From / Отвъд

• 54 898
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Силно се надявам да си права,да завърши логично и да не ни разочарова.Приспивам малкия и ще си пусна новия епизод,работата довечера 🤣.

# 196
  • София
Предложенията тук за страхове/съвкупност от страхове също не са малко. Пък е и не непознат сюжет от фикшъни. Тогава базисно остават алтернативи - кой/какво им ги въплъщава в реалност там; и може ли сам Виктор - ако приемем, че той подсъзнателно "ражда" това време/пространство - да "измисли" случващото се (и псевдореалното и менталното за хванатите).
"Тоест, да имаме две свръхестествени сили?" (от @ Лъвица). И дори повече от две? А още по-важен въпрос става по какъв признак са селектирани пристигащите там. Най-малко е "географски".
Паралелните вселени имат множество портали - и (ако ги приемем) е възможно да има "смесване" на същества/явления - но уж не и едновременно в повече от една. (Т.е. ако от свят Х минеш през портал в свят Y, няма как да си и в свят Z. Освен... ако, съществувайки и в тях, не срещнеш и не променяш себе си.)
Впрочем, след като имаме разследващи тук, които са 5-6 серии по-напред с материала, и те също нямат отговори, или ще има твърдо 3-и сезон, или и в този случай накрая може и да си останем с чуденките (дежавю от Изгубени).

# 197
  • Somewhere far away
Силно се надявам че ще има трети сезон!

# 198

На мен ми е чудно какви бяха онези паяжини и буболечки и кой им дърпаше палатката?

Моята дъщеря мрази паяци и  каза, че само в Австралия има такива паяжини.

# 199
  • София
Да добавя още една улика:

Изглежда всички пристигат с коли/МПС.

Замислих се за вариант фарът да ги телепортира? Шерифът беше в гората, когато видя светлината, а автобусът се появи, когато той беше в гората.

Ретро облеклото на чудовищата може да говори, че някога са били жители на града и после са били превърнати в чудовища. Също вариант, вместо да са били телепортирани от друго измерение.

# 200
Хареса ми идеята за паралелна реалност, всъщност по-скоро измерение.
Като в Мъглата.

Още няма субтитри, мрън, мрън, мрън Confused

# 201
Да споделя и нещо което ми направи впечетление.В първи сезон Табата откри в склада наресторанта своя гривна която е изгубила отдавна и сподели със съпруга си.
Мисля ,че може да се окаже че са в кома или в друга реалност както и името на сериала го подсказва.

# 202
Още не съм гледала новия епизод,че имаме гости.Но пък влезнах в една фен група във фейса,страхотни теории и разсъждения има.
Тъкмо ми попадна това,според мен верно са две човечета и слънце и луна и как се променят денем и нощем.И буквата Е.

# 203
  • София
Добър ден на всички.
Като че ли в разследващия екип взима превес мнението, че местопрестъплението е в паралелна реалност/свят/вселена. Имаме улики в тази посока, но да не изключваме и други версии. Не забравяйте - портали от една към друга има (не един), даден обект/субект трябва (може) да съществува навсякъде, но не може едновременно биологичен индивид Джон Доу от свят А, влизайки в свят Б, да присъства и в трети/4-и/5-и свят.
За амулета. Чудесна ясна снимка, символите се виждат добре и в цялост. Сбъркал съм, като съм мислел, че е "нещо х 3". Замислям се за слънцето и луната - може да са свързани с двуликия Янус (римски, но дошъл от Гърция, бог). И вижте какво пише даже в Уикито за етимологията:
Името има същия корен като лат. ianua (врата) и janus (отворен вход с арка). Той е бил почитан като дух пазител на всяка врата и на всяко начинание и начало. Смятало се е, че е отварял и затварял всички врати, предимно символично. ... Янус е пазител и защитник на земеделците, както и на тези, които заминават и на тези, които се завръщат.
Съществува обаче и малко по-неизвестна двулика богиня: Хел.
Германска богиня на живота и смъртта, тя често е изобразявана като двулика, отразяващо нейната природа. Тя също е и богиня на здравето и лечителите, защото германските племена са вярвали, че тя може да вкара демон и да ги разболее или да го изгони с билки и ритуали и така да ги излекува. Мнозина припознават англосаксонската Хелит в нея. Името и идва от индоевропейския корен със значение „да се крие“.
Ето и едно тълкуване на
Амулетът Слънце и Луна олицетворява началото и края, изрично и скрито, лично и публично, тайно и явно, мъжко и женско. Такъв амулет често се използва в магията за увеличаване на собствените сили, разкриване на вътрешния потенциал и развитие на психически способности.

# 204
Ама кой хвърли въжето на Бойд Grinning

# 205
Това и аз си го задавах като въпрос.

Талисманите изглеждат като рунски, но кратка справка ми показа, че няма такава буква.

# 206
И аз искам да знам кой хвърли въжето и защо самият Бойд не попита.

# 207
  • Русе
  за много неща можеше да пита, защото Мартин явно знаеше доста. Обаче незнайно защо се заинтересува , какъв е бил преди това. И естествено се оказа колега на Бойд.
 И май балерината я виждаше преди да получи кръвта.

# 208
  • София

По време на сцената си помислих, че старецът сам се е оковал, защото червеите го карат да върши някакви неща/да се превръща в чудовище. Той предупреди, че нещо ще се случи, щом музиката от кутията спре. Какво? Реално, той предаде червеите и умря. Тоест, моето предположение е, че е пуснал въжето, след това сам се е оковал. Но нямаше ли и други оковани скелети? Ако друг го е оковал, кой? Доста омешана е тази ситуация, още повече като добавиш, че мястото изчезна, и че Сара също ги има, но като че ли при нея действат различно. Дано имат обяснение, а не е поредната мистерия метната ей така, да има.

# 209
Аз пък разбрах че са го оковали за да не избяга,един вид не чудовищата,ми лошите.
Разрових групата,доста интересни неща има,не съм ги забелязала.

Общи условия

Активация на акаунт