Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 14

• 23 572
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
Не, не съм съгласна, че беше типичен представител на поколението, по-скоро на част от него.
Само преди броени дни видяхме други представители на същото това поколение в предаването. Разлика от земята до небето...

# 601
Те са изключения Simple Smile

Не може да кажеш, че децата с медали от олимпиади и приети в топ чужди университети са типичните, нали?

# 602
От гледна точка на обща култура и способност да мислят логически – не, не са изключения. Или го можеш, или не.

# 603
И според мен е съмнително кои са повече. Тези, които правят впечатление и изглеждат като мнозинство, обикновено са невежите, защото имат и самочувствие и гледат да се набутат където не им е мястото.
Ето, например - в едно училище (не помня кое, май беше в Пловдив) всички имат 0 точки на матурата и веднага се заговаря, че младото поколение било измъчено и системата била виновна. А не е ли по-правилно да се каже, че в това училище нещо не е ок?

# 604
  • София
Тия дни в комисия в НС точно обсъждат от кой клас да се повтаря. Та, не е (само) до училището - гнила е системата.  Аз съм ЗА да се повтаря от ІІ клас. В първи - хайде - стрес, това-онова. Но нататък или се научава нещо, или репийт.
И още помня, преди >50 г. имахме една мургава Иринка. В съб/нед отличниците ни разпределяха да ходим у тях и да помагаме. Беше чисто, майката ни гледаше с обич и възхита, имаше приготвена почерпка, Иринчето не повтори в първите 4 класа (после не помня).
(И отделно, покрай публикации за дискусията в НС, се замислям наистина за другата страна на хипотетична ситуация: един повтарял няколко пъти още до 4-5-6-ти клас се появява като класния дембел, а.к.а. хулиганът на класа, спретва си малка бандичка от побойници и слуги и какво ли се случва с обикновените деца там...)
Изобщо: https://www.actualno.com/actualno/mon-tozi-dvojkadjija-recidivis … news_1997275.html

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 10:22 от EmBrother

# 605
  • Русе
Е-ей, за "Венецианския търговец" ме е яд. Мислех, че Ани веднага ще отговори - това е точно от нейната област. А за Изабела Кастилска поне трябваше да са чували, ако не покрай друго, поне заради финансирането на Колумб.

# 606
Тук трябва да е А - индианците Навахо.

# 607
  • In The Middle Of Nowhere
Индия за сегашния въпрос.
Това го помня от друг въпрос преди време. Същия човек беше написал май и химна на Пакистан.

# 608
Да, Индия трябва да е. И този май беше написал три химна, или нещо такова.

Това за Бой Джордж някъде съм го чел, макар и да нямам идея къде.

Последна редакция: нд, 25 юни 2023, 20:32 от Titanbg

# 609
Малко ми се лигавят повече тези двечките,ама хайде!

# 610
Хубав въпрос тук. Аз бих заложил на Фердинанд. Левски според мен подвежда, Борис едва ли ще се сложи сам, а Вазов също едва ли е?

# 611
Цар Борис 3 е според мен.

# 612
  • In The Middle Of Nowhere
И аз се колебаех между Борис и Фердинанд.

# 613
Хубав въпрос тук. Аз бих заложил на Фердинанд. Левски според мен подвежда, Борис едва ли ще се сложи сам, а Вазов също едва ли е?
Цар Борис 3 не се с сложил сам.Например и Елизабет2 я има на банкнотите и монетите,просто традиция.

# 614
Цар Борис 3 не се с сложил сам.Например и Елизабет2 я има на банкнотите и монетите,просто традиция.

Всъщност, наистина има логика да е нещо по-нетрадиционно. А от тези, там да е действащият цар е най-нетрадиционно.

Общи условия

Активация на акаунт