Паническо разстройство - 58

• 43 891
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Привет. Не знам дали съм за тук- незнанието май не било добър признак Laughing, но предпочитам да съм за тази група, отколкото за онези, за които предполагам, че е възможно.
Възможно ли е от стрес, от повтарящи се панически атаки да ти се стегне така в областта на гърлото и шията, че да имаш чувството, че имаш рак, гуша. Постоянно оригване в тази област също, но такова, което сякаш не идва от стомаха, не са киселини, а нещо друго. Сякаш няма място да премине въздух, има нещо много стегнато, голямо и т.н в областта на гърло, щитовидна, някъде там. Имам Хашимото само с високи ТАТ, ТSH и други хормони са в норма според последното изследване, което беше преди около пет месеца. Ехография обаче не ми е правена.
Това се наслагва и на фона на друг проблем - силни болки в краката, вероятно породени от проблем в кръста и съвсем лудвам, търся връзки между всичките тези неща. А те може и да са си съвсем отделни. Но на фона на всичко това получавам много силна паника, че нещо точно в този момент се случва и нямам контрол.
Съвсем нормално е .... спокойно...аз имах постоянното чувство ,че нещо ми е заседнало в гърлото.. постоянно се опитвах да го изплюя. ..оригване,хълцане...спрях да ям,защото мислех,че ще се задавя...после започнах да се задушавам...всичко си беше от ПР...
Но може да имаш и дискомфорт от щитовидната жлеза...5 месеца е отдавна...аз съм с базед и пускам хормони през 2 месеца..за да не ги изтърва...

# 676
Здравей Георги, моля препоръчай ми марка ашваганда. От декември 2022 пия серопрам и тритико, но в последния месец отново изпитвам сутрешна тревожност. Серопрама го пия сутрин 1 таблетка и на обяд 1/2 таблетка, вечер 2/3 тритико за сън. Дали серопрама вече не ми действа, просто съм объркана. Реших да пробвам с ашваганда преди да звъня на психиатърката. Не ми се иска увеличаване на дозата, нито смяна на антидепресанта.
OstroVit KSM-66 Ashwagandha

# 677
Възможно ли е да се изпитват болки в цялото тяло от паническото разтройство - най-вече ръцете и краката? Случвало ми се е преди, но като страничен ефект от лекарства, а този път нищо не съм взимала и единствената причина, която ми идва на ум е силния стрес и тревожност.

# 678
  • София
Възможно ли е да се изпитват болки в цялото тяло от паническото разтройство - най-вече ръцете и краката? Случвало ми се е преди, но като страничен ефект от лекарства, а този път нищо не съм взимала и единствената причина, която ми идва на ум е силния стрес и тревожност.
Може и от проблеми с гръбнака

# 679

Аз изпитвам такива болки, когато ми се увеличи тревожността. Понякога толкова ми се схващат мускулите на ръцете и краката, че започват да ме болят. Може да има болки и в други части на тялото.

# 680

Възможно е!

Преди лечението ми имах моменти дето имах чувство, че краката ми не са моите. Болки в мускулите, пулсации и ужасно мравучкане по цялото тяло... Бях се самодианостицирала с МС. Обиколих пет лекаря докато не започнах терапията и за два дни всичко отшумя.

# 681
Здравейте,хора🌸Как ви влияе пълнолунието? Искам да ви попитам ,тъй като реших да си измеря кръвното и много се изплаших 137/90 пулс 65 смути ме ниския пулс🥹

