Проблем ли са честите бизнес срещи и командировки за партньора?

• 7 623
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Хубаво, че детето ти е приоритет, нормално - родител си. Но ти как му представяш нещата - сядаш и отсичаш - първо детето, второ работата и ти - ако остане време и внимание, тогава. То, всъщност, остава ли?
Много е странно, че досега не сте се пробвали да живеете заедно, а имате сериозни намерения - нито той, нито ти явно сте на по 20, за да имате цялото време на света.

Отделно - при положение, че той няма свои деца, планирате ли да имате такива? Това е доста ключов въпрос в една двойка и е хубаво и двете страни да са на една страница.

# 106
Без да обиждам авторката, не ми е това целта, но малко мъже биха се съгласили на такъв живот - хем жена с дете (което е на първо място, разбира се), хем кариерата и пътуванията й да са на по-предно място от мъжа. Че и не живеят заедно, а си играят на гадженца. Мъжът в крайна сметка е на 38, не е престарял, не знам защо стои още в такава връзка при положение, че иска семейство и предполагам собствено дете. Аз ако съм мъж и съм в такава ситуация, ще си търся жена без ангажименти. Но аз и преди да срещна мъжа си и да родя бях категорична, че не искам мъж с дете/деца.

# 107
  • София
Дет се вика, хубавото е, че има хора, които не са като вас.
Живи и здрави да сте, да сте си с мъжовете форева и да не се налага да премисляте в нова връзка, кое, как и защо е по-добре.

# 108
Ами нека разменим ролите - хващате се с мъж с дете/деца, който пътува често и се колебае да заживеете заедно. Искате семейство, деца, но този мъж не ви предлага това. Ще стоите ли с него?

# 109
  • Столичанин ама не в повече :D
Имам един роднина на 38, ерген с голяма (на същия акъл) ергенска компания. Първо, майка с дете - за тия хора е никога. Като каже: "Много я харесвах, но тя имаше дете." и край. А ако случайно някой ден вземе да се промени смайващо (той или някой негов приятел) и все пак да се обвърже с такава, като чуе за приоритетите, плужека и че тя не знае дали ще живее с него, защото има дете и е длъжна да е предпазлива, а са минали само две години и половина, мисля ще се върне веднага към фабричните настройки.
В тази конкретно възрастова група Елеаа е попаднала на рядък екземпляр, доколкото разбирам. Просто тяхното поколение са такива, че втори такъв не знам как ще уцели. Говоря за конкретната възрастова група, които в момента са на около 38.
В крайна сметка, никой не е длъжен на такова обвързване, миналата година се появи една от миналото ми, с която сякаш си четяхме мислите и ако нямаше дете сега щях да съм се оженил за нея, но нито искам да гледам малко чуждо дете нито да контактувам с мъжа и (заради който и се скарахме навремето, защото като и казах, че е като предишния и демек насилник, тя се разсърди и спряхме контакти, е 10 години по-късно след скандали и посягания от негова страна, че и съдебни дела за да я поостави на мира, ми каза, че съжалявала дето не ме била послушала навремето, ама вече е късно, защото за разлика от предишния в крайна сметка с тоя ще е свързана завинаги, отделно че детето за съжаление винаги ще бъде настройвано в една или друга посока, което е още една трудност за нов човек) имам един познат дето си намира жени с деца, ама и той самия има такова демек т.нар. товарите са взаимни, а достатъчно много пъти сме чели теми пуснати от жени без деца (че и с деца) взели си мъж с дете и оплакващи се, ако се е оказал не от тези, които го виждат два пъти месечно. Въобще тук трябва да се правят наистина много компромиси.

Последна редакция: вт, 16 май 2023, 08:38 от jerami

# 110
Ами нека разменим ролите - хващате се с мъж с дете/деца, който пътува често и се колебае да заживеете заедно. Искате семейство, деца, но този мъж не ви предлага това. Ще стоите ли с него?
И на мен щяха да са ми интересни коментарите при такава конфигурация. Но тук двойните стандарти са често срещани.
Един човек може да има различни приоритети в различните етапи на живота и това е съвсем нормално. Но това, което ти е приоритет и фокус, то върви и се развива. Другото - не. На мен просто ми се струва, че в момента мъжът е за компания, а не се възприема като партньор с потенциал за съвместно бъдеще, в който има намерение да се инвестират някакви усилия. Общо взето - каквото дойде, ако иска да остане, ако иска да си ходи. Авторката сякаш сама се е привърнала в мъж и в такъв случай втори няма какво да прави в картинката.

# 111
  • София
Какво значение имаме аз и ти в чужди отношения?

Или трябва една майка с дете да прави абсолютно всичко да не изпусне добрата партия и да не го разсърди?
Поставила си е условията и той е окей, къде е проблема?

# 112
Добре де, сега да се чувствам виновна, че не лъжа партньора си ли?
Не съм му опряла пистолет в главата, за да е с мен!
Аз бих се почувствала зле ако му говоря това, което не мисля, защото той е добра партия за мен! Това е използване!
Аз нека съм честна, пък всеки сам си преценя…

# 113
Това да си честна е много хубаво, така и трябва. Но не разбрах в крайна сметка - той иска ли семейство и общо дете с теб и ако да, ти какво му предлагаш?

# 114
Действително ако той иска семейство и дете, а ти не - трябва му го кажеш точно и ясно,за да може да си прецени дали ще продължава да бъде с теб при тези условия.

# 115
На мен тоя мъж не ми звучи като да е много наясно какво иска.
Хайде ако е някое младо лъвче, хванал готин милф, да рече - ходи си на каквито командировки искаш, пък като си в града обаждай се да правим секс.
Ама той е на 38 години, какво чака - семейство няма ли да прави, няма ли да живее с жена, негови деца няма ли да има? Кара така 2-3 години без идея за развитие като че ли ще е все млад.
Ако те е канил да живееш у тях и ти си отказала, а сега му сервираш и това, че командировките зачестяват, нищо чудно при завръщането от поредната да намериш някоя нанесла се на твоето място.

# 116
Възможно е, да. Аз съм наясно с рисковете.
Той иска да сме семейство . Не държи на дете, но ако станело-също добре.
Но не правим опити за дете, не ни е на дневен ред.

# 117
Значи мъжът сам се поставя в позиция да не е толкова важно той да е приоритетен.

# 118
За мен моят партньор е достоен за уважение и интелигентен човек. Със сигурност и той си ги е мислел всички тези неща за товари, багажи и т.н. А и сме го обсъждали.
Но аз не съм “ дефектна”,просто съм жена с дете. На мен също не ми е лесно да вкарам “чужд” човек в живота на детето си! Но никой не мисли от тази гледна точка. Естествено , че няма да прибързвам!
За мъжете с деца е по-приемливо да си намерят бездетни жени, нали?
Нали  разменяме ролите, да помислим и от тази гледна точка.
А обратното бие на очи, както се вижда или мъжът нещо не е окей или каквото е там…:)
Да разбирам ли сега от това, което сте писали, че аз не съм достойна за него, защото имам дете, което ми е приоритет пред него?
Това ли е заключението?

# 119
Не. З амен също детето ми е приоритет преди мъжами, а пък му е и баща на всичкото отгоре. Какво остава за някакъв дето е никакъв реално.
Просто първо изясни на себе си какво искаш от връзката и до къде можеш да стигнеш /брак, дете?/ И после му кажи на него, за да си направи той избора.

Общи условия

Активация на акаунт