Паническо разстройство - 58

• 43 991
  • 768
  •   1
Отговори
# 585
Питам,защото аз съм на Есобел, но го пия в комбинация с Ксанакс и нямам някакви кой знае какви странични ефекти освен, че все още се будя със страшна тревожност и често получавам ПА.. също така това мравучкане продължавам да го усещам по цялото тяло и вече нз какво да си мисля..
Не знам реално кога започват да действат в добра посока..

Не мога да ти отговоря. Не съм толкова запознат. Но от това което съм чел, да се изчистят страничните ефекти, отнема около месец. Да почнеш да усещаш подобрение от АД около 2 месеца. Но пак казвам, това съм то чел тук, предполагам е строго индивидуално. Аз имам приятел , който се лекуваше с ципралекс, без нищо друго. Нямаше абсолютно никакви оплаквания, подейства му още на 6-7 седмица и се чувстваше страхотно. Пи го горе долу около година и 3 месеца, ксто го спря, единственото което имаше, беше леко замайване като погледне настрани с очите. Но това му отмина за 2-3 седмици..
ти от колко време ги пиеш?

Нова съм в начинанието, няма и 10 дни..  Рано е да очаквам чудеса, но просто ми писна да се чувствам като парцал Sad

# 586
  • В страната на мечтите.
Дали внезапните кризи при ПР са нормални? Мъжа ми беше добре една седмица и почти нямаше симптоми след 2 седмици прием на дулодет и днес внезапно изпадна в криза, когато посетихме родния му град и в момента казва, че пак се чувства ужасно и иска да си ходим сега и веднага, а аз честно казано изобщо не знам как да му помогна..

# 587
Дали внезапните кризи при ПР са нормални? Мъжа ми беше добре една седмица и почти нямаше симптоми след 2 седмици прием на дулодет и днес внезапно изпадна в криза, когато посетихме родния му град и в момента казва, че пак се чувства ужасно и иска да си ходим сега и веднага, а аз честно казано изобщо не знам как да му помогна..

🤦♂🤦♂🤦♂

# 588

И друго се сетих да питам. Някой друг има ли страшни позиви за прозяване?! Направо се прозявам три пъти в минута понякога...
Аз имам такова прозяване, не е всеки ден, но като почна по 1 час, чак сълзи ми излизат.

Георги ти какво мислиш за това прозяване, недостиг на кислород, тревожност?
И друго искам да те питам, шипове на врата ми разказват играта, изписаха ми ноотропил, но като чета всички съдоразширяващи НЕ са съвместими с нашите лекарства. Пия есцитил, хедонин и лексотан. Има ли лекарство, което мога да пия с тях.
И още един въпрос, че ставам нахална, витамин К2 сгъстява ли кръвта или само К1
И него ми каза докторът да пия, че имам наченки на атеросклероза.

Мили хора, не ни стигат ПА и тем подобни, ами с възрастта идват и други проблеми. Аз не съм писала отдавна, защото съм добре психически, но не може да има спокойствие хахха, идва друго.
Затова приемайте нещата по-полека, понякога с насмешка, както прави Георги. Много ми действат положително коментарите му.
Бъдете здрави!

# 589
  • Цюрих
Аз мога да споделя за прозяването. Имаше един период, в който като получих остра и силна криза, съвсем в началото на моя "бърнаут", започнах да се прозявам нонстоп, през 3 минути, засичах по часовник. Освен това не спях повече от 2ч на денонощие и така 2 месеца. После прозявките се разредиха през 5-6мин и ме мъчиха много време, повече от 6месеца.После се появяваха винаги в периоди на силна тревожност. Това е защитен механизъм. Остава си като тик, няма минаване, вече 4-5г ме тормозят. Тресне ли ме тревожност и се започва, но като се успокоя и не мисля за тях, спират. Чувството е, че не ти достига въздух или зяпаш, зяпаш, но не можеш да се прозееш. Мъчително е понякога. За изчезването способстват добър сън и добро настроение.
Имам и проблеми със стомаха. При тревожност или ПА ме боли стомах, гади ми се, повръщам понякога, киселини..
Странното при мен е, че тревожността се сменя от чувство за тъга, апатия, бърза загуба на интерес към неща, които обичам да правя, понякога не ми се става от леглото... Вече се чудя дали всъщност нямам депресия, а не тревожно разстройство... Не продължават дълго депресивните епизоди, обикновено са около 3-4 дни, но след това се редуват с тревожност или болки в стомаха, които се появяват често и без връзка с храната.А наскоро открих, че вероятно имам и лактозна непоносимост, защото спрях млечните за няколко дни и когато пак хапнах, ми се пригади, наред с други симптоми.
 Когато пия нещо успокоително, обикновено болките в стомаха изчезват... Ходих на гастро-гледа ме на ехограф,пуснах кръв-каза, че всичко ми е от главата.Може ли на ехограф да се видят добре стомахът и червата? Изкара ми акъла, че имам миома, та ходих на гинеколог, но е бил някакъв фоликул.
Което не ми пречи да се хвърлям пак във филми, но се замислих имат ли връзка всички тези неща с депресия? И ако имам депресия, а не тревожно разстройство, има ли разлика в лечението?

