Паническо разстройство - 58

• 45 515
  • 768
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря ви за подкрепата мили хора ! Не знам при вас как е ,но аз като получа криза, не винаги става така ,но много често все едно не мога да дишам .Започвам да тичам от стая в стая ,буквално мисля ,че се задушавам ,такова ми е чувството .И най-много ме плаши ,че съм все с детето и не искам да я уплаша .Иначе и аз спрях да обръщам внимание на сърцебиене ,на сухота и изчезнаха .Само това ме плаши със задушаването .

# 136
  • София
Задушаването е типичен симптом. При мен обаче само това не съм имала. Съветите с хранителния режим и т.н са отлични. За съжаление и това не мога да спазвам. С храненето съм зле  и не мога да ям каквото трябва. Напоследък, вече доста месеци ям сурови слънчогледови семки ежедневно, при това в големи количеста. Чувствам, че тялото ми има нужда от тях. Храня се ужасно нестандратно, не просто че съм почти веган, ами не мога да спазвам нито час, нито диета. Със спането е същото положението. Не мога да лягам, когато трябва.

# 137
Задушаването е типичен симптом. При мен обаче само това не съм имала. Съветите с хранителния режим и т.н са отлични. За съжаление и това не мога да спазвам. С храненето съм зле  и не мога да ям каквото трябва. Напоследък, вече доста месеци ям сурови слънчогледови семки ежедневно, при това в големи количеста. Чувствам, че тялото ми има нужда от тях. Храня се ужасно нестандратно, не просто че съм почти веган, ами не мога да спазвам нито час, нито диета. Със спането е същото положението. Не мога да лягам, когато трябва.

Малко хора, могат да спазват режими. Или трябва да имаш доста свободно време или наистина огромно желание. Да не пропускаме и финансовата част. А имам същите проблеми с всякакви режими и спазване на правила.. особено това за алкохола, вечер ми е странно да не пия 50-100 грама ракия със салатата..

# 138
Това за режимите не е вярно.Всичко е въпрос на желание и организация.Останалото са извинения.

# 139
Здравейте, аз писах и в друга тема свързана със здравословният ми проблем, който е кървящи хемороиди. Съсипват ми живота и получавам паник атаки, мислите ми са все за това, дали ще кърви,дали ще ми се изцапа бельото! Имам ги от 7 години, след раждане ги получих. Мисля за операция, но хирурга отказва, защото имам пристъпи на хипохондрия, и паническо разстройство. Ходя на работа, не мога да пия антидепресанти, защото адски ми се спи... и съм неадекватна. Освен това искаме и второ детенце. Объркана съм, мислите ми, сънищата ми са все там!

# 140
Здравейте, аз писах и в друга тема свързана със здравословният ми проблем, който е кървящи хемороиди. Съсипват ми живота и получавам паник атаки, мислите ми са все за това, дали ще кърви,дали ще ми се изцапа бельото! Имам ги от 7 години, след раждане ги получих. Мисля за операция, но хирурга отказва, защото имам пристъпи на хипохондрия, и паническо разстройство. Ходя на работа, не мога да пия антидепресанти, защото адски ми се спи... и съм неадекватна. Освен това искаме и второ детенце. Объркана съм, мислите ми, сънищата ми са все там!

Привет, първо се успокой...Има варианти. Винаги има изход, и той си има цена- време, самообучение..Тялото дава сигнал, че е време за промяна- нещо не е наред..
1.За болката използвай мехлем за хемороиди на Цонка Даскалова.В интернет ще намериш тел.,аптеката е срещу Медицинска академия .Обади се, сподели спокойно...тя ще те посъветва дори и по телефона.Прочети за нея
2.Можеш да излекуваш това състояние
-С глад - прочети книгата на Лидия Ковачева.Лечебно гладуване
- С карниворство- диета само с месо
Въглехидратите задържат водата в организма и са причина за много болести...
И помни ако ти се е случило нещо, значи имаш и енергията и силата да се справиш с него!❤️
Включи и настройките на Ситин- книга, която можеш да си купиш и да си четеш настройките.Има ги и в YouTube
Вземи се в ръце.И това ще мине, всичко минава.Време е да се погрижиш за себе си! Успех!

# 141
  • София
Това за режимите не е вярно.Всичко е въпрос на желание и организация.Останалото са извинения.
Разбира се, че волята е много важна, но не съм съгласна, че всичко друго са извиненя. Не ми се спори. Но човешкият живот, психика не е програма, която я пускаш като пералня машина.
Помня като беше бебе синът ми. Седнала съм на една пейка в парка и му давам мляко от шише (това съм го правила буквално 2- 3 пъти). Мина една двойка възрастни хора, изгледащи приятно. Жената промърмори нарочно да я чуя - Ех, тези съвременни майки как НЕ искат да си кърмят децата.
Като куршум ми влезе в сърцето.
Тази жена нищо не знаеше нито за мен, нито за бебето ми, нито как го храня, НИТО НИЩО!

# 142
Хора, моля ви, кажете ми някой получавал ли е следното усещане:
Хапвах си съвсем спокойно и изведнъж сякаш пропуснах да си поема въздухи се задъхах.
 Също така междувременно започна и едно усещане за иглички в горната част на тялото (усещането е точно каквото имах едно време като си увивахме ръцете един на друг, все едно изцеждаме кърпа) и невъзможност да си поема въздух. Сякаш всичко ми блокира. Скочих , взех да обикалям из апартамента в опити дс си пирма въздух, но не стваше. Зная за коремното дишане , опитах се да си надуя корема, но просто не можех.
Само и единствено се задъхвах.
Мислех,че ще падна,че този път няма да оцелея.
И след като ме отпусна, отново на няколко пъти се получи така плитко да вдишам.
И явно много интензивно съм си стегнала горната част на гърба , защото болката сега там е много силна.(трапеца)
Лятото същото ми се беше случило и се надявах да е от недостиг на Б12 (заради игличкие) .

