С какво ви дразнят съпругите.

• 9 689
  • 210
  •   1
Отговори
# 60
Нека си кажат. Ето, че има мъже и с женски черти. Чистене, подреждане, солничка, чашка, шкафче...
Да разбирам, че тогава жените мърлячки са с мъжки черти, така ли? А тия дето си сменят сами крушката като изгори, направо брада им пониква...

# 61
Мнем, аз съм от оправните жени, но не понасям дребнави невротици. Обичам да ми е красиво и стилно без да забивам нос в битовизми излишно.

# 62
Ако това, което аз описах, е "дребнави невротици", тогава твоя коментар с женските черти означава, че жените са дребнави невротички... Това ли искаш да кажеш или какво?
Формулирай си по-недвусмислено идеята....

# 63
Да, повечето са мега дразнещи с това – сложи ли еди кое си къде, сложи ли си четката а зъби на мястото, сложи подложка на чашата, сгъни си ризата, нареди чашите за кафе, както аз искам.... досадно е. И за мъже, и за жени.

# 64
А, тука вече казваш нещо съвсем друго, което всъщност е точно това, което се опитах да "намекна" с предния коментар с брадата - това колко човек е дребнав или подреден или невротик, не зависи от това дали е мъж или жена. Въпрос на характер.

Отделно че тия епитети са субективни - за по-"хаотичния" човек подредения е дребнав и досаден, за за подредения другия е мърляч. Аз държа да съм структуриран и подреден в работата си и в "моите си неща", знам всяко нещо къде е, не ми се налага да търся и да се чудя. И когато ми се наложи да ползвам нещо в кухнята и там е хаос, това ме дразни. Не правя скандал за това, просто гледам да изляза по-бързо да не ми е пред очите, и до там. Но дразнението е факт.

# 65
Да, повечето са мега дразнещи с това – сложи ли еди кое си къде, сложи ли си четката а зъби на мястото, сложи подложка на чашата, сгъни си ризата, нареди чашите за кафе, както аз искам.... досадно е. И за мъже, и за жени.

зависи
На подредена жена и подреден мъж ще им е идеално заедно и хич няма да се дразнят
И аз мразя нещата да се разместват, и мъжа , така че нямаме проблеми Grinning

# 66
Скрит текст:
sixsens, къде да те намеря? Simple Smile
Виж по-долу защо.

Много добра тема, почвам да изреждам, щото има много неща, които ме дразнят. А мене нещо като ме дразни, ме дразни СИЛНО.

Не затваря капачките на бурканите - само ги слага отгоре, и в най-добрия случай ги врътва 1см, но пак са хлабави. После аз като взема бурканчето, то пада и ако има нещо течно в него, се разлива и става абсолютно мазало. Дори да не е течно, ако падне "в движение", т.е. докато пренасям буркана на някъде, пада на пода и се разбива на плочките - още по-голямо мазало. Супер много издивявам като стане така, отваря ми работа за половин час, защото не може да ползва капачка по предназнчение.

Друго - като ползва гъба/кърпа за бърсане на плота в кухнята, не я измива и изплаква после. Бърше квото бърше и накрая просто оставя кърпата на последната точка от "маршрута" й. Съответно всичките гадории, които са забърсани, стоят складирани в гънките на кърпата, обикновено на 2 ката. Проблем 1 - като ми потрябва кърпата и я взема без да подозирам нищо, тя се разгъва и цялото това нещо се разпръсква отново по плота или по пода. Кел файда, че е бърсано преди това. Проблем 2 - ако кърпата не се ползва известно време, примерно до следващия ден, тия неща почват да се развалят (обикновено са някакви хранителни остатъци от готвене) и после като ти потрябва кърпата, мирише на кофа за боклук вътре.
Това цялото не го прави всеки път, повечето пъти я изплаква, но така и не мога да разбера от какво зависи кога я зарязва мръсна на плота и кога не.

