след като Евгени попита Елена на пейката дали си и изгладила отношенията с момичетата. Може да погледнете пак.

# 1 356
  • София
Скрит текст:
Тоест, ревящата Елена, вменяваща вина на Евгени, че я е наранил, че я приема само като интелект, а не я желае като жена, за да го "спечели"? Ето колко лесно някой може да се изкара манипулатор, според перспективата Wink Дори самата Елена да вярва, че е автентична, понякога тези манипулации се случват подсъзнателно. Не можеш да очакваш взаимност, само защото страдаш - тези неща не работят така. Евгени просто попита защо тя не носи колието и дали не му дава сигнал така. Напълно нормално да изясни такова нещо, вместо да го е страх да каже гък, да не я нарани случайно. Травмите на Елена не са негова вина и отговорност. Да, мен такъв въпрос не би ме бутнал по никакъв начин - явно не съм нормален човек.

Никой не е споменавал че Евгени не трябва да обсъжда защо не носи огърлицата? Пропуснала ли съм нещо? Цялата ситуация можеше да приключи много по-бързо, ако Евгени беше отговорил с малко повече съчувствие на първоначалното й обяснение, вместо да я изгони като мръсно коте. Това е проблема. Няма нужда от целувки, прегръдки и неща, които Евгени не иска да прави, за да бъде дамата в присъствието му спокойна.

Някой спомена първия Ерген, Виктор. Той не дължеше нищо на нито една от дамите, може би беше фалшив, но казваше правилното нещо като събеседник в разговор, така че да те остави да се чувстваш разбран и сигурен, независимо какво си му поверил като информация. Той не целуваше под път и над път (доказателство че не трябва физическа или любовна ласка, за да вдъхнеш увереност на събеседника) и въпреки това беше много по-добър парнтьор в разговорите от който и да е от тези водени от Евгени. Малко повече такт и цялата тази ситуация нямаше да я обсъждаме сега.

Елена има травми, да, изобщо не трябваше да се връща и обяснява. Първоначалното й обяснение беше повече от достатъчно. Но тази нужда да се обяснява, да бъде разбрана правилно, да не бъде отритната..... В комбинация с недодялано поведение отсреща и лошо, лошо.... Почти съм убедена че Евгени нарочно я остави да се върти на бавен огън. Първо като яотправи набързо и безпроцедурно като мръсно коте, после като си гукаше с Валерия и отказа да я погледне дори, като изслуша цялата й сълзлива тирада без да каже нищо освен на самия край и накрая - като я остави за последна роза.

Това за мен е манипулация. Дали от негова страна или от страна на продукцията за да я бутнат извън границите й и да предизвикат по-бурна реакция, не знам, но според мен този бавен огън е напълно и изцяло съзнателен. Предполагам най-вече на психолозите в предаването, а Елена - като шаран.

Кое е изгонването като мръсно коте? Каза, че се радва, че са се изяснили (тоест - приема версията й), хвана я за ръка и се прибраха вътре. Тя се почувства наритана, но това си беше нейното субективно, изкривено чувство. Просто се притесни, че не си е изиграла картите добре и е изгубила акции. От което изпадна в паника. Изключително несигурна е.

Виктор остави Александра да бъда тормозена до степен, че тя накрая му върна розата. Какво повече има да се каже? Но Александра не рева на Виктор, а постъпи достойно - въпреки, че беше голяма ревла.

В крайна сметка, Евгени не е психолог. Какъвто е - такъв. Колкото Елена не трябва да се променя, толкова и той. Като някой се чувства зле с другия - чао, довиждане, сбогом.

# 1 357
Този с времето става все по-противен. Дори от продукцията да са го уговорили да се държи така, то май не е имало нужда - той си е такъв. За едно колие вой до небесата, разстрои момичето. Горката жена, която ще се хване с него.
Хареса ли ви роклята на Елена? Аз много я харесах.
Много, разкошна беше.
А колието грозно.

# 1 358
С прословутата романтична целувка под дъжда на Гено и Джия беше повече от смешно. Тя го натиска, той се дърпа. 😁

# 1 359
MariyaHris, абсолютно, обяснила си прекрасно за травма бондинга. Има и други гадни техники, които прилага (дали е от предаването и/или от него не коментирам). Една от тях на английски е intermittent reinforcement, често срещана манипулация в казина.

Дай пример, може с Евгени, за да ми е по-лесно да разбера. Simple Smile))

Скрит текст:
Периодичното подсилване е предоставянето на награда на нередовни интервали. Субектът не я получава всеки път, когато извършва желано поведение или според редовен график, а на привидно случайни интервали. Свързано е с нивата на домапин.  Това ни кара да работим по-усилено, за да поддържаме токсичната връзка, защото отчаяно искаме да се върнем към „фазата на медения месец“ от цикъла на насилие. Хазартно пристрастените не са толкова пристрастени към наградата, а към очакването за нея и играта. Върви "ръка за ръка" с травма бондинга. Много грубо казано.