# 682
  • Швейцария
И пулсът и кръвното са добре, не се притеснявай.

# 683
Аз съм с 115/80 вече е 144/96/76 🥹

# 684
Здравейте,за пръв път се престрашавам да пиша,но съм изчела всички теми с интерес. На 23 години съм,винаги съм била по нервна и тревожна,особено за неща свързани със здравето,но винаги е било в граници и никога не съм ходила от лекар на лекар,само при нужда. Преди 3 месеца за съжаление се случи нещо с мен,което не мога да си обясня все още.. Работех зверски много,6 дни по 12 часа,проблемите ме заливаха един след един,избухвах за всичко,абе не се пазех.. и един ден ми беше зверски зле,бях на работа както винаги,имах чувството,че ще почина,отидох до близката аптека да си премеря кръвното беше 130 на нещо си,не помня вече,уж съвсем нормално,а аз едвам дишах и бях бледа като платно.. Уплаших се,пуснах си пълна кръвна,там всичко беше супер,след това личната ми пусна още някакви по-обстойни изследвания на кръв и урина и там всичко беше наред,освен кетони в урината,но тя каза,че било нормално и зависело какво съм яла,дали съм хидратирана и тн. Уж трябваше да се успокоя както винаги като се окаже,че съм здрава,но нещата се влошиха,почна да ми изтръпва лявата ръка и да имам чувството,че не мога да си поема дъх,няколко дни бях така,спрях да ям за малко,изконтролирах се,тази симптоматика спря и се старая да хапвам поне по 2 пъти на ден,свалих 5/6 кг въпреки,че ям,не спя особено добре,накъсано,събуждайки се с ужасна тревожност в гърдите сутрин,не мога да се зарадвам на нищо,не мога да се разплача дори,гледам като тъпир,виждам едно безмислие в живота.. страх ме е да съм сама в къщи,страх ме е какво се случва с мен,ходя на психотерапефт,според нея имам депресия и тревожност,но не съм била за лекарства,защото се боря,не допускам да се залежавам,стремя се да върша всичко както попринцип,ходя на работа,шетам в къщи,грижа се за къщата,животните и приятеля ми,много обичам да се грижа.. малко се отчужди от мен,но нормално,като нищо не ми се прави и гледам като зомби,така ще е.. Нямам физически симптоми,освен болки в мускулите на гърба сутрин и отпадналост, взех си триптозин. Дали прави нещо,не знам,като чели прави нещо..Всичко е в главата ми и това ме побърква,не искам нито минута повече да се чувствам така,но всеки ден е едно и също,хората около мен ми казват,че има подобрение,но аз не го усещам така,напротив,всеки ден съм все по-отчаяна,но бутам някак..Съжалявам,стана много дълго,благодаря за вниманието и дано ме приемете..🥲

# 685
За болки в тялото мен ме боли целия гръб и гръбнак...всеки ден...без почивка...сега с бременноста имам чувството,че още повече ме боли всички...започнаха и ставите и ходилата...незнам кое от кое е.. 
Никол и аз започнах с подобни симптоми преди 3 години,но за съжаление при мен всичко се влоши много бързо и стана кошмар по 24 часа...аз също се мъчих месеци без лекарства ..само с билкови и такива без рецепта...уви задълбочи се проблема ...дано успееш да се справиш,но знай,че няма нищо страшно в това да пиеш Антидепресанти...погрешно е насъденото мнение,че само лудите,слабите и хората които немогат да се справят сами пият АД.. че се пристрастяваш и ставаш зомби от тях...аз бях зомби преди тях... точно заради това мнение и страх аз отлагах започването на АД...и когато ги започнах се чувствах много виновна...но бързо ми помогнаха...отново се усмихвах,хранех,спях,излизах, работех...после ги спрях без проблем...имаше дискомфорт да....но не е нещо страшно...спирах ги бавно...по малко...и само и единствено както ми кажеше психиатъра.  Нищо на своя глава...година и няколко месеца вече не ги пия...да пак си имам гадните моменти...и кризи....и страхове....но не е онова,което беше ..не се оставям да ме обземе...всички ти казват стегни се ...а ти си толкова стегната,че си забравила как да се отпуснеш...и да близките бе ни разбират ..за тях е някаква лиготия...само,който го е преживял знае какво е.

# 686
В главата ми е каша общо взето.. Проблема при мен е,че не се разбирам с лекарствата,каквото и да пия винаги ама винаги ме удрят странични ефекти,чак личната на моменти се стъписва какъв организъм имам.. Ии съм ужасно уплашена от станични ефекти,от това,че мога да се влоша за някакъв период,аз сега едвам издържам,камоли по-лошо да стане.. Отделно влизам в групата под 25 години и..нали знаете какво може да значи това..и това ме ужасява,да не говорим,че толкова горчив опит имам с лекарите,които като ме видят,че съм малка не ме взимат на сериозно..не виждам изход,а живота е пред мен,искам дечица,искам да се забавлявам,да се смея,ще ми се да се върна назад и да не си причинявам преработването и натягането с мисълта,че съм млада и мога..но няма как и си сърбам попарата сега..

# 687
Какво като си под 25?Не съм чувала за възраст под 25 да има проблем да се пият..може би под 18...но под 25 не ми говори нищо...и да всички с някакъв вид разтройство "получават" страничните ефекти на лекарствата...имах приятелка докато прочетеше листовката и почваше . Обрив ..задух...разтройство...болки в стави и мускули... безсъние...абе каквото пише и го получава...както е писал Георги няколко пъти ПР е великият имитатор...когато ми изписа АД моята пси категорично ми забрани да чета листовките....явно има защо...

# 688
Възможно ли е при терапия, от която се чувствам вече близо три седмици нов човек изведнъж да започна да усещам отново част от старите симптоми?!?!

# 689
Възможно ли е при терапия, от която се чувствам вече близо три седмици нов човек изведнъж да започна да усещам отново част от старите симптоми?!?!
Да аз бях 2-3 месеца супер на 1/2 серопрам..после почувствах отново част от симптомите и минах на цяла таблетка...

Общи условия

Активация на акаунт