Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 478
  • 753
  •   1
Отговори
# 675
Да спрян е. Аз винаги съм държала високи нива на Д, В12 и фолиева.
Сега ще правя почивка.

# 676
А защо тогава приемаше вит. Д, имаше ли причина?🙂

# 677
  • София
Здравейте,
с ИР съм и кг за сваляне. Започнах постепенно да ограничавам някои храни и да "вървя" славно към НВ-ВМХ. Кг се движат много, много бавно надолу (падам буквално с грамове надолу), но в талията съм "-3см", това нормално ли е? Бях си взела мерки преди установяване на ИР и днес реших да взема метъра, за да видя, защо дрехите не са ми така впити, а кг всъщност спадат бавно, та се замислих, дали е нормално или някъде бъркам? И как така нямам драстично сваляне на кг, а талията е -3см.? Thinking

# 678
Здравейте,
с ИР съм и кг за сваляне. Започнах постепенно да ограничавам някои храни и да "вървя" славно към НВ-ВМХ. Кг се движат много, много бавно надолу (падам буквално с грамове надолу), но в талията съм "-3см", това нормално ли е? Бях си взела мерки преди установяване на ИР и днес реших да взема метъра, за да видя, защо дрехите не са ми така впити, а кг всъщност спадат бавно, та се замислих, дали е нормално или някъде бъркам?
При всеки темпото на сваляне и качване е различно. Но лично аз повече се радвам на сантиметри надолу, отколкото на килограми, тай като килограмите могат да се дължат на мускули. Не знам колко кг. си и колко имаш за сваляне, но е супер, че мерките падат.

# 679
...ама не мога да избягам от усещането, че е гледана в рибарници...
За съжаление повечето сьомга също е отглеждана в рибарници, дори и да не да бг рибарници. Също я хранят индустриално с царевица, а хубавият розов цвят се постига изкуствено(тъй като вече не се храни с ракообразни)

# 680
  • София
Скрит текст:
Здравейте,
с ИР съм и кг за сваляне. Започнах постепенно да ограничавам някои храни и да "вървя" славно към НВ-ВМХ. Кг се движат много, много бавно надолу (падам буквално с грамове надолу), но в талията съм "-3см", това нормално ли е? Бях си взела мерки преди установяване на ИР и днес реших да взема метъра, за да видя, защо дрехите не са ми така впити, а кг всъщност спадат бавно, та се замислих, дали е нормално или някъде бъркам?
При всеки темпото на сваляне и качване е различно. Но лично аз повече се радвам на сантиметри надолу, отколкото на килограми, тай като килограмите могат да се дължат на мускули. Не знам колко кг. си и колко имаш за сваляне, но е супер, че мерките падат.
Според ендото трябва да сваля около 10кг. и се чудих къде отива "загубеното" в талията, след като с кг вървя по-бавно надолу от това, което очаквам. Сега прочетох, че си писала, че може да е в мускули. Започнах и лека полека спорт, но чак пък толкова да ми се е отразило. Thinking Организмът ми, според мен, е още във фаза "свикване с промените".

# 681
И за мен обиколките да падат е по-важно, но знам колко е приятно и числото на кантара да се променя към желаната посока.🙂 На всеки кг обикновено свалям по около см и в обиколките, но пък понякога топя обиколки, а кг не падат чак с толкова. По принцип на този режим много харесвам как ми се извайва тялото- дори и когато не падат по много кг, то сантиметри падат на точните места и се вижда (примерно от бюст засега не съм свалила).
И хидратацията, ако се подобрява, също на кантара не се отчитат повече свалени кг, обаче мазнините са надолу.

# 682
  • Paris, France
dolce, 150-200г ВХ са за деня, не за десерт. По около 50-60г на хранене е при 3 хранения дневно и около 800 калории максимум. Протеинът е още около 400 калории. Ако махнеш мазнините, хич не е много и някои хора даже почват да слабеят. Като ядеш ВХ Не ти трябва много протеин, защото за мозъка има готова глюкоза. На НВ го ядем в големи количества, защото от него правим глюкозата за мозъка. Не става дума да се ядат тези 800 калории в допълнение към това, което ядем.

ОГТТсе прави за да се види динамиката на усвояване на глюкозата. Ако няма да я ядете, наистина няма смисъл от натоварване.

И виц по въпроса:

Отива оперна певица при лекар с оплакване, че е дебела и желание да отслабне. Предписва и той хапчета и и казва да ги пие месец, по едно след всяко хранене и да се върне за нова рецепта. След десет дена я вижда пред кабинета.

- Проблем ли има? Не отслабвате ли? Може би трябва да се заредите с търпение и да изчакате поне месец.

- Не отслабвам все още. Идвам за нова рецепта, че свърших хаповете.

