Паническо разстройство - 58

• 45 837
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Благодаря ви за отзивите!
AleksandraES, тоест при теб тревожността и атаките са били, докато си пиела тритикото, така ли? Преди това не си имала или са били по-слаби?

# 211
Имах,но рядко и доста по -слаби .После с него всичко се усили .

# 212
  • София
Имах,но рядко и доста по -слаби .После с него всичко се усили .
Ясно. Благодаря ти! Значи все пак подозренията ми са били основателни...

# 213
Аз пия Флуанскол 1 мг, нормалната доза е 4 мг. Много килограми качих от него, ама какво да направя...Те от всеки психотик се качват. Мисля и аз да го спирам, но пси е много против. Аритави (дулоксетин) е също СНРИ и е много добро.
И аз качих много от Флуанксола, макар и от 0,5мг. Докарах се до ИР, но явно няма да успея да го спра. Ще опитам още малко време и няма да се мъча повече. Лошото е, че не мога да го спра плавно, защото хапчето се троши много неприятно и не се дели на 1/2, 1/4 и т.н., няма линии за делене. През ден, през два пак не е оферта, ама може и така да опитам.
И при мен ПА от Тритико се увеличиха + тахикардия. След 3-4 дена просто го спрях.

# 214
Аз пия Флуанскол 1 мг, нормалната доза е 4 мг. Много килограми качих от него, ама какво да направя...Те от всеки психотик се качват. Мисля и аз да го спирам, но пси е много против. Аритави (дулоксетин) е също СНРИ и е много добро.
И аз качих много от Флуанксола, макар и от 0,5мг. Докарах се до ИР, но явно няма да успея да го спра. Ще опитам още малко време и няма да се мъча повече. Лошото е, че не мога да го спра плавно, защото хапчето се троши много неприятно и не се дели на 1/2, 1/4 и т.н., няма линии за делене. През ден, през два пак не е оферта, ама може и така да опитам.
Аз пиех флуанксол точно по 0.5 тоест 1т. Вечер в продължение на година и половина...когато го спирах го редувах 2 месеца през вечер и после го спрях...баща ми по същия начин...имаше някакво усещане,че го спирам,но не беше някаква голяма драма.Аз от флуанксола и серопрам напълнях...баща ми пиеше същото и грам не е качил...имам колежка,която също пи дълго време флуанксол и серопрам може би 2 години...после и ги смениха на ципралекс и озампик...за последното не съм сигурна така ли се казва...Еми и тя нищо не е качила..въпреки,че преди години е имала голям проблем с килограмите и трудно е отслабнала...явно си е индивидуално

# 215
Скрит текст:
Аз пиех флуанксол точно по 0.5 тоест 1т. Вечер в продължение на година и половина...когато го спирах го редувах 2 месеца през вечер и после го спрях...баща ми по същия начин...имаше някакво усещане,че го спирам,но не беше някаква голяма драма..
При мен се появи главоболие, леко размазано зрение и болки в стави и кости.

# 216
Здравейте, искам да попитам някой пил ли е дълго време сероксат, аз го пия вече 15 г чувствах се добре , но ми откриха шипове на врата приемах и бетасерк беше се потушило виинето на свят, но изкарах ковид изолирах се сама за 12 дни и се започна изпотяване, световъртеж страх ,  изследванията са ми добри, минах и кардиолог и вътрешен лекар и отидох при психиатърката думите и бяха какво да те правя с този сероксат , отговорих и че не искам да го сменям и ми каза да спра бетесерк и другите съдораширяващи и два дни по късно да взема четвъртинка клонарекс, не се чувствам добре и на своя глава включих по обяд още половинка сероксат усещам главата се под налягане като балон имам замайване и ме боли глава
Много пъти съм се измъквала но този път ми е трудно

# 217
Serendipity* , да успях да заспа към 4 сутринта. Станах към 10ч, а после от 12 до 3 следобед пак спах. До вечерта ми беше умърлушено, все още имах неразположение в стомаха, но Слава на Бог следващата нощ поспах.
В такива моменти си повтарям, че ще мине и трябва да се отпусна максимално, но не успявам да се овладея. Изпадам си в паника и започвам да мисля на какъв лекар да отида. После като ми мине и си казвам, че няма да ходя на лекар.
Мигла на теб ти благодаря за вниманието. Някак ми беше идея по-спокойно, че има някъде, някой, който ми отговаря на притесненията, които в този момент изпитвам.

