Нашите цветя - обща тема 20

• 42 647
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Сега ли да ги сложа или на есен?

# 256
Не съм специалист , но раздели луковиците да изсъхнат и ги припери на сухо и тъмно място напр.в кутия. Садиш на есен.

# 257
Сега ли да ги сложа или на есен?

Раздели малките от големите луковици . Аз ги боцкам в пръстта и сега. Засей си като искаш само малките за да могат да растат в почвата . Другите ги сей отделно . Аз съм против прибирането на луковици . Мястото им е в земята , те си растат там .

# 258
  • Карлово
И моите луковици, когато ги изкарам и засуша до есента, половината на другата година не израстват.
Сега ги преместих на друго място в градината. Ше видя какво ще стане следващата пролет.

# 259
Здравейте! Прекрасни цветя показвате. Отдавна ви чета и черпя идеи и опит. Престрашавам се и аз да покажа част от моите цветя. Те са много - на балкона и вътре, че и за двор се грижа и то далеч от дома, но това друга тема Simple Smile Сега ще покажа основно  балконски, някой друг път вътрешните.

# 260
  • Пловдив
Изтървала съм ви...
Имам орхидеен въпрос. Една от спящите пъпки се събуди и в момента расте нов цветонос. Кога да го отделя? Гледах клипчета, че може сега, може и като се образуват листа. Много ми се иска да оцелее, за първи път ми е Simple Smile

# 261
  • Варна
В какъв смисъл да отделиш цветоноса? Той не се отделя, оставяш го да расте и цъфти. Кейки растението образува ако и когато реши, не е задължително, дори се случва рядко.

# 262
  • София
На най-новият Зокум който купих от Била не се задържат дълго цветовете. Има пъпки, отварят се и след 2-3 дни увяхват. Такава ли е трайността на цветовете на Зокума? Останала съм с впечатление, че по-дълго се задържа цвета.

# 263
  • Пловдив
В какъв смисъл да отделиш цветоноса? Той не се отделя, оставяш го да расте и цъфти.
То е нов цветонос върху вече порасналия и прецъфтелия, като нова издънка.

# 264
Първо си изясни дали е цветонос или кейки. Цветоносите не образуват листа и за първи път чувам да се отделят преди цъфтежа, в това няма никакъв смисъл. Възможно е да не си разбрала нещо. Ако е кейки, изчакай да му пораснат листа и корени, чак тогава се отделя. Самото кейки също може да изкара цветонос, или пък не, но това няма отношение към отделянето му от майчиното растение.

# 265
  • Пловдив
Ок, разбрах,  ще изчакам. Благодаря ви! Flowers Hibiscus
Олеандрите са различни видове. На едни цветовете ни радват по-дълго време,   на други са по-нетрайни.

# 266
  • Варна
То е нов цветонос върху вече порасналия и прецъфтелия, като нова издънка.
Т.е. клонче? И аз се обърках какво точно излиза, сложи снимка най-добре.

# 267
  • Пловдив
Заповядай,  Месечинке:
Скрит текст:

Притеснявам се, че връхчетo на майката цветонос започва да вехне.

# 268
  • Варна
Това си е ново разклонение, което ще оформи пъпки и ще цъфне Simple Smile Връхчето, което съхне го отрежи, дори бих го отрязала пръст-два над новото клонче. Нормално развитие на нещата, ако върхът не може да расте повече той се засушава, понякога изсъхва целият цветонос до долу и нищо не можеш да направиш, понякога събужда спяща пъпка и цъфти отново. Като изсъхне целият цветонос го режеш и толкова, догодина ще пусне нов.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 19:56 от Месечинка виторога

# 269
  • София
здравейте, имам нужда от съвет. Имам няколко спатифилума, на които започнаха да им жълтеят целите листа-стоят доста бледи. Поливам редовно. Какъв  може да е проблемът?

Общи условия

Активация на акаунт