Паническо разстройство - 58

• 44 044
  • 768
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Здравейте, днес ми е 15 ден от прием на есцитакон, от 4 дни увеличих на цяла таблетка, пия и клоназепан. От вчера страничните ефекти пак се засилиха замаяност, умора, гадене, липса на апетит. Нормално ли е това при увеличаване на дозата? Нали пак ще намалеят?
Нормално е при увеличаване на дозата, би трябвало да намалеят постепенно с времето,когато организма свикне. Ако нещо много те притеснява или е много засилено, или пък дълго време, сподели на пси, за да прецените как да действате. Успех!

# 91
Вече месеци наред главата ми е като с някаква лека мъгла. Сякаш постоянн нещо съм забравила, нещо ми е празна като чувстство. Дулсевия и Флуанксол взимам. Каззаха, че от синузита може да има тежест, но усещането за празна и тъпа глава е дразнещо. Концентрацията е по-малка. Сякаш си изгубим контрол над ума и мислите си. Правих ямр нищо няма. Нали не е някоя страшна мозъчна болест?

# 92
Здравейте!
Ето ме тук след 10г.
Тогава оправих нещата - няколко месеца АД и промяна в нагласата.
По време на една гнойна ангина и куп лекарства за нея, започнах да забравям да пия АД и неусетно го спрях.
Това преди 10г.
Преди месец претърпях инцидент , който много ме стресира , но и ме остави в къщи за 2м. Трябваше да се възстановявам и физически. Беше застрашен живота на цялото ми семейство.
И ето ме сега тук, с депресия, паник атаки, тревожност и прочие.
Ходя до магазина, но под напрежение. Мако шофирам, даже предпочитам с колата да отида до магазина, но не и до други места. Мислех, че ще превъзмогна нещата, но се убедих, че няма да стане лесно, както преди години.
Предписани ми са Ксетанор и Клонарекс по схема.
Клонарексът го започнах, но за АД още не мога да се престраша.

# 93
Jein531, всичко е резултат от хипохондрията, която подхванва тревожността и усилва натрапчивите мисли. Флуанксолът би трябвало да притъпи тези мисли. От колко време вземаш лекарства?

Последна редакция: сб, 20 май 2023, 22:36 от Анонимен

# 94
  • София
Jein, аз съм по подобен начин, плюс ужасно стягане отвътре и болка в главата все едно вътрешно налягане и възпаление, понякога ми гори главата чак, концентрация почти 0, забравям, обърквам се ...
Преди години при първите кризи пак бях така и аз ЯМР на глава (без контраст) - там ок. Тогава правих доплер на главни съдове (на врата) при невролог, каза ми малко по-слабо оросяване, имала съм някаква "чупка" заради изкривения гръбнак и дисковите хернии на врата и оттам може да идва това усещане в главата. Сега пак се зачетох за такива неща и се опитвам да се убедя, че е от проблемите с врата.
 Попаднах на това и реших,че ще го приема за валидно в моя случай, защото понякога ми заглъхват ушите и "звънтят", както и имам като "звездички" пред очите:)
Остеохондроза и други изменения в шийния отдел на гръбнака:
В тази ситуация шумът не е единствен симптом. Съпътстват го системно замайване, нарушена координация, мушички или пелена пред очите. Симптомите се засилват при обръщане или навеждане. Шумът е като метален звън. Нужна е пълна диагностика.

Последна редакция: нд, 21 май 2023, 09:19 от vencho82

# 95
Jein от главата е, но не от страшна болест.
Мери 10г. са наистина голям период на спокойствие. Сега си с една крачка напред, защото знаеш, какво е, какво да очакваш.
Аз искам да попитам един деликатен въпрос. От февруари съм на серопрам. Бях на флуанксол и ксанакс, но тях ги спрях преди месец и повече. От тогава насам съм само на Серопрам сутрин 1, на обед 1/2. До тук всичко нормално.
Обаче от няколко години имам кръвни съсиреци на втори ден от менструалния цикъл. Миналия месец беше нещо невиждано. Отново на втория ден, но бяха огромни , колкото дланта ми. Буквално бях през 20 мин. в тоалетната. а на третия ден вече ми беше спрял цикъла. Този месец ми закъснява вече с 5 дни. Правих тест за бременност, който е отрицателен. Такова закъснение съм имала единствено по време на бременностите. Тази седмица ще посетя гинеколог. Обаче въпроса ми е, дали е възможно от АД да имам смущения в цикъла? Вече се притеснявам, да не е нещо лошо и едва ще изтърпя до прегледа...