# 218
Шиповете се борят с редовни упражнения сутрин за врат- кръвообращениео трябва да се подобрява всяка сутрин.Провери ли нивото на вит B12-трябва да е над средното- понякога това е причината за замайването...
Здравейте, искам да попитам някой пил ли е дълго време сероксат, аз го пия вече 15 г чувствах се добре , но ми откриха шипове на врата приемах и бетасерк беше се потушило виинето на свят, но изкарах ковид изолирах се сама за 12 дни и се започна изпотяване, световъртеж страх ,  изследванията са ми добри, минах и кардиолог и вътрешен лекар и отидох при психиатърката думите и бяха какво да те правя с този сероксат , отговорих и че не искам да го сменям и ми каза да спра бетесерк и другите съдораширяващи и два дни по късно да взема четвъртинка клонарекс, не се чувствам добре и на своя глава включих по обяд още половинка сероксат усещам главата се под налягане като балон имам замайване и ме боли глава
Много пъти съм се измъквала но този път ми е трудно

# 219
Melani7,благодаря, че ми отговори всякакви изследвания пуснах и щитовидна, но не се сетих за Б12 , гимнастика ще потърся в нета  Благодаря !

# 220
Ковидът мен ме върна в първи клас- обострени симптоми, тревожност, ПА, изследвания, притеснения, а не го карах прекалено тежко, слава Богу. Месеци наред не знаех къде се намирам и все едно започнах отначало борбата с ПА. Чета, че хора, които не страдат от ПА и тревожност, често ги отключват след Ковид, но защо и как медицината още няма отговор. Дали ковид действа нещо на мозъка, не се знае.

# 221
Аз три пъти карах Ковид и сега като се замисля и след трите ми боледувания бяха най-тежките кризи с ПА. Не го карах тежко в нито един от пътите, но нервната ми система след това ставаше на пихтия. Просто не искам да се връщам към ужаса, който изпитвах тогава.

# 222
Аз да ви попитам: в момента приемам 1/2 сероксат сутрин и обед и 1 флуанксол от 0.5 пак сутрин и обед вече 5 ден за шум в ушите и тревожност. Проблемът е, че съм като надрусана, едвам гледам, ужасно ми се спи и съм доста неадекватна. От флуанксола ли е? Пси каза, да го пия само сутрин, защото уж той давал такива екстри..

# 223
Ковидът мен ме върна в първи клас- обострени симптоми, тревожност, ПА, изследвания, притеснения, а не го карах прекалено тежко, слава Богу. Месеци наред не знаех къде се намирам и все едно започнах отначало борбата с ПА. Чета, че хора, които не страдат от ПА и тревожност, често ги отключват след Ковид, но защо и как медицината още няма отговор. Дали ковид действа нещо на мозъка, не се знае.
Аз съм един от случаите.При мен Ковид отключи симптоми на ПР. Не от раз, но с времето стана лошо. От месец съм на серопрам. 1/2 сутрин и сега след месец 1/4 вечер. Засега изпитвам голямо облекчение и не съжалявам, че започнах АД. Всичко което сте написали за сиптоми и лечение е истина. Но не трябва да се забравя, че всички хора и по-скоро човешкият мозък и организъм реагират различно.

# 224
Аз да ви попитам: в момента приемам 1/2 сероксат сутрин и обед и 1 флуанксол от 0.5 пак сутрин и обед вече 5 ден за шум в ушите и тревожност. Проблемът е, че съм като надрусана, едвам гледам, ужасно ми се спи и съм доста неадекватна. От флуанксола ли е? Пси каза, да го пия само сутрин, защото уж той давал такива екстри..
Твърде  вероятно е да е от флуанксола. След като док е казал само сутрин, опитай така.

Скрит текст:
Аз съм един от случаите.При мен Ковид отключи симптоми на ПР. Не от раз, но с времето стана лошо. От месец съм на серопрам. 1/2 сутрин и сега след месец 1/4 вечер. Засега изпитвам голямо облекчение и не съжалявам, че започнах АД. Всичко което сте написали за сиптоми и лечение е истина. Но не трябва да се забравя, че всички хора и по-скоро човешкият мозък и организъм реагират различно.
Да, да, по-скоро исках да наблегна, че хора, които са нямали подобни проблеми преди ковид, след боледуване ги отключват, и това не са малко хора. Явно има нещо свързано, но медицината още не го е открила. Така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт