Проблем ли са честите бизнес срещи и командировки за партньора?

• 7 622
  • 276
  •   1
Отговори
# 165
Абе, извинявайте, защо се опитвате да вкарате кариерата на жената като някакъв противовес на щастливото семейство? На семейна жена не отива да ходи да работи, ами вечно трябва да разчита на мъжа си ли, как?

.
Цитат
Моите бяха с честота в 2 от 3 седмици, между 2 и 5 дни. Тоест, от 22 работни дни в месеца мен ме няма вкъщи средно между 10 и 15.
Това са моите командировки, не на авторката.

Ми дадох си срок още половин, една година ако всичко върви, както сега и не сме се променили,да заживеем заедно.
Аз пък не разбирам какво толкова странно има в това?Simple Smile
Твърде дълго става. Особено ако се познават вече детето и мъжът. За мен лично толкова размотаване дори в тази ситуация е загуба на време и голям индикатор, че нещо не е наред.

Последна редакция: пн, 15 май 2023, 20:37 от Нарцùса

# 166
Ми дадох си срок още половин, една година ако всичко върви, както сега и не сме се променили,да заживеем заедно.
Хайде сега си отговори на един въпрос. Да примем, че твоят приятел иска да живеете заедно и да сте семейство, щатото много те обича (а не защото иска да те направи зависима от бизнеса, защото с недомлъвки говори за още едно дете - а ти дете имаш, не защото така ти ще домакинстваш)   и се напасва към вас (успява да ти изтърпи детето). Това дете твоето за какво за бога е виновно, че и тотрябва да се напасва към чуждия човек. Или си планирала да счупиш вроденото чувство за свой-чужд докато е още малко? Ти искалали си  такъв живот за себе си когато беше дете?

# 167
Това е много крайно изказване!
Аз разбира се, че искам най-доброто за детето си, затова съм и толкова предпазлива и затова изчаках.
Аз виждам моята роля на майка, да му дам обич на първо място, грижи, опека, закрила докато той е готов да си стъпи на краката.
Но другата ми основна роля, която съм си я поставила за цел е да го възпитам по начин, по който той да не се превърне в егоист за в бъдеще, да уважава майка си (и жените като цяло) и да вярва на решенията й! Аз никога няма да му мисля злото!

# 168
  • София
Освен крайно е и злобно.

# 169
Ами защо се връзваш тогава на приказките кога сте щели да заживеете заедно?
Детето ти няма да си стъпи на краката скоро - поне всички останахме с такова впечатление.
А и има значение какво се разбира под стъпване на краката. Защото ако е емоционално, да има чувство за сигурност, да знае, че то ти е важно - 38-годишният трябва доста да поизчака.
Казаха ти, че в повечето семейства майка, баща и тяхното дете не е проблем майката да каже, че детето ѝ е на първо място, а в същото време се опитват да ти внушат, че това не било ок.
Няма да му мислиш злото, но напълно осъзнаваш, че детето ти и този мъж не се спогаждат?
Не искаш да е егоист - ок, жалко че не можем да върнем времето назад и тогава да кажеш ти лично би ли искала да прекараш до 18 годишна възраст (защото до тогава си законово и финансово зависима) в напасване.
Хайде приятелят ти има защо да се напасва,  а детето ти? За да не е егоист?
Или за всичко си има време и начин?

# 170
Тоест казваш, че разведената майка с дете трябва да си носи кръста (да си влачи ремаркето) и няма право на лично щастие в семейна връзка с мъж, понеже това ще донесе някакъв дискомфорт на детето?
Това е въпрос на приоритети и баланс - докъде всичко трябва да се върти около детето, няма ли майката и тя право на комфорт и щастие, няма ли детето да е по-щастливо с доволна майка, а не с незадоволена и самотна и други такива. И това в добавка към факта, че за много мъже жената с дете не е приемлива опция и намирането на добър кандидат и без това не е лесно.

# 171

Според мен това наистина е излишно размотаване. От 2-3 ще станат 3-4 години пилеене на време. Ако някой за толкова време не ти се е доказал дали става за семейство, то или той не става, или ти го мотаеш. Предполагам в случая второто. Не искаш да се опариш втори път и от предпазлива, ставаш свръх.

# 172
Нищо подобно!
Но сигурно някъде там има майка, която не си носи кръста сама, а на детето ѝ не му се налага да се адаптира, защото даже и не знае за този почти 40 годишен, който е решил да поставя условия.
А ако детето се възприема като кръст...

# 173
Елеа, някъде остават недоказани неща и разминаване.
Той си мисли за общ бизнес. Ти за нова длъжност и развитие.
Бъди ясна с него и желанията си.
Ревност ( неудобрение) от работата ти и сега, общ бизнес преди да сте заживели заедно са..да казвам ли...

# 174
На мен, честно казано, и без дете ще ми засветят лампи с този бъдещ общ бизнес, мусенето на няколко дни отсъствие и намеците да успокоя топката със служебните си ангажименти. Ще започна да се чудя защо толкова му пречи моята работа и не може ли този бизнес да си го почне сам, ами на мен чака.
Наковахте авторката, че е несигурна, но честно казано, мъж на 35-38 със свой дом има достатъчно опции, ако въобще иска обвързване. Не е опрял до една бройка леля с дете, както някой се изцепи назад. За 2,5 години колкото авторката много го обича и е поискала да се съберат, толкова и той. Според мене Елеа го усеша, че той самият не е много сигурен, затова се дърпа от идеята да ходи при него в комплект с детето.

# 175
Нищо подобно!
Но сигурно някъде там има майка, която не си носи кръста сама, а на детето ѝ не му се налага да се адаптира, защото даже и не знае за този почти 40 годишен, който е решил да поставя условия.
А ако детето се възприема като кръст...

И защо да не се възприема? Да си носиш кръста значи да поемеш отговорност за станалото. Нали ти именно за това пледираш - пълна отговорност за детето без оглед на щенията на майката?
А аз безусловен мъж (или жена) не познавам. Всеки има някакви условия при влизане във връка и прави някакви компромиси.

# 176
Още малко ще излезе, че пред Елеа и мъжа стоят непреодолими препятствия - дете, командировки, евентуален някога си общ бизнес (как може, ужас, защо така?), заживяване на чужда вражеска мъжка територия... Simple Smile Много страшно, то направо трилър Simple Smile

# 177
Може и така да се окаже накрая. И дали по-добрата опция не е някой също разведен с дете/деца и да го карат на нещо като гаджелък, без да смесват домакинства, финанси, бизнес...

# 178
Аз точно тръгвам да пиша, че най-удобно за разведена с дете/деца е разведен с дете/деца.

# 179
Не може така - трябва да си играят на  семейство. Защото това иска партньора.

Общи условия

Активация на акаунт