Отговори
# 495
На мен ми изписаха 2 по 2, като нямам контракции. Просто ей така.. защото ми е рискова бременността.

Мами искам да ви питам, утре ще пускам изследвания и мисля да пусна и урина. Какво да им кажа на лаборантите като искам нещо като пълна картина.. на урината 😀 не ми се смейте, не знам как се казва.

При мен на изследванията които съм пускала за урина ми пише следното.

Урина - ОХИ със седимент.

# 496
На мен ми изписаха 2 по 2, като нямам контракции. Просто ей така.. защото ми е рискова бременността.

Мами искам да ви питам, утре ще пускам изследвания и мисля да пусна и урина. Какво да им кажа на лаборантите като искам нещо като пълна картина.. на урината 😀 не ми се смейте, не знам как се казва.

Изследване на урокултура.

# 497
Общо химическо изследване и седимент ти трябват.

# 498
Някой беше питал за дрехи за изписване, лично на мен в тази страница много ми допадат, като изключим това онова де 😀☺️

# 499
Добро утро Simple Smile,
Дрехи за изписване в комплект ми се вижда излишно...най-малкото половината неща август може да се окажат излишни. Иначе харесвам нещата на Angel baby, още с батковците купувах от тях. В този ред на мисли в момента се чудя за пелена/чувалче за повиване, което се ползва до към 3ти месец за успокояване на бебето, хем знам ползите, хем не ми се дават много пари за толкова краткотрайно ползване. Някой доволен ли е от конкретна марка или модел?
За пазар - от време на време купувам дребни неща - някоя дрешка (това се оказа супер сложно, почти нищо момичешко не харесвам), козметика взех на А-дерма, кремче против подсичане ще купя на веледа, едно шише, някоя друга залъгалка, мокри кърпички. Повечето дрешки, количка, креватче и други големи неща ще ползваме от момчетата или от приятели, защото не ми се ще да трупаме още вещи, които ще ползваме кратко.
Относно колко тежи бебето, нямам идея, но отговаряло на срока на бременността, та не мисля да задълбавам. На мен корема вече ми тежи и започвам да се чудя как ще я карам цяло лято Simple Smile, то първо да стане лято де.
На море... Много се чудя. Още е студено, а като гледам докато се стопли ще съм в 8ми месец, пък в Гърция няма как, защото съм болнични. Надявах се около 24ти май да е приятно, но няма такива изгледи...

# 500

Изследване на урокултура.
Урокултура е стерилна урина, но тя се изследва, ако има някакви оплаквания, за да се види дали има бактерии и какви точно, както и какъв антибиотик би им подействал. Според мен първо трябва да й направят общо изследване на урината и ако там има някакви отклонения, тогава да даде стерилна урина.

# 501
Ние бяхме с нормална дървена кошара 60/120. Махах решетката и лепях за нашето легло. Много удобно ми беше. Имаме и сгъваема, която сме ползвали само веднъж за едно пътуване. Това й беше. Сега отлежава в кашон. Ако някой се интересува, търся й 100 лв. като към нея давам и сгъваем матрак подарък.

Сега сме харесали отново дървено легълце, но още не сме купували.

# 502
licorne, при прегледа в 25+г.с. АГ измери бебето около 700грама и каза, че е на долна граница. 10 пъти мери обиколката на корема. Там има малко изоставане, но кръвотоците бяха супер, направо засилени. Според нея причината е храненето ми, тъй като хапвам основно въглехидрати. Каза да наблягам на протеини, да хапвам по 2 белтъка на ден. Аз гледам да ям и кашкавал (ако не всеки ден, то поне през ден), понеже и той съдържа повече белтък.
По общи параметри изоставаше с два дни бебето тогава. Дотогава отговаряше на 50-60 персентил по норма, а на този преглед отговаряше на 12 персентил. И тя ме засили да ям протеини.

# 503

Здравейте, притесниха ме тези завишени левкоцити.. какво мислите?

# 504
Благодаря ви момичета! И моята уж гледа всеки път кръвотока. Вчера не видях да ми пуска доплер, обаче малко ме претупа като цяло, понеже имаше голямо закъснение в часовете. Изрично я питах в момента от ли е кръвотока и тя каза да...Доколкото разбрах на ФМ вече се гледат по-обстойно тези неща.

Юпитер, вие се движите горе долу като нас значи. И аз не ям месо и като цяло също мисля, че причината е липсата на достатъчно протеин. Сега ще пия всеки ден pregnaco и ще наблягам и аз на белтъчините. Дано да е всичко наред, че се постреснах малко.

# 505
Здравейте момичета, включвам се и аз в 26+4 г.с момиченце. в 25 г.с моя доктор също каза, че бебето изостава по обиколка на корем и започнах да пия протеин Preganco, малката от 705 гр. за една седмица качи до 822гр. Препоръчвам го Simple Smile

# 506

и моите левкоцити от вчера са 15. Още чакам докторката да ми отговори, но мисля, че е от бременността. Неутрофилите също са ми завишени.

Radosveta Filipova, благодаря! Може ли да кажеш по колко пиеш от протеина и всеки ден ли? Питам ,защото на опаковката пише 2 мерителни лъжички, а моята АГ преди ми беше казала да слагам по 1, но тогава бебето още вървеше напред.

# 507
За левкоцитите пуснете стерилна урина.

# 508

и моите левкоцити от вчера са 15. Още чакам докторката да ми отговори, но мисля, че е от бременността. Неутрофилите също са ми завишени.

Radosveta Filipova, благодаря! Може ли да кажеш по колко пиеш от протеина и всеки ден ли? Питам ,защото на опаковката пише 2 мерителни лъжички, а моята АГ преди ми беше казала да слагам по 1, но тогава бебето още вървеше напред.

Пия по две мерителни лъжички в 200 мл. прясно мляко. Изследвах общия белтък и беше над 65 (ако е под 65 трябва по 2 лъжички 2 пъти на ден), затова продължавам по две.

Моите изследвания са като коледно дърво този път, ще говоря с лекаря, но гледам да не се панирам.

# 509
И СУЕ излезе и направо ме хвърли в потрес и в ужас... при норма 12, моят е 99... ужас, ужас..
Четох, че това е знак за инфекция. Аз температура нямам, меря я всеки ден по два пъти. Остана ми навик от началото на бременността. Не съм болна да чукна на дърво. Остава инфекция на пикочните пътища. Чакам да излезе обременяването с глюкоза и ще бягам при лекаря. Имам и Хематолог ( за тромбофилията) към нея мога ли да се обърна с въпроса за повишените левкоцити или по - скоро не.

Общи условия

Активация на акаунт