Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 935
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета!
Не съм писала толкова отдавна, че чак ме е срам. Но покрай грижите към бебето, домакинство, се отплесна и мине деня.
И аз попълвам няколко албумчета със снимки и записвам, наистина много се забравя. Ще си остане един скъп спомен. Хилядите снимки в телефона не носят този заряд както ако отворя дневника или албумите. На големите деца съм водила и сега като препрочитам, мога да сравня, а как е с Макси сега.
Утре сме на първа ваксина и съм тръпна как ще мине. Моето бебе заспива само на ръце или докато суче. Не взима биберон. Сега добре, но започнем ли догодина с отбиването не ми е ясно какво ще правим със заспиването.
Да ви се оплача, откакто кърмя имам силни болки в ставите.Особено пръстите на ръцете, китките, ходилата. Много болезнено е и всеки път раздвижването. Отдават го на хормоните и като спра да кърмя ще съм се оправила.
Да, но до тогава много време има. 🙁
Така е и с малкият. Постоянно му е запушено нослето, а не е болен. Какво ли не пробвах - капки за нос, физиологичен разтвор - нищо. Пак
хормоните ми, които влизали през кърмата. 🥺
Още нещо щях да пиша, но забравих. За съжаление съм като в демемция. 🤣 Много
забравям или повтарям едно и също. 😱 Пак ще да е от кърменето. Полезно, полезно, но и с доста странични ефекти. 🫡

# 226
Аз щях да купя дневник миналата седмица, но го разгледах , въртях го, сучех го е няма не му разбирам 😂😂на френски е.

С кърменето нямам проблем , никога не са ме болели ставите. По-добре се консултирайте с лекар. Аз мисля да кърмя до 2г. Дано да успеем , за сега всичко върви както си трябва .
Биберон пробвайте тези на Бибс. Моята също отказваше , бяхме купили вече 7-8 биберона ,но не ги хареса. После една приятелка ми каза за тези на Бибс, купихме и ги харесва малката. Е, не я взима постоянно, а само когато тя си поиска, но е добър вариант за приспиване например.

# 227
  • Видин
Момичета, има ли някое бебче, на което да му е поставена 3та ваксина? Визирам тази, която е в третия месец. Къде се поставя тя? Само един брой ли е?

# 228
Добро утро, мами.
Захарно петле, след ваксината може да сложиш охлаждащи лепенки на мястото на убождане. Питай педиатъра, на мен ми изписаха такива.

Алисе, защо не купиш дневник на бг език? Мога да дам линк.
За бибероните - имам на Авент, на Бибс и някакви от Дм, никой не суче постоянно, а само в количката и в колата като е...

Плуване за бебета - някой мислил ли е да води бебето си?

# 229
Здравейте ,

За плуването, аз мисля да водя моя юнак. Ние сме от Пловдив и тук има басейн ( за нашата възраст - ванички) , за които чувам хубави отзиви от мои познати.
И на Киндиру имам намерение да го заведа от другия месец

# 230
  • В твоето съзнание...
So Close какво записваш в дневника? Аз се чудя дали да си поръчам такъв или просто хубав албум за снимки.

За плуването - мисля и аз да пробваме. За София такова спа за бебета вече има освен в Манастирски ливади и в Люлин.

И КиндиРу мисля да опитаме, но чакам още малко да изградим някакъв режим.

# 231
Добро утро, мами.
Захарно петле, след ваксината може да сложиш охлаждащи лепенки на мястото на убождане. Питай педиатъра, на мен ми изписаха такива.

Алисе, защо не купиш дневник на бг език? Мога да дам линк.
За бибероните - имам на Авент, на Бибс и някакви от Дм, никой не суче постоянно, а само в количката и в колата като е...

Август ще се прибираме в България и от там ще купя албум. Може ли линк ?

Третата ваксина не е ли в четвъртия месец ? Първата е във втория месец. Ние тази седмица ставаме на 3 месеца и днес ни е втората ваксина.

# 232
Алисе, ето линк за моя дневник, има син и розов спрямо пола:
https://www.store.bg/search?srchstr=%E1%E5%E1%E5%F8%EA%E8%20%E4% … F5%E5%F0%EC%E5%F1
Първата ваксина я биха още след раждането, после биха при навършване на втори месец 2 ваксини, а като стане на 3, пак се бие.

# 233
Алисе, ето линк за моя дневник, има син и розов спрямо пола:
https://www.store.bg/search?srchstr=%E1%E5%E1%E5%F8%EA%E8%20%E4% … F5%E5%F0%EC%E5%F1
Първата ваксина я биха още след раждането, после биха при навършване на втори месец 2 ваксини, а като стане на 3, пак се бие.

Благодаря ❤️
При раждането ваксина нямаше при нас или поне аз не видях. Трябва да питам ММ ,защото аз бях секцио и след като се роди дадоха бебето на него и отидоха в една друга стаичка за претегляне , измерване и т.н.
Втория месец са две ваксини,вярно.

# 234
При нас имаше ваксина на втория ден като бяхме в болницата, виж епикризата му.

# 235
  • В твоето съзнание...
В България в болницата им слагат даже две ваксини, не една. Първия пост има линк към задължителните имунизации, копирам тук - https://vaksinko.bg/?page_id=41
БЦЖ сигурно не се слага в чужбина, характерна е за страните от съветския блок.

До колкото знам на втория месец може да се сложи и първа доза на ротавирусната, която се капе в устата.

# 236
А си попълвам такъв дневник, няма много място за писане, но има за основните моменти. И аз мисля, че ще остане хубав спомен.
Моята също мисля да я водя на плуване. Но не съм решила от кога.

Момичета, имате ли си дневници на бебетата? Аз бях поръчала 1 албум и вътре има място за снимки от изписването, първа снимка след раждането, първа усмивка и т.н. + място за писане на текст. Започнах да попълвам, защото бързо се забравя....

# 237
И аз имам албум, но е ръчно изработен. Поръчах си го от една дама във фейсбук, която се занимава с това:
Скрит текст:

# 238
И аз имам албум, но е ръчно изработен. Поръчах си го от една дама във фейсбук, която се занимава с това:
Скрит текст:

Може ли страницата да изпратите ?

# 239
Захарно петле , а някакви витамини за кърмене не могат ли да помогнат?
Моника , успех със записването 🤞🤞🤞
за кърмата и яслата - една холандка ми беше споделила как през цялото майчинство цедяла и после имала достатъчно за яслата - това ми се стори безбожно 🙈
за плуването , търсих, тук най-рано от шест месеца може, поне аз където намерих , сега чакам с нетърпение
за ваксините , тук наистина започват от осма седмица - съответно в 8-ма, 12-та и 16-та, а измежду - може да се сложи тази за менингит
за дневник- Алисе, в няколко местни магазина има безплатен "бейби бокс" - в Babydump, в Kruidvat, Etos, а в Белгия специално има и De Roze Doos - мисля че в кутията на бейнидъмп имаше дневник, все се каня да го започна, De Roze Doos имат и кутия за след раждането на бебето с някакви малки подаръчета, а, и Albert Heijn имат - аз бях изпаднала в някаква регистрационна мания към осмия месец на бременността, но някои така и не ги взех, така си стоят ваучерите разпечатани 🙈🙈 А имаше страхотни мостри - и на кремчета, и на козметика, и дрешки, всъщност доста полезни неща, ако си такъв заблуден родител за първи път както бях аз 😆😆🙈

Общи условия

Активация на акаунт