С какво ви дразнят съпругите.

• 9 686
  • 210
  •   1
Отговори
# 75
Е, цял живот да чистиш и подреждаш ок ли е? За мен - не.
По горния въпрос - кой е дребнав и кой е мърляв, аз не мисля, че е до пол, а до устройство на характера.
За хора, на които не им дреме дали има дрехи отвън или нещо друго, наистина е непонятно, че някой може да се впряга от това. Но има други хора, за които просто е затормозяващо около тях да има хаос и им тежи - не могат да се отпуснат, пречи им да подхванат друга работа, понеже виждат тази "несвършена" и т.н. Когато става дума за елементарни съображения, редно е да се уважава нуждата им и на тях да им е спокойно. В нормалния случай не става дума за свръх изисквания.
Отношението - като искаш да ти е подредено, подреждай си сам, за мен е неуважение към другия. Пак казвам - без крайности. На някой маниак с OCD също не бих му треперила на обсесиите.

# 76
  • Далечният изток
Естествено, че не ОК, но като няма кой, а пък искаш да ти е чисто и подредено, го правиш.
Ама точно това се случва на практика - като искаш да ти е подредено, си подреждаш сам. Не разбрах при това положение кой кого не уважава. Аз мисля, че този, който чака наготово да му изчистят, той проявява неуважение към този, който се бъхти да чисти за и на цялото семейство.
Аз съм от тези, които обичат да им е чисто и подредено, на които всяко едно нещо си има точното място, които ги дразни хаоса. Може и моето подреждане за някои да е хаос, но аз съм си създала една моя подредба и държа всичко да си е на съответните места, на които аз съм ги сложила.
И ако мъжът ми отиде някъде да се оплаква от моя хаос или моята подредба, според зависи кой как го вижда, бедна му е фантазията....

# 77
с някои хора не смогваш да подредиш след тях
Още помня една случка, бях на 15
Баща ми имаше колекция към 200 диска с музика
Един ден си търсеше нещо и ги остави на масата в хола на купчина
Аз ги подредих във стойката по име, отне ми доста време
Той се върна вечерта и пак ги остави в абсолютно същата позиция и си тръгна да гледа телевизия

ами доста е обезкуражаващо

Ако уважаваш партньора си ще се опитваш да му е приятно и ще ти пука за това, говорим за елементарни неща като да си измиеш мръсните чинии и да не влизаш с кални обувки в хола или като вземеш нещо от някъде да го върнеш пак там

а не да кажеш “Мен ми е кеф да е мръсно”
такива отношения според мен могат да са дийлбрейкър за една връзка, с времето се натрупва обида

# 78
Аида, само не стана ясно, последно искаш мъжа ти да чисти и подрежда, или искаш ти да си подреждаш както на теб ти харесва? Или искаш той да подрежда, ама както ти искаш? Или искаш просто да демонстрираш някакви претенции, веднъж в едната посока и после в обратната?

Подредените хора не само, че не чакат някой друг да им подрежда, те не искат друг да им подрежда нещата. То не се и налага, защото те си подреждат сами, напълно автоматично и без даже да се замислят за това.
Самият факт, че някъде има нужда от подреждане, означава, че там е "минал" някой хаотичен, който не е оправил след себе си. И обикновено той е този, който чака някой друг да оправи, или по-точно не чака, ами просто не му дреме.

# 79
  • Далечният изток
А, ей това искам, всеки да си оправя, чисти и мие след себе си и да не чака на някой друг.
Ние сме повече хора у нас, за разлика от вас двамата с гаджето. Има разлика. Да ти я обяснявам ли?! Плюс това сме 30 години заедно. Ако другият имаше желание и му дремеше, за 30 години щеше да е научил какво да прави, какво не и къде какво се слага. А и още нещо, вече не съм първа младост и започва да ми тежи...

# 80
Ами тогава да ти задам аз твоя въпрос от преди 2 страници някъде - като толкова ти тежи, че мъжа ти не му дреме и няма желание да оправя, защо си с него? И как изобщо си издържала 30 години?

# 81
  • Далечният изток
Аааа не, темата е за мъжкото мрънкане...

# 82
Ами тогава защо мрънкаш, че мъжете мрънкат в темата за мъжкото мрънкане?

# 83
  • Далечният изток
Щото не е мъжко.

# 84
  • По света и у нас
Моят се дразнеше като не му вдигах телефона на секундата.
Опитваше се да ме дресира нещо.

# 85
Мда, и затова си си намерила мъж, който не мрънка не за друго, а просто защото му е все тая кое как е вкъщи, а пък ти цял живот търчиш подир него да му чистиш. Но важното е, че не мрънка!
Живи и здрави.
Моят се дразнеше като не му вдигах телефона на секундата.
Опитваше се да ме дресира нещо.
Не знам дали е било дресиране, или нещо друго, но е супер тъпо, да.
Аз не само, че не вдигам на секундата, ами повечето случаи изобщо не си вдигам телефона. Понякога защото не съм го чул, понякога защото съм зает с друго, понякога просто не ми се говори в момента и не вдигам, въпреки че телефонът е пред очите ми. Обаждам се обратно когато имам възможност и/или желание.
Другото, което намирам за тъпо, е някой да вдигне и да каже "ще ти се обадя след малко". Като не можеш, не вдигай, или примерно затвори с червена слушалка. То неслучайно тогава дава тон "заето", за да се знае, че си зает.

# 86
  • Далечният изток
Извинявай, но аз не съм те питала що не оставяш гаджето, дето силно те дразни с хаоса и незнанието какво е чекмедже... Значи ти си намерил гадже, което силно те дразни с разни битовизми и ми ги говориш същите на мен... Ами вземи си намери някоя подредена, защото те чака същото, каквото мен. Явно не се изразявам много разбираемо, но сега дали стана ясно какво пиша?! Или да бъда по-дирекна?

# 87
Извинявай, но аз не съм те питала що не оставяш гаджето, дето силно те дразни с хаоса и незнанието какво е чекмедже...
Дали? Я пак помисли...

Всичко започна от този твой коментар:
Досега да съм я разкарала тая дразнителка... Rolling Eyes

И причината аз да ти задам тоя въпрос снощи е не защото много ме вълнуват вашите отношения с мъжа ти, а за да ти покажа, че въртиш, сучеш и накрая пак стигна до точно това положение, за което ти мене ме критикуваше.
Казано по-просто - присмял се хърбел...

Хайде лек ден.

# 88
  • Далечният изток
Това въпрос ли е?!

А защо ми пропускаш следващия пост?
Ирония беше. Странно ми е мъж да се дразни от такива глупости. Като знаеш, че не завърта капачките, просто не хващаш буркана за капачката... и т.н.
Дразнел се бил СИЛНО моля ви се ...

Точно така се оказва, важи и за твоите дразнения.

# 89
Мрънкането е всеобща черта. Не е само женска такава. Колкото ние имаме право да се дразним и да говорим, толкова и мъжете ни.

Общи условия

Активация на акаунт