ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 882
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
Мерси момичета, започвам ги в такъв случай

# 451
Момичета, която има проблем
С пъпките днес два пъти се мазах с мед и сода и лицето ми е значително по- добре. Може да опитате ако решите

# 452
Цял ден се чудя да пиша ли, да не пиша ли .. понякога си викам “Леле .. с колко ненужна информация заливам хората”, но честно казано ми олеква.

Бях на преглед заради повторното зацапване. Не се стърпях, просто бях много притеснена. Не съм вярвала че за 10 дена могат толкова хора, които не познавам да ме гледат между краката 😂

Имам леко отлепяне. За пръв път АГ нарече моето ембрионче “бебе” ❤ Смени ми дуфастона с утрогестан 3х2 като каза, че ако ме боли корема много мога и 4х2 да пия но шпа. Изписа ми витамини Прегнакеър, но не се сетих да питам дали да приемам пак фолиевата киселина отделно. И ме посъветва да не работя повече 😁 Макар, че обясних, че според мен се е получило от напъни покрай вируса. Аз допълнително си приемам и синбиотик от неделя, тъй като стомаха ми бушува.
Все още ме е страх да хапвам някой неща, но се придържам към въглехидрати и кисело мляко ( надробено кисело мляко с хляб закусвах днес хахах).  Вируса го лекувам с хомеопатия.

Това не е АГ, който съм решила да ми следи бременността (минах 4 други за 3 седмици, докато стане време за часа при него), но просто бях очарована от това как ме предразположи, колко комфортно ме накара да се почувствам и как ми описа нещата. “Ето това ще му е главата, а тези точици са ръце” .. нямам думи. Фотографията не му се отдаваше със сигурност, защото това е най-грозната снимчица на моето ембрионче хаха

150 удара в минута ( бях уааау как?)
1.44 см
7+ 4 и вече отговаря на 7+ 6 .. просто съм .. не знам кълбо от емоции

Простете ми за дългия пост!

Sezariya, от колко време си с отлепване? Каква е терапията ти (колко по колко). Мисля, че почивката ще ти се отрази много добре! Стискам палци другия път всичко да си е на мястото!

Devilche много се радвам за теб! Надявам се, че всички ще си останем в темичката до последно и декември ще се надпреварваме с щастливите новини!

# 453
Thekitten споделяй си свободно и без угризения мислите, нали сме тук да се подкрепяме и да се облекчаваме една друга душевно 🫶🏻 утрогестан поне на мен ми понася чудесно до момента вече 4 дни нямам някакви ядове от него перорално така че пий смело, четох навсякъде, че е хубав препарат Simple Smile

# 454
Tinydevil ,аз в 4г.с. бях с гъбички и по предписание на Аг-то слагах макмирор .
     Thekitten ,от самото начало . Не иска и не иска да се закрепи хубаво бебчето . Истински Стрелец .😅 Беше повече ,сега е доста по-малко ,но си персистира .Не съм имала никога зацапвания или кървене, но си стои.  Слагам вагинално Утрогестан 3×2 и сега ми увеличи Но шпа 80мг на 4×1 и ми препоръча повече почивка .

# 455
Добър вечер момичета писах само веднъж защото още не се виждаше кой знае какво, днес бях на преглед и видяхме туптящо сърчице❤ и ме записаха  с термин 30.12 🙀 с предупреждението да не планувам новогодишно парти 😂. Някой спазва ли режим на хранене или нещо подобно ако може да споделите, аз си мисля дали да не спра месото и тестените продукти, с предишните ми бременности много качих и не ми се иска да се търкалям до края на декември.

# 456
Magla, чудесна идея е да се спазва режим на хранене по време на бременност, с цел да се доставят на тялото и бебето достатъчно и разнообразни микро и макро нутриенти. За никого не е полезно да се качват много килограми. От гледна точка на килограмите, напълняването става, когато има калориен излишък, т.е. ядем повече калории отколкото тялото може да изгори. Спирането на една определена група храна по време на бременност не мисля, че е здравословна идея, най-малко пък спиране на месото. По-скоро избирай нетлъсти опции, а мазнини си набавяй от сурови ядки, зехтин. Тестото може напълно да го спреш и замениш с пълнозърнести продукти, бобови, картофи, пресни плодове. Не яж пържено и захари. Най-важното е да се регулират порциите, ако ти е интересно и ти се занимава си свали приложение като My fitness pal, задай че не искаш да отслабваш, и яж с 200-300 калории повече от това, което ти се даде като поддържане на сегашните килограми. А в крайна сметка, и да качим килограми, те после се свалят, но има опасности като гестационен диабет например, които е добре да се избегнат с изключване на рафинираната захар и въглехидрати.

