Паническо разстройство - 58

• 44 085
  • 768
  •   1
Отговори
# 435
Надежда, прекрасна новина! ♥️ пожелавам ти лека и щастлива бременност и още по-леко да е раждането!

Благодаря ти Венчо ❤️...и аз само за това се моля всичко да е наред до финал!

# 436
  • София
Недежда, честито! Прекрасна новина! Започва нов уникален етап в твоя живот! Бъди здрава и да гушнеш сладко бебче накрая! Изобщо не ти трябва тази тема! Бъди спокойна.
Моето състояние като че ли се подобрява.

# 437
Недежда, честито! Прекрасна новина! Започва нов уникален етап в твоя живот! Бъди здрава и да гушнеш сладко бебче накрая! Изобщо не ти трябва тази тема! Бъди спокойна.
Моето състояние като че ли се подобрява.

Благодаря ти много Мигла!Пожелавам на всички ни да намерим своето решение на задачата как да се отървем от това състояние завинаги...или поне да сведем всичко до минимума и в рамката на търпимото!

# 438
Много приятно ми стана от новината и някак положително. Аз от една година отлагам от страх, но сега ще спирам хаппетата и мисля да се престраша за опити. Ти как се чувстваш. От колко време не си на АД?

# 439
Надежда Х, поздравления за хубавата новина! Започва нов етап в живота ти,  пожелавам ти здраве, здраве, здраве, здраво дете на финала, здраво семейство, здрав късмет...

# 440
  • В страната на мечтите.
И аз се записвам при вас. Мъжа ми от три месеца е с паник атаки след като преживя много силен стрес, постоянно е притеснен и с лоши мисли, не се храни (свали 10 килограма за един месец) , а напоследък е толкова апатичен, че даже не мога да го накарам да отидем до магазина. Вчера бяхме на психиатър (сега ще се смеете, ама и аз влязох с него и присъствах на разговора) и диагнозата е паническо разстройство. Изписаха му Дулодет и от днес ще ги пие, стискайте палци всичко да отмине, защото вече ми е трудно да го гледам как се мъчи.

# 441
И аз се записвам при вас. Мъжа ми от три месеца е с паник атаки след като преживя много силен стрес, постоянно е притеснен и с лоши мисли, не се храни (свали 10 килограма за един месец) , а напоследък е толкова апатичен, че даже не мога да го накарам да отидем до магазина. Вчера бяхме на психиатър (сега ще се смеете, ама и аз влязох с него и присъствах на разговора) и диагнозата е паническо разстройство. Изписаха му Дулодет и от днес ще ги пие, стискайте палци всичко да отмине, защото вече ми е трудно да го гледам как се мъчи.
Подгответе се за дълго лечение, и дори и да се чувства добре, не значи, че е минало всичко. Но ще мине. Както винаги казвам - освен хапчето, трябва да има спорт, хигиена на хранене, хигиена на сън, хобита и психотерапия.

# 442
Реших се да си пия хапчето… дали от параноя, дали от това че излязох от нощна и преди да легна го пих, 2 часа по - късно ми е доста лошо. Да не кажа , че по-лошо отдавна не ми е ставало. Не знам кво ще правя и тая жега и това че не съм спал изобщо не ми помагат..

# 443
Реших се да си пия хапчето… дали от параноя, дали от това че излязох от нощна и преди да легна го пих, 2 часа по - късно ми е доста лошо. Да не кажа , че по-лошо отдавна не ми е ставало. Не знам кво ще правя и тая жега и това че не съм спал изобщо не ми помагат..
Вземи някакъв бензодиазепин за няколко дена за да се поуспокоиш бе човек и нищо няма да ти стане от тези АД но те се пият дълго и никакъв алкохол.

