Разширени вени- кой, как се бори с проблема? - тема 4

• 41 246
  • 439
  •   1
Отговори
# 270
Моята също беше по каса преди точно 2 години в Св. София в София. Платих само кардиологичен преглед, тест за К19,  и две нощувки в болницата.

# 271
Здравейте,

дали някой има впечатление от съдовата хирургия в Токуда? Насочиха ме за лазерна аблация и микрофлебектомия. Ще съм благодарна, който е минавал тези процедури там, да сподели впечатления.

# 272
В сряда бях оперирана от проф. Лозев в МВР болница. Понеже бях приета във вторник и в четвъртък ми беше третия ден от приема ми казаха, че може да ме изпишат, а може и да остана за още една вечер, но аз предпочетох да си тръгна.
Самата операция продължи около 2 часа, като упойката ми беше в гръбнака и не усещах нищо.
По време на операцията първоначално бях по гръб, но след това е завъртяха по корем.
Изключително доволна съм от отношението на проф. Лозев и екипа му.
Ако някой иска да пита нещо съм насреща.

Здравейте! Надявам се да влизате още тук и бих помолила за подробности относно операцията и възстановяването след това. Моя роднина обмисля прибиране от чужбина, за да се оперира при проф. Лозев, и всякаква информация ще е от полза в случая. По какъв метод беше Вашата операция? Колко време бяхте общо в болница? А в болничен след това? Как протича възстановяването - кога можехте да ходите, да качвате стълби, да пътувате? Имахте ли някакви ограничения или оплаквания след операцията? Изобщо всичко, което можете да разкажете за операцията и възстановяването след това, ще е полезно и ценно.

# 273
В сряда бях оперирана от проф. Лозев в МВР болница. Понеже бях приета във вторник и в четвъртък ми беше третия ден от приема ми казаха, че може да ме изпишат, а може и да остана за още една вечер, но аз предпочетох да си тръгна.
Самата операция продължи около 2 часа, като упойката ми беше в гръбнака и не усещах нищо.
По време на операцията първоначално бях по гръб, но след това е завъртяха по корем.
Изключително доволна съм от отношението на проф. Лозев и екипа му.
Ако някой иска да пита нещо съм насреща.

Здравейте! Надявам се да влизате още тук и бих помолила за подробности относно операцията и възстановяването след това. Моя роднина обмисля прибиране от чужбина, за да се оперира при проф. Лозев, и всякаква информация ще е от полза в случая. По какъв метод беше Вашата операция? Колко време бяхте общо в болница? А в болничен след това? Как протича възстановяването - кога можехте да ходите, да качвате стълби, да пътувате? Имахте ли някакви ограничения или оплаквания след операцията? Изобщо всичко, което можете да разкажете за операцията и възстановяването след това, ще е полезно и ценно.
Здравейте! Мен също ме интересуват същите неща. Когато имате възможност може ли да споделите повече информация? Благодаря

# 274

Това разширени вени ли са, изглеждат кято кафяви?

# 275
Кога Ви се появиха, ходихте ли на лекар? Така ми е трудно да кажа дали са разширени вени. Майка ми има от край време, но не изглеждат по този начин.

# 276
Не мисля. По-скоро изглеждат като петна. И на мен са мни ставали такива. Разширените вени иглеждат като сини въжета, често нагънати. От вътрешната страна на бедрото  върви голямата подкожна вена сафена. Тя по-често се разширява под коляното.

# 277
Случайно ги забелязах вчера,  и да на светло изглеждат кято червеникави, кафяви петънца, нямам идея заприличаха ми на разширени вени...

# 278
  • Euskal Herria
Имам изписани компресионни чорапогащи, силна компресия (не знам така ли се водят в България, тук така са означени). Но в ортопедичния магазин ми препоръчаха за работа да нося чорапи със средна степен на компресия. Работя по 8 часа на крака, без почивка. Ако взема такива чорапи, какви трябва да бъдат  - до коляното или до средата на бедрото?
И още един въпрос имам, сигурно за мнозина ще е глупав. Но все пак - как се обуват чорапите още в леглото, преди да станеш (както препоръчват). Все пак трябва да съблечеш пижамата, баня и пр.
Чорапогащите за работа са ми много неудобни, затова се замислих за чорапи. Ще съм благодарна за информация и съвети.

# 279
  • Sofia
Като си направите тоалета,легнете за 5-10мин с вдигнати крака на стена и ги обуйте чорапите.
Има и едни уреди за по-лесно обуване.Не съм ги пробвала,но от видяно в клипче изглежда лесно и бързо.
На мен удобни са ми целите чорапи догоре с колан.Продават се поединично-ляв и десен.
Добри са за студеното време,лятото е ужас с тях.

# 280
  • Euskal Herria
Благодаря!
Работя в горещо помещение, та никак не ми е удобно. Още повече, че са 280 дена.

# 281
При венозен проблем се носят цели чорапи. Идеята е да не се притиска кракът на ластика (напр. под коляното), защото може да се образуват съсиреци от притискането.

# 282
Освен съсиреци напрежението се пренася нагоре по вената и това е предпоставка за образуване на разширени вени на бедрата. Моята ангиоложка ме посъветва да са максимално дълги. Най-удобни ми дойдоха чорапогащите, защото не се смъкват. С тези до средата на бедрото ми е ужас и рани имах от триене като бях с тях.

# 283
Здравейте. Видях, че коментирате чорапите. Аз се оперирах в понеделник. Предписаха ми чорап, 2 компресия, 7/8. В аптеката към болницата уж ми мереха краката, дадоха ми Л-ка и ме уверуха, че това бил моят размер. В болницата лекар ми го сложи и изобщо не спомена, че явно чорапът ми е малък размер. Операцията беше стрипинг под коляното и нагоре обработка с лазер. Получих лек оток отгоре, където са работили с лазер. Нямам зачервяване. Да ви кажа при сгъвката си ме и преболява, но си вървя. Обадих се на лекарката, но тя беше не особено заинтересована. Имам и лека температура и оток нагоре към крака. Въпросът ми е някой след стрипинг и лазер да е имал такъв проблем? Разбира се, че се чух с лекаря, но понеже операцията беше в друг град и не може да ме види. Каза, че температурата не била проблем, а за отока - проблемът бил в чорапа. Купих един номер по-голем чорап, но той пак ми стяга нагоре. Вече ще се побъркам честно.

# 284
Какво е стрипинг?
Попринцип чорапа трябва да ти стяга.
Измери се със сантиметър на кутията има показано как точно.
Имаш в предвид ш,че чорапа ще се отпусне.
Аз съм около 63кг и бях с М. 7/8 чорап.

Общи условия

Активация на акаунт