Термин ЯНУАРИ 2024 год.

• 43 461
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
На мен първите изследвания ми ги пуснаха в 9-та седмица. Тоест вчера. Като се записах на ЖК тогава ми даде гинеколога направления. На своя глава си пуснах Б12 и Д, които си доплатих. Има и други момичета, на които още личните са назначили изследвания. Някой си го бяха пуснали още в 6гс така че.. май е относително.

Фейсбук групата може да я пиннем на първа публикация на първа страничка, за да им е по-лесно на всички. Аз също предпочитам поне по един път да се разпишат тук момичетата, които ще са в групата.
С половинката си споделям всичко. Той отнася всички мои положителни и негативни емоции. Не знам как бих издържала, ако не му казвам всичко.

# 406
Направо ви завидях как си казвате. Simple Smile
Аз спестявам, защото мисля че може да получи инфаркт от притеснение...

Иначе във вторник бях на преглед при един Нов доктор, за да е по НЗОК, но не съм сигурна че ще отида отново при него. Беше внимателен, но като разбра, че вече имам 2 деца и умишлено искам трето на тази преклонна възраст от 43 взе да ми пожелава късмет, поздравления за смелостта и т.н. И дори препоръча да спра утрогестана, защото нямам отлепване, а само леко зацапване. Като че е привърженик на Естествения подбор, а не лекар. Добре че имам и друг лекар, който наистина иска да успея. Та си пия още хапчетата + но шпа и се търкалям от дивана на леглото.

На мен ми пуснаха само тсх и фт4 като потвърдиха бременност, защото имах Хашимото и го следим да не се "събуди". Предполагам останалите ще пуснат в 12-та. Честно казано очаквах да са по-рано.

# 407
Аз се опитвам да изтрая до 12 г.с, защото иначе тия 180 дни няма да ми стигнат. А пък АГ след като не видя нищо, ми каза не съм потвърдил бременност, нямам основание. Така че стискаме още малко, пък надяваме се да е за добро и всичко да е наред през това време на работа. 😟
Не е фатално и да не ти стигнат. Минава се телк след тия 180 дни и си продължаваш до термин с болничния.
Аз доколкото разбрах трябвало да лежиш в болница за ТЕЛК? Значи може грешно да съм разбрала.
yodibi аз съм от Варна ☺️, ти при кого се следиш?
Още не съм се записала, вчера си взех направление и съм в чуденка при кого да отида. А ти къде се следиш?

# 408
Някои беше питал по нагоре нещо за изследванията.
Споделям ви тук един сайт, които показва стойности за бременни по триместри. Особено за колагулацията.
http://www.perinatology.com/index.html

# 409
  • София
Относно групата във Фейса и разписването тук - то как ще се разбере кой се е разписвал тук Grin  Там нали сме с истинските си имена
Не мога да избера лекар за ЖК по ЗК и тва си е.. А не ми се иска пак да ходя в поликлиниката, щото първо апаратурите са от памтивека, отношението на всички е отврат.. Излиза, че трябва да ръсиш една шапка пари, за да получаваш нормално отношение от лекарите. Мисля да си купя пакета за проследяване на бременност във Вита, при лекарката, при която раждах последния път, но ми се искаше все пак и по здравна каса да си мина някъде..

# 410
При подаване на заявка в групата във ФБ се иска името, с което сме регистрирани тук ❤️

# 411
  • София
При подаване на заявка в групата във ФБ се иска името, с което сме регистрирани тук ❤️

На мен ми искаше само термин Rolling Eyes

# 412
Възможно е да има промяна, аз съм там от началото и ми искаше NickName за БгМама за да подам заявка

На мен ми искаше само термин Rolling Eyes

# 413
Аз се опитвам да изтрая до 12 г.с, защото иначе тия 180 дни няма да ми стигнат. А пък АГ след като не видя нищо, ми каза не съм потвърдил бременност, нямам основание. Така че стискаме още малко, пък надяваме се да е за добро и всичко да е наред през това време на работа. 😟
Не е фатално и да не ти стигнат. Минава се телк след тия 180 дни и си продължаваш до термин с болничния.
Аз доколкото разбрах трябвало да лежиш в болница за ТЕЛК? Значи може грешно да съм разбрала.
yodibi аз съм от Варна ☺️, ти при кого се следиш?
Още не съм се записала, вчера си взех направление и съм в чуденка при кого да отида. А ти къде се следиш?
Аз ходих веднъж само при д-р Мирослав Иванов, не видя още нищо и ме вика след 2 седмици. Но вече започвам да се чудя при кого да се следя, насочих се към майчин дом за сега.

# 414
  • София
Момичета, добра ли е апаратурата, свързана с ЖК в Майчин дом София? За раждането живи здрави, смятам да е там. Знам, че неонтологията им е най-добрата, но се замислих как стоят нещата с проследяване там. Не ми се иска да се следя на двупотопна техника. По повод, мазането против стрии, се замислих, че сме в летния сезон и идва време за море. Ще купувате ли нещо по-специално като слънцезащита или ще използвате каквото ползвате по принцип? Замислих се, дали трябва нещо да се избягва от към състав.

# 415
Здравейте, да се включа и аз в групичката 8 г.с и термин 21-22 януари. Има ли мами от Варна?

Аз също съм от Варна Simple Smile

# 416
Момичета, добра ли е апаратурата, свързана с ЖК в Майчин дом София? За раждането живи здрави, смятам да е там. Знам, че неонтологията им е най-добрата, но се замислих как стоят нещата с проследяване там. Не ми се иска да се следя на двупотопна техника. По повод, мазането против стрии, се замислих, че сме в летния сезон и идва време за море. Ще купувате ли нещо по-специално като слънцезащита или ще използвате каквото ползвате по принцип? Замислих се, дали трябва нещо да се избягва от към състав.

За добра апаратура в Майчин дом не мога да кажа, за съжаление, но от към козметика доста проучвам нещата и чета преди да взема нещо, особено в този период. За слънцещатита съм се спряла сега на https://kozmetikahristina.com/product/1502/hidratirashto-slantse … oka-zashtita.html това мляко, което е с натурален състав. Против стрии за момента с био ойл се мажа, много ми харесва ароматът, но знам, че с обикновено кокосово и какаова масло, ефектът би бил същия и пак всичко е до ген.
Междудругото, споделям много полезно приложение, INCI Beauty, с което може да сканирате баркода на козметичните продукти и ви излиза дали даден продукт съдържа опасни съставки и как биха повлияли те на ендокринната система или за кожни раздразнения.

# 417
  • София
Момичета, какво мислите за количките от Алиекспрес? Аз си поръчвам редовно глупости оттам, снощи се сетих да потърся колички. Има на доста ниски цени, но се чудя дали няма да пристигне някой пълен боклук? Ето ви примерна:

https://www.aliexpress.com/item/1005004326154283.html?spm=a2g0o. … gUid=mkSM3hw5QVGb

Другото, което се чудя - ще трябва ли да се плаща мито?

# 418
Здравейте, момичета. По принцип ще бъда февруарска мама, но надявам се нямате нищо против да се присъединя и към вашата група.
В края на 4 г.с. съм, пуснахме изследвания и прогестеронът ми излезе 24,5 ( при норма 2,8 - 147,3). АГ ми предписа да вземам Дуфастон 3х1.
Понеже съм с поликистозни яйчници и преди друг АГ ми беше изписал Дуфастон, за да предизвика цикъл. Притеснявам се, ако започна да го вземам да не предизвика кървене. Има ли някоя от вас, която също да приема Дуфастон по време на ранна бременност?

# 419
Аз пуснах заявка за фб групата но не съм приета

Общи условия

Активация на акаунт