Или се променяш, или късаме

• 7 289
  • 121
  •   1
Отговори
# 105
Зависи доколко я е убедил, че вината е в нея. Има доста добри манипулатори.
Това е само предположение, разбира се, дано се включи и даде пример.

# 106
Щом й говори, че иска да е силна и независима жена, не изключвам възможността постоянно да търси валидация от него. Очевидно това е бездънна яма, която няма запълване, няма как във всеки един момент някой да ти доказва нещо. Съответно реакцията е цупене.

# 107
Тя пита как да се пренастрои от цупене към нормална комуникация. Трябва да си егати трола или съвсем да нямаш връзка с главния, за да питаш такова нещо, ама карай. Като те пратят Н пъти на ливадата да пасеш сам/а и нямаш публика за театрото, ще си коригираш поведението.

# 108
  • София
Чудя се, дали авторката и на нас се цупи, защото хич не се включва и не желае да разясни много ситуация, за да дадем по-информирано мнение Joy

Има един хубав принцип, за който говори Михаела... Правиш, каквото зависи от теб - ако грешката е в теб, отсреща ще спрат. Но ако си го направил и не спрат, грешката е в тях. Тънката част е да имаш обективна преценка кога си направил достъчно, а не да пълниш бездънни ями.

# 109
аз също много често искам да се цупя, просто ужасно ми се иска той да разбере какво ми е и да побърза да ме утеши…. ноо мъжете не четат мисли и вместо цупене един спокоен разговор по-добре решава проблема
Ние с моя сме на принципа “Ако нещо не ти харесва в мен сподели и заедно намирамме решение”
За сега доста добре работи.

А аз бих го попитала този младеж, какво визира под “зряла жена”, как точно очаква да се промениш, за да разбереш дали е прекалено голям компромис или си заслужава
Примерно ако ми кажат “Не бъде толкова чувствителна “ няма да стане, но “Не се цупи, а говори с мен’ е доста постижимо и дори полезно

# 110
Аз пък разбрах, че тя си се цупи за някакви нейни си неща.
Аз не бих търпяла прясно гадже, да се срещаме и да ми мълчи нацупено часове. Да си седи у къщи да се сърди, след като не и се говори. Защо трябва да скапва нечии нерви и настроение?

Човекът хубаво го е обяснил. Той това поведение няма да търпи.
Аз също съм поставяла такъв на сегашния ми мъж за подобно нещо (мълчи за приблемите си, изглежда все нещо крие, мислиш си, че се сърди, пък то друго се оказва накрая). Заявих, че това не ми е ок, нито детето ми ще се чувства добре, ако сме семейство да се мълчи като пукал. Ми научи се да контактува много бързо.

# 111
Скрит текст:
Благодаря за отговорите! Осъзнавам, че имам проблем с това, да комуникирам неразбирателство помежду ни по здравословен начин…ако имате някакви съвети как бих могла да се пренастроя от цупене към нормална комуникация, биха били много полезни. В крайна сметка, дали ще е с този или с някой друг - ако проблемът остане неизлекуван, той ще се появи отново и ще носи само излишни, негативни емоции. Мерси!

Приеми, че по този начин тормозиш партньора си и качествен човек не би те търпял, тоест рискуваш с всяко цупене да останеш сама. Доста отрезвяващо действа.
Освен това моето лично мнение е, че в повечето случаи тези цупни са абсолютно безпредметни, за някакви незначителни неща, които утре няма да помниш - погледнал те неправилно, забравил да пише, не ти купил правилния сладолед... В другите случаи са за неща, които всъщност никога няма да се оправят - това са черти на характера, с които или свикваш, или не, няма смисъл от цупене.

# 112
Че цупенето не е зряло и смислено поведение - съгласна съм.
Но какво ще кажете за случаите, в които той казва: "Не се цупи, казвай какво има!", тя казва и отсреща се започва един поток от глупости - как нямала право, как това не било така, как да си гледа работата?
Моята теория е, че който партньор откликва със съпричастност и желание за съдействие на "кажи ся какво има", същият откликва и на цупене.

