Паническо разстройство - 58

• 45 629
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте нов съм тук, но с проблеми от 20 години. Пил съм какво ли не, последно бях на Ефектин. Преди 10 тина дена ми правиха изследване на стомаха и червата с пълна упойка и от тогава съм сташно зле. Страшни паник атаки. Изпотяване, треперене, страх, изтръпва ми цялата тяло, задух, сърцебиене. най - лошо е, когото се случи през ноща докато си сънен. Имам и страшен звън в ушите. От седмица съм на Мисол, но паник атаките си се появяват отново. Спрях да се храня отслабнах с 4 кг. Но най лошото е, че докато ходя ми е сташно замаяно, почти на няколко пъти да припадна...или поне така си мисля. Бяха ми предписали и някакво друго лекарство, но като прочетох в листовката, че 1 от 10 човека може да получат тромб и да засташът живота му, изобщо не ги и почнах. Мисола от 50- ту си мисля , че има ефект, ту ми се струва, че не. Пия го от 10 дена и можеби още е рано да се каже. Лексутана го взимам като бонбони на малки дози по 1/4 или 1/2, но спря да ми помага. Хомеопатията ми помага много, но не е трайно решение.Каже какво да правя? Някой пил ли е Мисол и какво ви е мнението? Давайте съвет какво да правя.Моля!

Ох и аз бях така след пълна упойка, не можех да спя, чустеах се като луд. А бях в болница , ама не им казах, че то наще болници.. лежах 7 дни , постоянно имах паник атаки, но някак си ги овладях, докато разбера, че ми се отключват от болкоуспокояващите и не исках повече да ми бият… гадно е, при мен отне 2 месеца докато се оправя след тая пълня упойка.. без хапчета обаче бях аз, успех и дано в най - скоро време си по - добре

# 166
Какви са Тея психиатри ,които ви обещават,че като пиете 2-3 месеца АД и ще се оправите и почвате да ги намаляте...това са пълни глупости...че той АД почва да действа след 20-30 дена...моята психиатърКа имаше някакъв брой минимални дни на пиене НА АД беше около година...и това е МИНИМАЛНО...казваше ми,че иска поне смяна на 3,че и 4 сезона без прояви на ПР...нека и Георги се включи дали съм права,но "изписаха ми хапчета за 2 месеца и ще ги намаляме" ми звучи много несериозно...дори когато спрях моя АД беше лятото и моята пси ми каза,ако почувствам дискомфорт през предстоящата  есен и ако немога да се справя с него и се засилва веднага да отивам при нея за лека терапия...

# 167
Какви са Тея психиатри ,които ви обещават,че като пиете 2-3 месеца АД и ще се оправите и почвате да ги намаляте...това са пълни глупости...че той АД почва да действа след 20-30 дена...моята психиатърКа имаше някакъв брой минимални дни на пиене НА АД беше около година...и това е МИНИМАЛНО...казваше ми,че иска поне смяна на 3,че и 4 сезона без прояви на ПР...нека и Георги се включи дали съм права,но "изписаха ми хапчета за 2 месеца и ще ги намаляме" ми звучи много несериозно...дори когато спрях моя АД беше лятото и моята пси ми каза,ако почувствам дискомфорт през предстоящата  есен и ако немога да се справя с него и се засилва веднага да отивам при нея за лека терапия...
Така е. Минимума е 6 месеца, но месеци, в които има буквата Р. И след това се преценя, но обикновено се удължава с още 6. Минимума е година. После се преценя и ако няма още 6 месеца никакви прояви, се намаля и спира. Т.е. 18 месеца е оптимален период за лечение. Другото е компромиси. Често срещано лечение е напоследък 36 месеца , като обаче е с условности и психиатъра да следи добре пациента. Има нови проучвания след Ковид , които установяват , че пълна ремисия се постига след този период. В рамките на още 3 години ще има пълни данни, защото в момента се изследват първите изкарали вируса. Следя го с интерес това проучване.

# 168
Може би са психиатри, които не искат да сте вечно зависими от лекарства, а такива които искат малко работа от пациентите. Само, че факт, доста е неудобно да повечето хора, защото е къде къде по-лесно просто да разчиташ на хапчетата отколкото да свършиш малко работа сам. Не съм тук да убеждавам никой в нищо. Както и не знам кой какви проблеми има. Но и не ми харесва постоянния негативизъм, който ее насажда към алтернативните методи, различни от това да си вечно на терапия. А и в крайна сметка, за всеки е индивидуален подхода. Аз съм се справяла и без лекарства ама сигурно, яко бях питала преди години във форума сигурно щяхте да ме убедите, че е трябва да пия години АД.. Може би точно тееси негативни мисли пречат на хората да се стегнат и да се откачат от лекарствата. "не мога, почва пак да получавам дискомфорт". Ами да, то не става само о със ЗОБ, тряжва и промяна в мисловните навици, обаче това няма как да се случи докато сте в комфортната зона на хапчетата. Когато бях с ПР целенасочено сее изправях срещу страховете си, сама провокирах ПА и няма да повярвате - оживях, че и се оправих.