Относно подреждането - тотал щета. По-скоро е на двете крайности: Разхвърля супер много неща за отрицателно време, и в кухнята, и в хола и навсякъде. Стоят така ден-два-три, в някакъв момент почва тоя хаос да я дразни много и се амбицира рязко да разчиства. Дотук похвално, само че го прави по такъв начин, че ти се иска да не е подреждала изобщо. Първо че прибира всичко каквото й се мерне пред очите, включително мои неща, които аз съм извадил преди малко и ми трябват, и после ще си ги прибера където им е мястото. Второ, абсолютно нулев усет за "всяко нещо си има място". Всичко се прибира където й падне в момента, и после като потрябва, се търси - евентуално. Или не се търси, просто се купува ново. Стига се до проблема, който описа някой по-горе, че се нареждат големи неща пред малки и няма как да видиш какво има зад големите, без да ги извадиш. Има 1-2 шкафа в кухнята, които винаги са пълни до козирката и никой не знае с какво точно са пълни, защото са наблъскани с шишенца, бурканченца, кутийчици, наредени една пред друга пред трета, в поне 5-6 редици едно зад друго. За да видиш какво има на даден рафт, трябва да изкараш най-малко половината навънка, ако не и повече. И съответно тия шкафове винаги стоят пълни и никога не се изпразват, защото дори да ти потрябва нещо, което е там, ти не знаеш, че е там, и няма да инвестираш 15 минути в изваждане и подреждане, само за да разбереш дали евентуално може би е там. Просто купуваш ново "да има". Един-два пъти отделих по няколко часа да изкарам тия шкафове навънка, да видя кое става и кое не, да разчистя и подредя, за да може поне да има смисъл от това пространство. Всичко е супер няколко седмици, и после бавно и неусетно почва пак да се пълни с неща, които никой не се сеща да си потърси, и накрая се отказах. Приех, че тия шкафове не съществуват за мене, не ги отварям и да прави там каквото иска. Проблемът е, че ми мрънка, че нямало място в кухнята... ЕМИ КАК ИСКАШ ДА ИМА!

Дразни ме също, че казва на чекмеджетата "шкафчета". Хиляди пъти обяснявам, че чекмеджето не е шкаф, и обратно. Едното има вратичка и се ползва отпред, другото се дърпа на ролка и се ползва отгоре. Има и изключения, тия високите и тесни шкафове за подправки, които са на ролка и се ползват отстрани. Ама такова има макс. 1-2 в една кухня.

Това с пастата за зъби по мивката също го има и при нас. Не знам какво прави и по-точно какво не прави, но винаги след нея има една бяла "струйка" засъхнала паста за зъби по мивката. Явно и четката за зъби не си изплаква докрай, защото нейната винаги има бял слой на дъното между космите. Моята винаги е перфектно чиста, но й падат космите, или се изкривяват, защото аз четкам доста усърдно.

Също много ме дразнят космите по пода из цялата къща, все едно имаме банда сиамски котки. Това не е нейна вина, наясно съм, тя също не се кефи, но е неприятно. Особено на сифона в банята.

Тъй, мисля да спра, че стана много хейт Simple Smile
Майко мила, какъв роман ! Grinning И не е заяждане!

# 67
До тук разбрах, че жените ги дразни да им кажеш какво във тях те дразни. А пък като се раздразнят и да харесваш нещо в тях, то това пак ги дразни.
Ако пък нищо не те дразни, то тогава си темерут. Ей тва пък как ги дразни...

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 00:02 от Абуто

# 68
Дрън, дрън. Повърхност..
Нищо не ме дразни така както някой да ми казва кое ме дразни.

# 69
Сега що се дразниш ?

# 70
Ама ти дразниш ли ме?

# 71
  • Далечният изток
Мъжът може и да подреди евентуално нещо, което касае него и неговите неща, това разбрах.

А не може ли вместо да излезеш по-бързо, за да не ти е пред очите, да подредиш кухнята?!
Или това не е мъжка работа? Или пък е под мъжкото достойнство?

# 72
До тук разбрах, че жените ги дразни да им кажеш какво във тях те дразни. А пък като се раздразнят и да харесваш нещо в тях, то това пак ги дразни.
Ако пък нищо не те дразни, то тогава си темерут. Ей тва пък как ги драни...
Трябваше да се сетя по-рано да резюмирам нещата по този начин. Много точно казано!

# 73
А не може ли вместо да излезеш по-бързо, за да не ти е пред очите, да подредиш кухнята?!
Или това не е мъжка работа? Или пък е под мъжкото достойнство?
Той вече писа, че няколко пъти е подреждал големия батак в шкафовете в кухнята, но е нямало полза.

# 74
  • Далечният изток
Ама разбира се, един-два пъти и му мина мерака... Моят що не минава като цял живот чистя и подреждам, не знам...?!

Общи условия

Активация на акаунт