Имала съм преди години паник таки, но тогава не бяха  толкова интензивни и успявах да си въздействам на дишането.

Моля споделете ми дали сте преминавали през подобно усещане. Ясно ми е , че е някаква вегетативна криза, но се чудя дали има смисъл да търъвам по невролози (изгладена ми е  лордозата на врата и леко сплескани два диска, та един колега лято подхвърли , че може от там да съм получила тези усещания: да нямам добро оросяване на малкия мозък)
   Моля ви , дайте ми някаква информация, ако имате такава.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 13:40 от Анонимен

# 143
Здравейте, мили хора! Надявам се всички да сте добре и да се справяте с проблемите все някак, колкото и да е трудно:) Исках да ви споделя, че аз летях със самолет миналия уикенд с мъжа ми, направихме полет от 35 мин до едно островче и да ви кажа - бях си добре, но разбира се бях притеснена и си взех около 4 таблетки диазепам от 2мг, мъжа ми помогна да ги разпределим във времето, за да ме отпуснат точно за полета и се получи - бях спокойна като влязохме и като седнахме и излетяхме и на кацане бях добре. Доста се успокоих, но в неделята преди полета за връщане пак ме обзе страха и бях като мъртвец, но пак се качихме и всичко беше наред, не съм се тръшкала, хвърляла или гърчила, както си мислех:) Но от три дни насам пък си мисля как ли ще съм на три часовия полет до България през лятото с детето, мъжа и свекърите ми... и това не ми дава мира, не мога да спя, пак само си мисля, дали като е по-дълъг полета да не ме хванат лудите и да превъртя...дано не, но пак този страх. А и знам, че има време до август и това, че от сега го мисля и ме притеснява е доста тегаво усещане...Психотерапевтката ми каза, че това е страх от страха и ще работим по него, за да го намалявам и да се успокоявам, надявам се да стане. Днес джи пито ми увеличи дозата на Ципралекса от 5 на 10 мг по едно вечер и ми изписа и хапчета за сън - фенерган, за да си възстановя малко съня, че сутрин съм парцал меко казано и през деня.. Можете ли да ми кажете кога се очаква да подейства Ципралекса и дали ще има ефект в следващите два месеца и ако някой е взимам същите приспивателни, може ли да ми сподели мнение за тях също. Също така, ако някой знае може ли да ми сподели да ли е взимал диазепам от 10мг и как му е подействало (мисля да взема една таблетка час преди полета за България и се надявам да ме отпусне пак, както помогна и миналия уикенд)? Извинявайте ако това вече е обсъждано, но ще ми е много полезно да чуя вашето мнение за тези хапчета? Много благодаря:)

# 144
DimBzah, браво на теб! Ето, че като няма физически симптоми си спокойна. Защо от сега мислиш за лятото? А и в крайна сметка няма да пътуваш сама, твоите хора са до теб! Ще си измислиш някакво занимание-примерно да оцветявате с детето книжка, вземи някакви пластелинчета, пий си едно хапче преди полета и всичко ще е наред.

Аз искам да питам някой спирал ли е половинка антидепресант и дали е имал някакви симптоми при спирането?

# 145
Хора, моля ви, кажете ми някой получавал ли е следното усещане:
Хапвах си съвсем спокойно и изведнъж сякаш пропуснах да си поема въздухи се задъхах.
 Също така междувременно започна и едно усещане за иглички в горната част на тялото (усещането е точно каквото имах едно време като си увивахме ръцете един на друг, все едно изцеждаме кърпа) и невъзможност да си поема въздух. Сякаш всичко ми блокира. Скочих , взех да обикалям из апартамента в опити дс си пирма въздух, но не стваше. Зная за коремното дишане , опитах се да си надуя корема, но просто не можех.
Само и единствено се задъхвах.................................................
Моля споделете ми дали сте преминавали през подобно усещане. Ясно ми е , че е някаква вегетативна криза, но се чудя дали има смисъл да търъвам по невролози (изгладена ми е  лордозата на врата и леко сплескани два диска, та един колега лято подхвърли , че може от там да съм получила тези усещания: да нямам добро оросяване на малкия мозък)
   Моля ви , дайте ми някаква информация, ако имате такава.
Аз разбирам за какво говорите.
на мен ми се е случвало да се събуждам вчер със сърцебиене и точно такова плитко дишане, сякаш съм бягала.
На мен ми изглежда като да е "на нервна почва" , някакв вид психогенна диспнея.
Надявам се Георгий да пише.

# 146
Е какво да се включвам, това е една от най силните прояви на паническа атака. Единствено по силно може да е и съпътстваща парализа на части или цялото тяло. За момент е толкова екстремно, че чак хората на умиране мислят вече. В случая не се е стигнало до припадане, което в този случай щеше да реши проблема моментално, мозъка "изключва" вегетативната нервна система и всичко се нормализира.

# 147
Може ли да дадете съвет за тия пусти натрупани килограми. Вече не знам какво да направя, за да си върна нормалните кг.

# 148
  • София
Георгий, моите страдания също са кошмарни. Не виждам да са по- леки от трудното поемане на въздух и парализата.
Гергана, знаеш ли от какво си натрупала кг.?

# 149
Пия Дуксет и Флуанксол и съм сигурна, че е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт