ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 36 079
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, аз тази нощ ходих до спешното във Вита. В 20:00 ме почнаха сериозни болки, все едно от цикъл. Нош-па не помагаше, едва изтърпях до 2:30 и запалихме колата. Бях си изкарала акъла, че тялото ми се опитва да изхвърли ембриона. Във Вита ме прегледа дежурен АГ, бебчо е добре и има пулс, но отлепянето се е увеличило. Удариха ми мускулно Папаверин и ми предложиха да ме приемат, но щяло да бъде само за папаверин инжекции и не ми се стори смислено. Беше ме поотпуснало, но от 5 сутринта пак се почна. Не съм мърдала от леглото и цял ден спя, сега е по-добре положението. Поне кръв нямаше, бебчо е добре. Единственото, което не ми хареса е как АГ ми обясняваше как до 12 седмица всичко става и да не се притеснявам и ако го отхвърля..това е последното което една наплашена бременна иска да чуе..

Съжалявам, че така са се отнесли с теб, бъди спокойна, колкото и да е непосилно това сега, според мен се консултирай и със твоето АГ, ако все пак ти каже болнично лечение, хем и ти ще си по-спокойна, а ако е за въпрос и след 12 г.с. ако има да става пак ще стане и това изказване на лекаря не е адекватно в случая и не е на място, никой не ни връчва в 12 седмица договор, че докрая ще е всичко наред

# 166
Момичета, аз тази нощ ходих до спешното във Вита. В 20:00 ме почнаха сериозни болки, все едно от цикъл. Нош-па не помагаше, едва изтърпях до 2:30 и запалихме колата. Бях си изкарала акъла, че тялото ми се опитва да изхвърли ембриона. Във Вита ме прегледа дежурен АГ, бебчо е добре и има пулс, но отлепянето се е увеличило. Удариха ми мускулно Папаверин и ми предложиха да ме приемат, но щяло да бъде само за папаверин инжекции и не ми се стори смислено. Беше ме поотпуснало, но от 5 сутринта пак се почна. Не съм мърдала от леглото и цял ден спя, сега е по-добре положението. Поне кръв нямаше, бебчо е добре. Единственото, което не ми хареса е как АГ ми обясняваше как до 12 седмица всичко става и да не се притеснявам и ако го отхвърля..това е последното което една наплашена бременна иска да чуе..
Според мен не обръщай внимание на този доктор. Преживях подобно.. Преди две седмици и аз прокървих и толкова изплашена се обадих на УЖ моя АГ като каза да пия Утрогестан и но шпа , и исках да сменя часа за по-рано понеже се притеснявах и исках да видим какво става, а той ми вика: Еми каквото решиш, ама то или ще го задържиш или ще го изгубиш, др вариянт няма. Което в момента не можах да осъзная, но след това се замислих и беше толкова грозно, притеснена бременна, която се е опитвала да забременее повече от година... Да чуе това.. Е смених този АГ с друг, надявам се и съм сигурна, че новия ще бъде по внимателен и ще си подбира думите. Явно на всичко са свикнали и не им пука , претръпнали са.. но не мислят, че ни притесняват така.

# 167
Благодаря ви, момичета Heart Леглото ще ми е верен другар, явно така ще е.. разбрахме се, че при втори случай и с кървене, влизам за задържане

# 168
Според мен не обръщай внимание на този доктор. Преживях подобно.. Преди две седмици и аз прокървих и толкова изплашена се обадих на УЖ моя АГ като каза да пия Утрогестан и но шпа , и исках да сменя часа за по-рано понеже се притеснявах и исках да видим какво става, а той ми вика: Еми каквото решиш, ама то или ще го задържиш или ще го изгубиш, др вариянт няма. Което в момента не можах да осъзная, но след това се замислих и беше толкова грозно, притеснена бременна, която се е опитвала да забременее повече от година... Да чуе това.. Е смених този АГ с друг, надявам се и съм сигурна, че новия ще бъде по внимателен и ще си подбира думите. Явно на всичко са свикнали и не им пука , претръпнали са.. но не мислят, че ни притесняват така.

Аз не мога да повярвам, че има чак такива лекари.. безумие

П.с. по анкетата - "Декемврийското коремче расте, а мама иска вече пол да разбере" също звучи добре 😁

# 169
  • Свищов
И аз пия на Аквасорс от около 6-7 месеца и съм много доволна. Освен пробиотик имат и едни хранитени ензими, които на мен много ми помагат да не ми се подува стомаха след хранене.