# 444
Надежда , ти внесе настроение в темата. Честито и да знаеш, че всичко ще е прекрасно!
Дон Домат, това което преживяваш е една различна гледна точка. И е добре да се знае, че има и по-тежко, когато на нас ни е тежко.
Мигла, радвам се ,че имаш някакво подобрение.
РР90, аз бях като теб. Много ме беше страх да започна, но като потънах толкова, че едва дишам ги започнах. И ето няколко месеца след това вече съм много по-добре. Слава на Бог, че не ме остави в психическия ми хаос, а хапчетата бавно, но славно започнаха да действат. Докато започнат да действат 2 седмици живях в Ада. Имах засилване на симптоми и бях на крачка да ги спра. Психиатъра доста ми помогна и твърдо застана срещу спирането или смяната на АД. Включи ми Ксанакс и се поуспокоиха нещата.
Георгий, да желязодефицитна анемия е. Ендокриноложката ми изписа пак желязо и вит. Д. Май ще се наложи сама да ходя на хематолог, не мога да чакам да ме прати.

# 445
Вземи някакъв бензодиазепин за няколко дена за да се поуспокоиш бе човек и нищо няма да ти стане от тези АД но те се пият дълго и никакъв алкохол.

Нямам идея какво е това което си написал приятел. Не на вие, ами не знам на какво съм с лекарствата.. знам валидол , алора и мента глог валериан.. Дай няква идея какво да си взема. Тази ми беше изписала диазепан , но не знаех че има срок зелената рецепта и не успях да го взема..

# 446
Много много благодаря на всички за хубавите пожелания.Пожелавам ви и на вас да сбъдвате мечтите си една по една напук на ПР!Гергана не ги пия от 1 година някъде...в началото като ги спрях взимах клонарекс от време на време...рядко се случваше,но съм взимала по 1/2...Чувствам се добре за момента...разбира се имам си последиците,които си влача от това ПР,но не е нищо кой знае колко страшно...дори противно на очакванията ми хипохондрията ми доста намаля от както съм бременна...аз мислех,че ще е точно обратната...не страхувай.
РР90 всички бензо са със зелена рецепта,но много помагат в началото да махнат гадните симптоми от АД...аз също не съм много запозната знам клонарекс,защото него пиех...пиех и сутрин и обед и вечер...въпреки,че АД пиех само сутрин,а антипсихотика вечер...и да когато ти дадат зелена рецепта до 7 дни трябва да вземеш лекарството иначе изтича...
Лиана ако има възможност потърси хематолог...аз съм с базед и моя ендо също се прави на спец за всичко и ме убеждава,че няма смисъл да ходя на друг специалист..ако пиеш и б12 или други витамини...знам,че трябва да има някаква разлика между приема с желязо иначе си пречат...нещо такова съм запомнила. ..
И да ви попитам нещо понеже всички тук сме пили най различни добавки и повечето сте вече спецове...кажете ми хубава омега...препоръчаха ми да е само dha каквото и да означава това,но аз немога да намеря на всички пише ЕРА DHA.Блгодаря ви още веднъж за хубавите пожелания ❤️

# 447
  • София
Мигла, ти също ме зарадва като видях, че имаш подобрение! ♥️ И с малки крачки да е, но да е поне напредък

# 448
Вече 4 часа не е добре работата. Предлагат ми тук комшийките, половинка лексотан, някой от по запознатите , Георгий , Домат, да кажат дали да пия или да си търпя?

# 449
  • София
Надежда, мисля, че са добри омегите на Аквасорс. Имат страхотна комбинация на 3, 6 и 9 в течен вид в шишенце. Аз на детето давах като малък, сега пак съм си купила. Взимам оранжевата серия Fatty Acid Cоmplex. В описанието погледнах - пише само DHA). Изцяло на растителна основа са маслата. Много са добри!
Венчо Hug Heart
Лиана, скоро да се намери помощ за този дефицит на желязо!🙏 И най вече защо. Ядеш ли храни богати на желязо ?

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 13:02 от Мигла

Общи условия

Активация на акаунт