# 113
Но какво ще кажете за случаите, в които той казва: "Не се цупи, казвай какво има!", тя казва и отсреща се започва един поток от глупости - как нямала право, как това не било така, как да си гледа работата?
Моята теория е, че който партньор откликва със съпричастност и желание за съдействие на "кажи ся какво има", същият откликва и на цупене.

Да. съгласна съм, това е друг лош начин на комуникация, когато омаловажаваш и не приемаш чувствата на партньора

Аз имам опит, защото съм свръх чувствителна и такива малки неща като прекалено груба критика или шега на тема, която ми е болна ме разстройват и си казвам, не се почувствах добре от това.
Бившия ми винаги беше “Уф просто не го приемай на вътре, не можеш да се дразниш от това, не бъди толкова чувствителна”

Ако  някой не се чувства добре в дадена ситуация си има причина и тя трябва да се приеме иначе ако само се мълчи се трупа гняв и накрая се разделяте

# 114

Да. съгласна съм, това е друг лош начин на комуникация, когато омаловажаваш и не приемаш чувствата на партньора

Аз имам опит, защото съм свръх чувствителна и такива малки неща като прекалено груба критика или шега на тема, която ми е болна ме разстройват и си казвам, не се почувствах добре от това.
Бившия ми винаги беше “Уф просто не го приемай на вътре, не можеш да се дразниш от това, не бъди толкова чувствителна”

Ако  някой не се чувства добре в дадена ситуация си има причина и тя трябва да се приеме иначе ако само се мълчи се трупа гняв и накрая се разделяте

Колко добре познато това с кофти шегите.. казва ти някаква пасивно -агресивна шега, която само той си разбира и накрая ти си виновен понеже си се засегнал. А те са толкова отгоре отгоре над нещата и изобщо дори не са се замислили, че могат да те обидят.

# 115
Докато ти не се пошегуваш по същия начин с тях - тогава ставаш от долен, най-долен!

# 116
Затова е важно прекалено чувствителните хора да се събират със себеподобни, за да не се получават такива кофти отношения.

# 117
Абсолютно! Не че няма хора, които да се цупят за глупости, но пък има и хора, които питат "Какъв е проблемът?" не за да го решат, а за да почнат да вадят вода от кладенците и да ти обясняват как всъщност проблем няма, не е така, айде стига глупости...
И после - "Ама що не си кажеш направо?!". Щото няма смисъл, затова Grinning

Но пък с такива хора друго, освен да скъсате, не ти остава. Ултиматумите и превъзпитанието на вече пораснали дечица обикновено нито действа, нито си струва. Свят широк, други хора - предостатъчно. Simple Smile

# 118
  • София
Че има такива хора, има, ама дали гаджето е такова? Ако да, няма какво да го мисли, направо у лево. Но не е задължително и е хубаво да види и своето участие. Защото мъжете се сменят, но тя е константа и ако има трески за дялане, те ще създават проблеми и в другите връзки.

# 119
И аз мрънкам и се цупя, макар и вече в по-зряла възраст. Но не повече от минута-две. Дори в минимални дози би могло да е сладка женска черта. Така смятам, а и партньора ми го е казвал, че съм сладка, когато се нацупя, но в никакъв случай не е с дни, нито пък да правя драми, въпреки че това с времето го изгладих.
Но не бих стояла във връзка, където ми се поставят ултиматуми и човека до мен ми поставя условие или да се променя или се разделяме. Струва ми се крайно и не го одобрявам. Такова нещо би ми скапало психиката, затова бих предпочела да съм с разбиращ партньор. Нормалните хора сядат и си говорят, без мъжа да демонстрира господство и да подчинява един вид жената, защото това е червена лампа.
Но пак зависи точно от конкретната ситуация, така че може авторката да даде малко повече яснота, за да можем да помогнем.

Общи условия

Активация на акаунт