Да си сам на 30+

• 18 086
  • 351
  •   1
Отговори
# 90
Всеки със своята "легенда", един уж не може да прежали някоя, която сам е отхвърлил или никога не е имал реален шанс с нея...

Абе да ти кажа, доста реален проблем си е. В конкретния случай може наистина да е само оправдание, обаче си има хора, дето цял живот не могат да прежалят някаква такава изгубена любов и или се женят за някой, който не обичат и цял живот са нещастни, или остават сами и не искат никой друг. Чувството на вина в случая още повече утежнява ситуацията и става още по- сложно, защото когато отсрещния те е разочаровал или предал, колкото и да ти е гадно с времето минава, докато когато сам си прецакал нещата се почва едно идеализиране и самообвинения. И съответно никоя друга не може да ти хареса достатъчно.
Изхода е да продължава да търси, да ходи на срещи, да бъде сред хора и по заведения, пък в даден момент природата ще свърши останалото.

# 91
Е каква пък да е тази така непрежалима любов, че да я мъдри още толкова години...Аз за една седмица прежалвам бившите си гаджета. Някои и за ден. Бившият ми мъж и баща на детето, с когото сме били заедно 12 години, го прежалих за две седмици. А едно време си мислех, че не мога да живея без него. Каква заблуда.

# 92
  • Living for Pleasure
Жените по-лесно принципно ги прежалвате. Не е учудващо че пичът е в такава дупка. С яденето идва и апетита, като срещне някое готино ново гадже, новата ще му избие старата от главата, и така. Важното е да е сред хора и да търси нови запознанства.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 18:45 от Gentleman of Leisure

# 93
Може би защото никога не ми е било проблем да си намеря ново гадже и затова съм ги прежалвала бързо. Виж, на мъжете по-трудно им пускат, особено ако не знаят как да си поискат и там драмата е по-голяма. А веднъж влязат ли в омагьосания кръг да си търсят оправдания и да търсят кусури на всяка потенциална жена-партньор, могат да минат години на сухо. Имам един такъв познат - има възможности, хубава професия, жилище, пътува много, не е свръхгрозен, все някоя ще го хареса. Но той все им дири кусури...вече е на 45. Дори котка не си е взел, сигурно и на нея ще й намира кусури.

# 94
  • Living for Pleasure
Едно че мъжете имат по-малко избор.
Друго че жените поради еволюционни причини са предразположени към по-лесно прежалване.
После кой намира или не костури (<- оставям го непоправено от autocorrect-а Satisfied) и т.н. е вече трето и четвърто.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 20:08 от Gentleman of Leisure

# 95
Повечето хора имат някакви драматична любов зад гърба си. Поплачат, пострадат, поизправят се, поизтупат се и продължават.
Вкопчването в някаква неосъществена минала любов според мен е оправдание за неудачите, а не причина. Самозаблуда и прах в очите на околните, докато човекът всъщност има нужда от психологична помощ.

# 96
Трупането на бройки с историята за тъжната любов и няма да ни се получи, защото аз просто не мога да я забравя след 3 до 7 секса се наричало трудно прежалване. Не знаех, благодаря сърдечно!

# 97
После кой намира или не костури и т.н. е вече трето и четвърто.
И шарани, и скумрии, и кьор кефали.
Обичам автокоректора.

# 98
На мен ми пишеха такива, които уж не можеха да ме прежалят, реално нищо не е имало между нас, не са и бивши. Ще съм изненадана, ако незабравимата на автора е жена, с която е имал сериозна връзка, съжителство и т.н. По-скоро е амфора за фантазии, които не е имал куража да реализира.

# 99
Има непрежалими любови, но здравословното е – пъхаш ги в чекмеджето на душата си, пазиш си ги и продължаваш. Много хора не успяват, защото се вкопчват в топлината на самосъжалението. Като убежище е.

# 100
На мен ми пишеха такива, които уж не можеха да ме прежалят, реално нищо не е имало между нас, не са и бивши. Ще съм изненадана, ако незабравимата на автора е жена, с която е имал сериозна връзка, съжителство и т.н. По-скоро е амфора за фантазии, които не е имал куража да реализира.

Просто може би съм още един наивник на средна възраст знам ли.

Доста пъти опитах да прекратя взаимоотношенията, след като тя направи избора си но не се получи, тя не искаше, аз не успях да и кажа не също.

Изминаха 4 години,  мисля че има лъч светлина, от година ме търси все по малко и може би най накрая ще изляза от това състояние, когато тя си тръгне окончателно.

Когато видя очите и, като докосна косите и като усетя топлината и допира в нея, не мога да опиша как се чувствам, забравям за всичко.

Не е имало жена в живота ми, която толкова много да ме привлича и да предизвиква такъв хаус в ума и душата ми и в същото време да чувствам топлина и спокойствие.

Така и не разбрах защо продължи да ме търси след като си избра другия.
И защо продължава да го прави.

Въпроса ми е към бг мамите защо бих те причинили това на един мъж?

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 21:07 от Анонимен

# 101
  • София
Офффф, голяма скръб си.
Чети Босилка над теб и move on.
Умрѐм си за депресари непрежалили бившата петилетие. Таквиз наранени, чупливи, затворени за свят и човечество.

Нафталинена история си, всяка сносна мацка ще бяга като дявол от тамян.

# 102
  • Далечният изток
Ама ти продължаваш да се виждаш с нея 4 години след като е избрала другия?!
Е как очакваш да я забравиш?
Тя няма значение защо ти го причинява, има значение ти защо допускаш това...

# 103
Офффф, голяма скръб си.
Чети Босилка над теб и move on.
Умрѐм си за депресари непрежалили бившата петилетие. Таквиз наранени, чупливи, затворени за свят и човечество.

Нафталинена история си, всяка сносна мацка ще бяга като дявол от тамян.

Не разбирам защо си толкова негативна в поста си.
Просто подмини Mr. Скръб.

Ще има мув он да не мислиш че цял живот ще губя време в това!

Относно последното без коментар, никога не бих позволил да изпадам в такава ситуация че някоя да се напряга че чак пък да бяга от мен!
Съжалявам че моята история не е достоен бестселър за твоята особа.

Aida не знам защо съм го допускал.
Не мога да отговоря по скоро можеш да откриеш отговора  в предходните постове.

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 21:22 от Анонимен

# 104
Аз те разбирам в известна степен. Близо 6 месеца съм в подобна отровна невъзможност за раздяла. Но действам с бебешки стъпки към откъсване.
Моят съвет, който не претендирам да е валиден за теб – опитай да се концентрираш над себе си като личност, кой си, какъв си, какво си бил преди тази жена, какво ти харесва, как се чувстваш като себе си, не през усещанията за нея.
Всеки човек, дори и най-неподходящия за нас, може да ни даде нещо, което ни липсва или търсим. Но това не отменя реалността. И бавно трябва да се върнем към нея щем, не щем. :>

Общи условия

Активация на акаунт