Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №21

• 67 270
  • 781
  •   1
Отговори
# 300
Е трябва си и четене в сайта.

# 301
И аз не мога да я схвана тази зона. От всяка диета имам йо йо ефект. Преди време свалих 20кг за половин година и малко на следния принцип намаляне на количеството и увеличаване на качеството на храната. И всеки ден тренировка на Сидни Крауфорд или Клаудия Шифер. Това са много стари програми, но най - подходящи на моя темперамент. В началото не го спазвах стриктно. Около 40мин на ден е като време. Докато за яденето наистина от нищо не се лишавах. Например отивам в пицария поръчвам пица, тя е нарязана. Днес ще я изям цялата, тогава едно парче, другото за в къщи. Така след седмица корема се свива, започват две хапки да ти стигат, но психологичното спокойствие, че каквото ти се прияде може е много силно. Затова много режими не успяват. Не може да те черпи някой един бонбон, че иам празник и да откажеш. В интерес на истината години ги задържах.Сега съм в изходно положение, но дали от възрастта и хормоните не ми се получава. Правя нервно хранене. Преяждам. Ям когато и каквото не трябва. Няколко пъти започвах режима и след ден два пак по старому. С този режим се свалят по два, три до четири кг на месец и е трайно отслабване. Първата седмица е зор докато се свикне да опиташ баницата или шоколада, а не да ги изядеш целите.

# 302
Много е лесна Зоната, като й схванеш логиката. Всичко има в vzonata.com
Човек като разгледа таблицата, му става много по-ясно всичко.

# 303
Еми сигурно съм глупавичка, но не схванах нищо, а не е като да не се опитвах няколко пъти.Блокове, нам си кво, 🤷🏻♀

# 304
За запек и стомашни проблеми, препоръчвам: https://nowfoods.bg/product/dgl-400-mg-with-aloe-vera-100-vcaps
И кортизола бори, и енергия дава, това е най-любимата ми добавка!

Също и комфортекс по две сутрин и вечер след храна;) много помага срещу газове, запек и стомашен дискомфорт.

Комфортекса от теб съм го запомнила и си го взех тези дни, че стомаха пак се беше обадил. Наистина, мина ми дискомфорта и подуването, но за запека няма ефект Simple Smile

Ще видя и тази добавка, щом я препоръчваш Simple Smile

За мазнините, подкрепям. Много голяма грешка да се ограничават, особено при жените. Въпросът не е да не се яде мазно, а да се ядат полезни мазнини.
Ок ще пробвам Simple Smile

# 305
Нищо сложно няма.
Изчисляваш с калкулатора колко блока на ден ти трябват. Обикновено за жени са между 9 и 11.
На всяко хранене трябва да се ядат равни блокове мазнини, въглехидрати и протеини. Например по 3 блока М+В+П на закуска, обяд и вечеря и 2 блока следобедна закуска.
По таблицата си избирате какво и съответно колко да комбинирате за въглехидрати, протеини и мазнини. Това е горе-долу. В началото ще трябва да се мерят храните, после свиквате.
С четене отгоре няма да стане, половин час задълбочено четене и основата се изяснява. Но трябва да му се занимава на човек.

# 306
Не знам как реши, че съм чела отгоре-отгоре, но добре.Чела неведнъж, гледала съм рецепти.Да допуснем, че някои сме устроени така,че да не схващаме лесно като други.

# 307
Не разбирам тона ти, съвсем добронамерено обясних основните принципи, за да вдъхна кураж, ако някой има желание. Мисълта ми е, че не е сложно, макар на първо четене да изглежда така. Просто в началото трябва малко по-задълбочено проучване, но после става лесно.

# 308
Може и аз да не съм го разбрала правилно🌹 Ще чета пак 😀.

# 309
Сетих се нещо смешно. Grinning
На моята възраст майка ми редовно  си правеше тестове за бременност.
Явно вървя по нейните стъпки.
На майтап си викам "кървавата Мери".

# 310
Здравйте мацки!
Lemy, в ремисия съм, да . Някъде много назад видях че си ме питала. Горе долу съм добре.
Напоследък съм много натоварена и не съм влизала доста време та се отказах да ви изчета подробно.
Влизам с бърз въпрос. Някоя от вас пробвала ли е меносан? Евтин продукт е и точно затова си го взех. Опитах скъпи. Търся повлияване на горещите вълни и изпотяването по време на тези вълни. Направо се чудя как не съм се дехидратирала още при това потене😀Освен това ме натиснаха яки болки в коленете и краката като цяло. От критиката е ясно ми е😀 Все търся какво да пия, не се примирявам с това че било нормално😜

# 311
  • София
Дойде ми! Половин кило съм надолу, днес хапвам леко, пия много течности и даже имам енергия да се движа. Течението е силно.
Потя се яко, май тази година съм така по време на течението.

# 312
Освен това ме натиснаха яки болки в коленете и краката като цяло.
Говори ми. Не зная от какво е, то стъпала, то колена, после тазобедрените стави, възпаление на сухожилията, сега нещо рамената ме почнаха, но вече ме е срам да отида при ортопеда.

# 313
И аз съм с ужасни болки в тазобедрените,врат,рамене,крака... На етапи са-ту има,ти няма. Пусках пълни изследвания за ревматични заболявания и прочее по ставите. Нищо....Всичко в средата на референтните

# 314
И мен ме мъчат най-вече колената. Но мисля, че е от качените килограми. Последните години плавно качих 6-7 килограма, а след проблемите с безсънието още 3. Това са десетина килограма над тези, на които се чувствам добре. Все едно ежедневно, ежечасно да нося една туба с вода от 10 литра. Как да издържат тези колене...

Общи условия

Активация на акаунт