# 457
  • София
Magla в никакъв случай не спирай месото, нужен е протеина за бебето както и за хемоглобина който снабдява с кислород бебето. Аз единствено съм спряла сладкото, но имам висок риск от ГД и не ям сладко от някъде средата на февруари, то и не ми се яде много, като приритам за сладко хапвам протеинов пудинг от Лидл или Кето шоколад, но се случва изключително рядко, снощи хапнах и един сладолед без захар.

# 458
Thekitten,благодаря ти! Дай Боже всички тук да сме до термин и гушнем здрави бебчета!
Иначе и аз пак съм със зацапване-на макс доза прогестан съм и затова само лежа и се моля.

Момичета,мен др ме тормози повече.
Помните ли какъв е бил пулсът на бебчетата ви в началото-7ма седмица?
Малко ме смущава,че пулсчето на по-малкото бебе е под 125,колкото е на другото,а съм в 7+2 дни. И в АМБ.лист не е записан неговия пулс 🙄Когато попитах д-ра дали е мн по-бавен той нищо не каза..
Четох на няколко места,че бил двоен на майчиния,но моя по принцип е мн бавен 55-60 удара и се чудя има ли връзка,та затова да им е и на бебетата по-бавен?

# 459
Здравейте, момичета,  аз ползвам приложението Pregnancy и в него има примерно хранително меню, което всеки ден е различно, в случай, че се чудите какво да хапвате,  но искате да е здравословно.
Относно месото да се спира - твърдо против съм. Ако намерите от къде да се сдобивате с домашно би било супер.
И последно имам приятелка, която е в 6м и каза, че в момента  няма чувство за ситост, но според мен, ако се храним пълноценно, не е нужно да качваме много килограми, а в рамките на нормалното. Simple Smile

Devilche,  моят също е 50, но другата седмица съм на преглед и ще мога да споделя.

# 460
Аз никога не съм обръщала внимание и не съм питала за пулса на бебето. Не се притеснявай излишно. Щом доктора не е казал нищо , значи всичко си е ок.

# 461
Devilche, когато бебчо отговаряше на 8 седмици пулсът му беше 171. Аз обаче съм с едно. АГ ми каза, че е нормален и ми го пусна да го чуя, а на мен ми се стори доста барабанен Grinning Надявам се всичко да е наред при теб! 🍀Аз съм ниско кръвно, ако това има значение, пулсът ми варира.

Thekitten, и аз съм от бандата с отлепяне. Измери го, но не ми каза колко е, не беше особено притеснен. Слагам само утрогестан 2х2, нямала съм болки и не съм пила нош-па изобщо. Имах зацапване веднъж-два пъти. Докторът ми каза, че под отлепянето има хематом и че вероятно ще се изчисти и пак ще имам. Надявам се при всички да изчезнат тези отлепяния. Не са ми предписали нищо конкретно като режим, дори за почивка не е ставало дума. Само забрана за секс.

# 462
Момичета, благодаря за съветите ❤. Аз не мисля да изключвам цяла група с протеини, а само месото или поне да го намаля възможно най-много. Имам камъни в бъбреците и един е тръгнал да излиза, направих бъбречна криза и се наложи да ми сложат JJ стенд 🫣. Както четох в интернет на всякъде препоръчват намаляне или изключване на месото,солта,шоколада….за предотвратяване на образуването на нови камъни.

# 463

Момичета, много ви благодаря за съвета да пусна стерилна урина, такава паника ме беше обзела с тези бактерии.. страхотни сте 💗💗💗

# 464
Добро утро , момичета. Как сте днес? Тази нощ се събудих от някакво напрежение което усетих към яйчниците не бих казала
Че беше някаква силна прорязваща болка но може би като тъпо усещане там
Долу. Мина ми няколко минути след като се събудих  Мислите ли че трябва да звънна на лекаря си.

Общи условия

Активация на акаунт