Работа, CV-та, HR-и, съвети - 85

• 33 011
  • 816
  •   1
Отговори
# 450
Ами предложих го, защото една моя позната работеше едно време в нещо като колекторската фирма и беше някаква работа тип кол център. Само с български, тя езици не знаеше. Не знам каква заплата е взимала.

ПП: да завърши човек финанси и да работи в кол център на банка ми звучи като подигравка. Не виждам защо да има такова изискване за такава хипотетична позиция.

# 451
За някои младежи е опция, защо не?

# 452
Джина, потърси университет с редовно обучение, провеждащо се вечер и уикенд. Така ще можеш да работиш.

Аз по-рано те питах дали има някакъв основен поминък в твоя град? Голямо предприятие? А пробвала ли си се за гид? Не всички са на “ти “ с езиците.

# 453
За някои младежи е опция, защо не?

Да, докато следваш може би. Иначе не е нужно да си младеж, за да е опция, казвам единствено, че ако ще работиш нещо такова можеш да си спестиш следването на финанси.

# 454
  • Пловдив
Някой познаващ законите би ли ми написал, моля: по кои членове прекратяването на ТД дава право на служителя да се възползва от максималния престой на трудовата борса (а не само 4  месеца на минималната)?

И друг въпрос: ако по време на престой на борсата жената забременее, в какъв срок/кога най-късно трябва да се включи към фирма на трудов договор?

# 455
Джина, защо не погледнеш има ли помощник фармацевт професия в МУ? Виж обявите и реши. Ще учиш 3 години, но може по-отрано да започнеш работа в аптека. Виж също и другите специалности.
Също така можеш дистанционно за учител. Например в Пловдив има съботно неделни занятия за учители по мат и ит. Ако даваш частни уроци и си добра, гаранция ще останеш доволна. Поне 50 кинта е онлайн урок за деца в гимназията.
Вариант фризьор/маникюрист/козметик.
Варианти за собствен бизнес търсиш ли?
 Не знам в Плевен има ли студиа за лазерна епилация, но може да провериш и да развиеш бизнес.
Пример -прочети за собственичката на Дуписима например.
Виж бебешки магазин.
Храна за вкъщи също.
Но Плевен си е умрял град. Това е истината.

# 456
Сега схванах, че става дума за Плевен. Всички плевенчани, които познавам яко се оплакват от липса на добри възможности за работа.
Знам, че има кол центрове с български в Плевен. Също и някакъв офис на Еврохолд. Там дали не са по-добре нещата?

# 457
Чувала съм за Плевен, че един от най-добрите работодатели там е Виваком. Може и да ми е грешна информацията.

# 458
Чувала съм за Плевен, че един от най-добрите работодатели там е Виваком. Може и да ми е грешна информацията.

Е точно техния кол център е там. Преди беше собственост на Джон Гладуиш (който притежава и небезизвестното 60к). Заплатите не бяха нещо уау, имам познати, които са работили там. Като за човек без език сигурно не е толкова лошо, средата казваха, че е приятна с млади хора. Обаче клиентите са ужас.

# 459
Е какво им е на клиентите?

# 460
  • в сърцата на децата <3
Е, че в Плевен Леони имат БОЛ позиции и стартово са над 1000 лева. Плюс това имат бонуси за присъствие, ваучери за храна (100 лева са в момента), плащат транспорт ако пътуваш много, някои позиции са на смени, но има и само редовна от 8 до 17, понякога има извънредни (по желание) в събота и се плащат двойно. Да не говорим, че има много възможност за израстване в йерархия, не искат езици, не искат образование...

П.п Плевен е седми по големина град в България, изобщо не е "малък град". Малък град е Долна Митрополия.

# 461
Е какво им е на клиентите?

Телефонът е линията на виваком, всеки клиент може да звънне за всичко. От това да пита колко минути му остават, до това защо е платил 50 стотинки повече. И много крещят, заяждат се , обиждат. Имало един, който звънял всеки ден. Ако попадне на мъж - затваря. Ако попадне на жена започва с “девствена ли сте?” и подобни въпроси.

# 462
Е на това викам аз хора без работа 😆😂

# 463
Така е на всички телефони.И на 112 и на такситата. Отговаряш им нещо, колкото да ги разкараш.

# 464
Джина, мъжът ти с какво се занимава? Мислили ли сте за собствен бизнес, може да започнете и съвсем скромно. Шофьорите на тирове печелят много добре.
Нагоре ти дадоха много добри идеи, например да даваш частни уроци. Или да гледаш малки деца.

Общи условия

Активация на акаунт