- Но аз съм ви изписал 93 хапа, които стигат за месеца.  Нали ви казах само по едно, след закуска, обяд и вечеря! Три пъти дневно.

- Не, казахте по един след всяко ядене.

# 683
Trollface Trollface Trollface Trollface Trollface
хахаххаа

# 684
Невена, ясно че няма да са от десерт.😁 Това за 800-те калории го нямаше в предишния ти пост.😉 По принцип пак ме съмнява със 150-200 грама вгх за десет поредни дни да не ми се отразят на кг...Може би с много ходене и спорт, ама ми е по-лесно да спортувам нормално и да не ям толкова вгх. Не са ми и нужни, не ми липсват.
Ох, вярно, някои хора имат по X хранения за един ден...🤣
Така, 22 часа фаст, хапването днес беше по-скромно (по-голямото кюфте го върнах в хладилника)- супа топчета с много топчета и с малко сметана (с тиквички, моркови и корен от магданоз е, фидето "изчоплих"), пуешко кюфте 45 грама, печени тиквички 100 грама, две плоски режимни "хлебчета" със семена (56 грама двете общо), отгоре 33 грама топено сирене, малко луканков салам (около 4-5 грама🙈). По някое време по-късно мислех да ям салата от айсберг, но така се наядох, че може и просто да си направя едно кафе с масло...🤔

По-късно ще ви пусна ориентировъчна рецепта за "хлебчетата"- много вкусни се получиха и засищащи, много добро попадение!🥰

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 23:44 от dolce miele

# 685
Сьомговата пъстърва е изкуствено създадена в Югославия. Отглежда се в развъдници, но сьомгата, която е на нашия пазар също е от развъдници. Цената на дивия улов е още по-висока. Аз лично харесвам повече сьомговата пъстърва. По-фина е, по-мекичка като текстура, сьомгата стои по суха и стегната.

# 686
Долче, заради ин витро процедури.

# 687
  • Paris, France
Невена, ясно че няма да са от десерт.😁 Това за 800-те калории го нямаше в предишния ти пост.😉

Остава и да го има! Повечето пишещи знаем, че 200 грама от ВХ са 800 калории. 150г са 600.

Ако вече не си много ИР, хич не са много калориите и като ги няма сланините да им пречат и няма много мазнина в храненето, те си влизат и сами в опразнените мастни клетки. Инсулинът е нужен и се качва когато клетките са препълнени и мастните киселини в кръвта пречат да се вкара глюкозата. Това е като гардероб. Ако е празен - само отваряш вратата и поставяш сгънатите пуловери на празните рафтове. Дали са 10, 15 или 20 няма значение, защото място има и не ти трябват усилия. Ако е препълнен с дрехи, с една ръка натискаш наличните дрехи, с другата буташ и накрая трябва и вратата да натиснеш, че отвътре напъват дрехите да я отварят. А може и част от пуловерите да не влязат изобщо 🌞. Тогава или ги изхвърляш в кофата, както бъбреците изхвърлят глюкоза ако в кръвта се качи над 10 mmol/l, или ги слагаш на някой стол или на пода, но се мотаят из апартамента както глюкозата се мотае в кръвта ни.

Не е нужно да ходиш кой знае колко. Преди ОГТТ не се намалява или увеличава активност.

А 150 или 200г ВХ са доста като обем и заменят като калории 15 или 21г мазнина, която е точно парче масло или парче кашкавал.

За 120г ВХ трябва да изядеш 200г суха леща, като първо я сготвяш, разбира се. Ние това 4 човека едвам го изяждаме на едно ядене.

И не, никой вече отслабнал не пуква от едно ОГТТ. Важно е да знаем къде сме.

Магденааааааа, обмисли ли го хубаво? 🌞 ОГТТто имам предвид.

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 18:06 от Nevena Virolan

# 688
Така е, Невена, но на мен не ми идва отвътре даже да изчислявам колко грама вгх колко калории са...😂 На този етап знам, че "празно място в гардероба няма"...или поне със сигурност е много по-малко, отколкото ми се иска да беше...😃😄
Вярно че Шарпи беше правила някакви сложни изчисления с моливче, докато е била на кето (адмирации за изчисленията)...😁

Последна редакция: ср, 03 май 2023, 17:57 от dolce miele

# 689
  • София
То аз попитах за ОГТТ, а не Магдена, май. Благодаря за отговорите. Наистина ми е любопитно да видя какво става на втори и трети час, но тези въглехидрати 10 дена преди това хич не ме блазнят, дори си мисля, че ще ми е мн трудно за изпълнение, най-малкото като знам как се огладнява от консумацията им - ще си ходя гладна и нервна през това време Grinning , та може любопитството ми да отстъпи ...

Общи условия

Активация на акаунт