Последна редакция: пт, 02 юни 2023, 08:08 от НямаСмисъл

# 169
Надежда Х, ГеоргийВероятно психиатъра прецени, че не съм тежък случай и за това ми  каза 3 месеца и започваме да намаляме.
И ето снощи от нищото в 2 и 30 сутринта тръгнах да получавам криза. Пробудих се с гадене за повръщане, цялата пламнах от топли вълни, сърцебиене. Не повърнах, сдържах се и започнах да дишам абдоминално, както тук съветвате. Отшумя някъде за 1 час, обаче от както станах сутринта ми е разбъркано в стомаха и ми се гади. А 2 месеца вече не изпитвах никакви такива симптоми...Чувствах се почти, както преди с настроение и позитивно мислене. Днес няма да се дам и да мисля негативно, да видим ще се справя ли.

# 170
Надежда Х, ГеоргийВероятно психиатъра прецени, че не съм тежък случай и за това ми  каза 3 месеца и започваме да намаляме.
И ето снощи от нищото в 2 и 30 сутринта тръгнах да получавам криза. Пробудих се с гадене за повръщане, цялата пламнах от топли вълни, сърцебиене. Не повърнах, сдържах се и започнах да дишам абдоминално, както тук съветвате. Отшумя някъде за 1 час, обаче от както станах сутринта ми е разбъркано в стомаха и ми се гади. А 2 месеца вече не изпитвах никакви такива симптоми...Чувствах се почти, както преди с настроение и позитивно мислене. Днес няма да се дам и да мисля негативно, да видим ще се справя ли.

Точно така, мисли, че това е предизвикателство по пътя към успеха. Wink

# 171
Маникюристката ми също е пила антидепресант само шест месеца и сега е добре момичето .И ето виждате ли ,че дори и с лекарства пак се получават паниките .Не ги отричам напълно лекарствата ,но със сигурност не може да се оправиш само с тях .Аз започнах с три месеца бензо само,първия месец се успокоиха нещата после пак започнаха .След това антидепресант -от него супер зле бях .Спрях го на своя глава ,за двата месеца за които ви казах ,че бях перфектна пиех само мента глог и валериан сутрин по две .Сега пак се влоших,защото останах сама вкъщи и само за това мисля ,че ме е страх .Нормално да се завърне . Но това ,че няма излекувани не е верно за мен .Познавам няколко такива .

# 172
  • Швейцария
Аз паник атака не съм имала от 15 години. Тревожността я боря с АД и се чувствам добре. Само безсънието много ме мъчи.

# 173
Аз паник атака не съм имала от 15 години. Тревожността я боря с АД и се чувствам добре. Само безсънието много ме мъчи.
E няма паники, ама има тревожност. То ПР е част от ГТР, което е по лошия вариант. Алтернативната медицина е супер, почти като плоската земя. Всеки вярва в нея, ама научно нещо куца. Аз и лечение на шизофрения с маточина съм виждал, но това е друга тема. В интерес на истината всяко лечение с алтернативна медицина потенциално прави състоянието резистивно на медикаментозно лечение после и удължаване на терапията. Хапчетата не са най доброто , но няма по добро. Те се приемат с алтернативни методи, това е разковничето. Спорт, режим, храна и хобита. Изключенията , излекувани с алтернатива, са много по малко от правилото!

# 174
А мислите ли за причината ,която го е предизвикала .Не е ли това най -важното и да се работи по нея.Пример давам с леля ми -ужасен брак с побоища ,вкочиняваше се от нерви ,пиеше по няколко Ксанакса на ден ,е разведе се ,и бам като с магическа пръчка всичко изчезна .Ксанакса го спря от раз ,сега има супер много информация и човек е наплашен и не вярва във вътрешният си потенциал .

# 175
Аз мисля, не за конкретната причина, а какви са били поведенията, които са провокирали това да се случи. Причини бол по целия свят, но не всеки залита в крайности. За себе си знам, че много се изолирах след негативните събития и почнах прекалено много да мисля по деградивен начин и по този начин съм отъпкала грешни пътеки в мозъка си и трябва да направя нови такива, които водят до правилния път....

# 176
Аз мисля, не за конкретната причина, а какви са били поведенията, които са провокирали това да се случи. Причини бол по целия свят, но не всеки залита в крайности. За себе си знам, че много се изолирах след негативните събития и почнах прекалено много да мисля по деградивен начин и по този начин съм отъпкала грешни пътеки в мозъка си и трябва да направя нови такива, които водят до правилния път....
Така е, причините и аз смятам, че няма смисъл да се търсят. На 20 съм имал причина да мандръсам някакви кифли, дето в момента не намирам нито 1 причина да искам да го правя. Та това по причините. По скоро действията и събитията , довели до началото са по-важни!

# 177
Възможно ли е чак 3-4 седмици след спиране на флуанксол да се получи главоболие с дни и замаяност? Малко преди това правих какви ли не изследвания и всичко беше ок. Започнах да намалявам и АД. Тази глава не минава и не минава.

# 178
  • София
Без да съм пила флуанксол съм в сходно положение.

# 179
Без да съм пила флуанксол съм в сходно положение.
Пия хапчета за глава, намалява и хайде пак. Преди няколко месеца бях на изследвания за какво ли не, вкл. доплери, глави, крака и т.н. За няколко месеца ли да се случи нещо? Аман, ама наистина аман вече. Главоболието е в областта на челото, слепоочията и очите. Стана цяла седмица. Кръвното и то е ок. Като се панирам, се покачва, ама не значително.

Общи условия

Активация на акаунт