# 590
  • Швейцария
Шоколад, депресията и ТР много често са в комбинация. При мен е така + тежко безсъние, всички екстри заедно. В лечението няма разлика. Ако е само депресия пак се дава АД, но без успокоителни.

Последна редакция: нд, 16 юли 2023, 00:46 от JennyBG

# 591
  • София
А аз днес не станах от леглото, но не мога и да спя. Както бях добре, в силите си, се почувствах силно отпаднала, стана ми студено, нямам Т, а не мога да се стопля, нямам апетит. Навън е огън, без климатик сме, а аз съм с два полара, 2 вълнени одеяла, дебело долнище, чорапи и термо елече. Пия горещ чай и уповавам на това , че и друг път съм била в такова състояние.

# 592

И друго се сетих да питам. Някой друг има ли страшни позиви за прозяване?! Направо се прозявам три пъти в минута понякога...
Аз имам такова прозяване, не е всеки ден, но като почна по 1 час, чак сълзи ми излизат.

Георги ти какво мислиш за това прозяване, недостиг на кислород, тревожност?
И друго искам да те питам, шипове на врата ми разказват играта, изписаха ми ноотропил, но като чета всички съдоразширяващи НЕ са съвместими с нашите лекарства. Пия есцитил, хедонин и лексотан. Има ли лекарство, което мога да пия с тях.
И него ми каза докторът да пия, че имам наченки на атеросклероза.

Мили хора, не ни стигат ПА и тем подобни, ами с възрастта идват и други проблеми. Аз не съм писала отдавна, защото съм добре психически, но не може да има спокойствие хахха, идва друго.
Затова приемайте нещата по-полека, понякога с насмешка, както прави Георги. Много ми действат положително коментарите му.
Бъдете здрави!
Как ги видя тия наченки на атеросклероза? Ангио? Коронаро? Всички имаме някаква степен, само бебетата нямат плаки. Витамин К като цяло не сгъстява кръвта точно, а работи с калция и го "дърпа". От това се получава по голям брой еритроцити (най-грубо казано). Но не сгъстява сам по себе си. Пие се с Витамин Д задължително, за да се нулира този ефект. За съдоразширяването е индивидуално за всеки човек и трябва да се преценя от лекаря, но може да се пият медикаменти с лекарски контрол. Прозяването е един феномен, който не е много ясно защо го има. Част е от ГТР, аз също го имах известно време, и отмина. Смята се, че е механизъм на мозъка да си докара повече приток на кислород и кръв като при физическа дейност.

# 593

Вит К1 разрежда кръвта,а К2 се приема с вит Д ,за да не се отлага калция в меките тъкани.За отложени плаки може са прочетете за протеолитичните ензими.Има и тема във форумаhttps://www.bg-mamma.com/?topic=1462199

# 594
Аз от вчера не мога да се наспя. Спя до 11 и следобяд спах даже. А иначе ми е замаяно, ужасно нестабилно. Дали и жегите допринасят не знам, но съм супер отнесена. Вие как сте тези дни ?

# 595
Аз през нощта получих жестока ПА. Мозъкът ми направо имам чувство, че затворех ли очи прескачаше с бясна скорост, пулс 120... не помня кога съм заспала, но сутринта станах супер тревожна,отново с напрегнати крака предимно в прасците.. Пих хаповете и сега съм добре. Установих , че явно от цялата тревожност, която минава през тялото ми, мускулите се напрягат прекалено много и оттам идва това чувство за изтръпване и тежест... Плаче ми се вече с глас.. Искам този кошмар да мине, ако не завинаги поне за някакъв период и отново да се чувствам пълноценен човек Sad

# 596
Питам,защото аз съм на Есобел, но го пия в комбинация с Ксанакс и нямам някакви кой знае какви странични ефекти освен, че все още се будя със страшна тревожност и често получавам ПА.. също така това мравучкане продължавам да го усещам по цялото тяло и вече нз какво да си мисля..

Явно не ти е подействал още. От кога го пиеш? Аз пия Есобел от месец и нещо и мога да кажа, че много добре ми понася с комбинация с флуанксол. С предните лекарства спря паниката, но пък си остана сутрешното гадене няколко месеца докато не започнах Есобела.

# 597

Явно не ти е подействал още. От кога го пиеш? Аз пия Есобел от месец и нещо и мога да кажа, че много добре ми понася с комбинация с флуанксол. С предните лекарства спря паниката, но пък си остана сутрешното гадене няколко месеца докато не започнах Есобела.

От 10 дни.. в комбинация с Ксанакс, който обаче мисля да спра в края на първия блистер.

# 598
Как ги видя тия наченки на атеросклероза?
[/quote] На ехограф, кардиолог ми гледа каротидните артерии и каза имаш малко плаки. Да пия К2, че разтварял плаките. И съдоразширяващи, но като четох листовките, не стават с моите.

dt, аз друго четох:
Витамин К1 е добавка към храната, спомагаща за нормалното съсирване на кръвта и изграждането на костите и е подходящ за:
намаляване на риска от кръвоизливи при лица с нарушения на кръвосъсирването и склонност към кървене

демек сгъстява кръвта

# 599
Смени си кардиолога и местата от където черпиш информация.

Общи условия

Активация на акаунт