# 96
Лиана от АД е. Аз имах закъснение невиждано, два месеца ми пропусна и пси ме беше предупредила, че е от едното лекарство, защото съдържа соев лецитин. Не се тревожи, но все пак си мини един преглед и за твое спокойствие.

# 97
Моят цикъл е точно на дата, но не и откакто пия Дуксет. Закъснява ми с по 7-8 дни. Забелязвам и подуване на корема повече от обичайното.

# 98
gergana Да, аз също се усещам подута, всякаш съм постоянно преяла, а не съм. Отделно си мисля, че задържам течности, което явно пак е от АД.
Quatre , надявам се да не ми закъснява с толкова, защото е много притеснително, ще дойде ли, няма ли...?

# 99
точно казано-гладувам, а постоянно подута. Това+ замайването ме кара да се чувствам много ,,добре"Колкото не ми е ок допълнително

# 100
Jein, аз съм по подобен начин, плюс ужасно стягане отвътре и болка в главата все едно вътрешно налягане и възпаление, понякога ми гори главата чак, концентрация почти 0, забравям, обърквам се ...
Преди години при първите кризи пак бях така и аз ЯМР на глава (без контраст) - там ок. Тогава правих доплер на главни съдове (на врата) при невролог, каза ми малко по-слабо оросяване, имала съм някаква "чупка" заради изкривения гръбнак и дисковите хернии на врата и оттам може да идва това усещане в главата. Сега пак се зачетох за такива неща и се опитвам да се убедя, че е от проблемите с врата.
 Попаднах на това и реших,че ще го приема за валидно в моя случай, защото понякога ми заглъхват ушите и "звънтят", както и имам като "звездички" пред очите:)
Остеохондроза и други изменения в шийния отдел на гръбнака:
В тази ситуация шумът не е единствен симптом. Съпътстват го системно замайване, нарушена координация, мушички или пелена пред очите. Симптомите се засилват при обръщане или навеждане. Шумът е като метален звън. Нужна е пълна диагностика.

Благодаря за отговорите мили дами.

# 101
Хора, искам да ви питам следното:
силно главоболие
замаяност
сърцебиене
червено лице и уши

това симптоми на ПА ли са
кръвно 130/80
пулс нормален
скенер на глава чист

от какво може да е това зачервяване като домат на лицето и ушите, чак и очите?

# 102
Здравейте! Можете ли да препоръчате терапевт, който успешно ви е помогнал с тревожността за гр Варна?

# 103
  • София
Хора, искам да ви питам следното:
силно главоболие
замаяност
сърцебиене
червено лице и уши

това симптоми на ПА ли са
кръвно 130/80
пулс нормален
скенер на глава чист

от какво може да е това зачервяване като домат на лицето и ушите, чак и очите?
На мен напоследък ми горят бузите и носа и се зачервяват , носът ми става като на елена Рудолф и това при положение,че нищо не правя, за да го провокирам. Кръвното ми е ниско,даже понякога с близки граници.
Кой от вас пиеше дулоксетин? С него напълно ли се "вдигнахте" или по-скоро до някакво положение и след това си стоите не същото ниво?

# 104
Здравейте! Можете ли да препоръчате терапевт, който успешно ви е помогнал с тревожността за гр Варна?
Здравейте! Аз имам тревожност с физически оплаквания от 11г.Докат пиех хапчета симптомите бяха овладяни, от 6г бях на деанксит. Преди 2месеца го спрях, но симптомите се върнаха. Казаха, ми че лекарствата няма как да искоренат корена на проблема, че начинът ми на мислене е същия. Ходила съм за кратко при трима психолози, но така й не ми помогнаха, може би не бяха подходящите, но с тях само си разказвах проблемите. Но намерих случайно една жена в фейсбук, която е психолог-психотерапевт. Досега 3 пъти ходих, но за пръв път видях какво е психотерапия, а не само приказки. Даже днес открихме, коренът на моята тревожност, защо съм тревожна. Оказа, се че от дете й до днес коренът на тревожноста ми е, е че се чувствам непълноценна.

Общи условия

Активация на акаунт