За Евгени е "награждаването" и "наказанието" на случаен/непредвидим принцип. Изненадващо и незаслужено поведение, може да е добро или лошо... например с колието бе лошо. С времето наградите намаляват все повече и повече, за сметка на наказанията. Има го и момента "За малко да спечелиш". То е точно като да пристрастиш човек към себе си, използвайки хормоналната му система и слабости в психиката.

# 1 360
Аз съм патила от такъв тип мъж - прави ме на луда с месеци и накрая като избухнах - викове и плач, била съм истерична. Абе я…. Добре че се осъзнах навреме

Той/те заради това не я пускат. Нарцисистик съплай(Евгени) или нарцисистик съплай бай прокси (екип)... ще си я държат, за да ги храни с кръвчица, до пълно омаломощяване!

Момичета, в следваща анкета може и нещо за продукцията да попитаме. Не ми е ок в "най-романтичното шоу" да има  подобно емоционално разпване на кръст баш по Великден.

# 1 361
  • софия
Лъвице, наистина ли не видя нищо нередно в отношението на Ергени снощи? Срещата с Елена беше, като всяка средностатистическа среща с другите. Привикал,  пошегувал се и си я върнал при другите. И всичко останало е плод на нейните фантазии и самонавиване.
Mari_mar,  специално това сравнение между Елена и Валерия не е в полза на втората. Да, Елена пише статии и е тях се вижда нейният личен почерк. Измислените думи, грешките, начинът и на изразяване е същият, като този с който общува и в предаването. Докато разминаването при Вал е очевидно. За това и си направих тези изводи.
 На Елена и виждам освен качествата и кривините.  Тя не е светица, обикновен човек. Опитва, бърка, носи си последствията. Така са и всички останали. Далеч съм от мисълта, че е безгрешна.  За мен не е срамно да го призная.

# 1 362
Да, видях да я защитава. Нали затова се караше с Габи. Луканката я предложи Ирина. Той я попита дали са си оправили отношенията, само че след като тя се извини.

Не че е суперважно, но извенението беше след като Евгени попита Елена на пейката дали си и изгладила отношенията с момичетата. Може да погледнете пак.

Възможно е да ми се бърка с момента, в който пак си говореха за това и тя му обясняваше за падналата звезда.

# 1 363
  • Leeds, UK
Според мен я наказа не заради колието, а защото му се сополивеше и го притискаше.

# 1 364
  • # супернатурална #

Според Триъгълника на Карпман, Евгени е в ролята на преследвач (не носиш колието си - важен ли съм за теб изобщо?! - търсене на потвърждение) - Елена в ролята на жертва (виж колко много страдам, че ти толкова лично приемаш моя избор - не съм искала да те нараня). Е, и? То е ясно, че е игра - но тя е започната от Евгени, и начинът по който се държа до края на тази ситуация показа, че не е просто недоразумение, а желание от негова страна да му повишат егото другите, защото страдат по него. Търсят го. Слагат му се. И т.н. (всяка с подхода си или комбинация от тези). Вярно е, че Елена може да не играе тази игра - тя е отговорна за поведението и реакциите си - но ако не я играе, тя е аут. А според мен има автентични чувства спрямо него. И ето обяснение на това защо жертвите продължават да играят играта - преминавайки от една роля в друга в Триъгълника на Карпман, от жертва в преследвач, от преследвач в спасител, и т.н., докато не се съсипят емоционално в следствие на започнатите от другия игри. Елена се хвана на хорото на играта още преди нз колко епизода, когато Евгени й обясняваше как имала двойни стандарти. Това обаче не значи, че поведението й е манипулативно - поне не повече от това на всеки от нас, всекидневно. Тя отговаря на неговата заявка за игра - а не той на нея. Вярно е, че насилникът/агресорът често използва ролята на жертва във взаимоотношенията, за да предизвика съжаление у другия и той да се съобрази с него - всеки има различни тактики - но в тези ситуации Елена е съобразяващата се, и аз не виждам тя да е манипулатор, използващ фалшива уязвимост.

Силата на свободната воля? Внаги ще има жени, които се унижават в името на това да не са аут от играта. И винаги ще има мъже, които ще се възползват от това. Дори не опира толкова до пол. Посланието, което откривам е, че не може да направиш света идеален. Би било прекрасно, но е твърде утопично. Може само да отработваш реакции, които ще те съхранят при срещата с насилник. Евгени показа такава реакция, защото в  гердангейт ролите насилник/жертва  се сменяха (кой беше преследвача при втората среща?). Валерия също, според мен, реагира адекватно. Елена задълбава в ролята на жертва, а колкото по-дълго и напоително си в тази роля, в толкова по-голям насилник се превръщаш. Ще блесне още довечера.

Общи условия

Активация на акаунт