Момичета, някоя от вас пие ли пробиотик ? Имам спазми ,къркорене, редувам запек
с разтройство .Никога не съм пила досега и нямам представа какъв да си купя . 🤗
Аз пия на Аквасорс пробиотиците. Не искам да им правя реклама, но аз съм доволна. С тях регулирах запека.

# 170
Аз да не ви разказвам какви лекари има преди да отида при моята,лекара при който бях освен,че всичко друго ми говореше,но не и това за което съм отишла ми каза,ама и някои като почнат изследвания работи,закакво аз ще ти спестя много пари аз само като видя човек колко кг е и колко качва мога да преценя и изписвам.Аз го погледнах и не се върнах повече при него

# 171
#Valerita, вярвам, че всичко ще се нормализира при теб. Пази леглото и се консултирай с гинеколога ти. Прегръдки ❤️

# 172
И аз пия на Аквасорс от около 6-7 месеца и съм много доволна. Освен пробиотик имат и едни хранитени ензими, които на мен много ми помагат да не ми се подува стомаха след хранене.

Аз пия на Аквасорс пробиотиците. Не искам да им правя реклама, но аз съм доволна. С тях регулирах запека.
А какво ви е мнението за спирулина по време на бременност?

# 173
  • Бургас
Скрит текст:

Аз понеже приемам и други добавки техни които ги дават като добри при бременност като например зелена енергия, тя съдържа спирулина вътре.

# 174
Здравейте, бъдещи мами. Нова съм в групата, и аз като вас съм в трепетно очакване. Терминът ми е за 27 декември. Първа такава емоция в живота ми, след две години борба. Желая леко бременеене на всички, спокойствие и много положителни емоции, докато дойде най-вълшебния и приказен месец в годината.

# 175
  • Свищов
Скрит текст:

Аз понеже приемам и други добавки техни които ги дават като добри при бременност като например зелена енергия, тя съдържа спирулина вътре.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Да, зелената енергия също я препоръчват при бременност.
Можеш ли да ми кажеш какво точно пиеш в момента от Аквасорс? Аз се каня да си ги увелича вече, но с това гадене трудно се справям и с нещата, които пия и до момента. Надявам се скоро гаденето да спре и да мога да си започна схемите за бременни, защото се притеснявам за хемоглобина си.

# 176
  • София
Валерита, много съжалявам да прочета какво си преживяла! Този АГ е абсолютен циник, никаква съпричастност и чувствителност в този момент. А психонагласата играе също роля да се преживее успешно този момент. Сигурно си взела решение да смениш този бездушен лекар. Надявам се скоро да се оправят нещата и всичко да е наред! Прегръщам те!

# 177
  • София, България
Валерита, успех! Не се връзвай на тия лекари, мисли положително, колкото можеш. Лежи, почивай, ако трябва и в болница ще влезеш, важен е крайният резултат. Heart

# 178
Здравейте момичета, ще се оплача малко и аз Sad Днес си пусках контрола на ТСХ, с хипофункция на щитовидната и Хашимото съм. Резултатът беше 2,64, въпреки че съм на Еутирокс 50 от положителния тест. Минимално са се понижили стойностите и се притеснявам, че сляпо се доверих на ендокринолога, който ме увери, че предписаната доза е достатъчно висока, за да смъкне бързо ТСХ под 2. Явно ще трябва да увеличавам сега, но един месец съм била с неоптимални стойности и ми става болно като си помисля, че може да има последици за бебето.

# 179
  • София
Здравейте момичета, ще се оплача малко и аз Sad Днес си пусках контрола на ТСХ, с хипофункция на щитовидната и Хашимото съм. Резултатът беше 2,64, въпреки че съм на Еутирокс 50 от положителния тест. Минимално са се понижили стойностите и се притеснявам, че сляпо се доверих на ендокринолога, който ме увери, че предписаната доза е достатъчно висока, за да смъкне бързо ТСХ под 2. Явно ще трябва да увеличавам сега, но един месец съм била с неоптимални стойности и ми става болно като си помисля, че може да има последици за бебето.

Леле кой ви е стряскал толкова с това ТСХ, спокойно момиче, нищо не вредиш на бебето. ТСХ е нормално да се увеличава до 9та седмица, твоето е със супер стойности, ще спада по-бавничко но е добре.Важно е при бременните Фт4, не толкова ТСХ.

Общи условия

Активация на акаунт