Проблем ли са честите бизнес срещи и командировки за партньора?

• 7 636
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
BadKarma, вие нямате и дете в картинката. Нормално е да няма особен проблем. С децата е различно предизвикателството.

Сестра ми години наред имаше много командировки, повечето извън страната, и никакви проблеми с мъжа си. Но май не познавам друга такава двойка.

# 136
Да, да, така е, нямаме. Логистично обаче бих очаквала подкрепа от него, макар и да намаля естествено срещите на живо като се стигне до там. Аз не бях останала с впечатление, че въпросът е кой се грижи за децата, а как се приемат отсъствията по принцип и как се отразяват на отношенията. Но не прочетох цялата тема, признавам си.

# 137
А и вечеря с клиенти, след която се прибираш у дома е едно, командировка, при която изобщо те няма, е друго.

# 138
Е, аз имам и двете. Нито едното не е проблем, а и не виждам защо да е, такава ми е работата. Не съм моряк, не е като да ме няма по 9 месеца, нищо няма да му стане една седмица или няколко дена ако съм в командировка. То пък големият кеф да се разнасяш по хотели.

# 139
Е, аз имам и двете. Нито едното не е проблем, а и не виждам защо да е, такава ми е работата. Не съм моряк, не е като да ме няма по 9 месеца, нищо няма да му стане една седмица или няколко дена ако съм в командировка. То пък големият кеф да се разнасяш по хотели.

Ясно, че това ти е работата. Знам също, че не е голям кеф. Но темата е за друго - как половинката ти приема да стои сама вкъщи при много отсъствия. И тук вече има значение колко често, само закъснения ли са (вечери с клиенти) или тотална липса от вкъщи (командировка), по колко дни, има ли деца и прочее.

# 140
Дефиницията на много отсъствия обаче варира. Аз от бизнес вечерите си често се прибирам след полунощ. За някои хора това също се брои за отсъствие, понеже пак са заспали докато другият се прибере. Като се замисля, май никога не съм преди 10:30-11ч вечерта вкъщи при такива уговорки. То няма и как като вечерята е за 7:30-8ч, а човек после има и път към вкъщи.

На мен би ми било неприятно ако другият човек пътува много - да речем няма го месеци наред, или пък 3 дена е в командировка, 2 се прибира късно от бизнес вечери, и после уикендите се налага да работи. Не бих издържала такова нещо. Но в първия пост се спомена една командировка на месец-два. Това според мен дори не заслужава коментар, с или без деца, освен командировката не е месец тук, месец там.

Познавам и дами, които ми се оплакват, че след ковид мъжете им вече не пътуват достатъчно и преди им е било по-добре като ги е нямало (с деца са). Така че зависи от конкретната ситуация и отношения 😁

# 141
BadKarma, не знам какво работиш, но явно не е на нормирано работно време. Повечето хора с деца не биха се навили на служебни вечери до 11 вечерта да речем.

# 142
Нормална офисна работа. Ако имам среща с клиенти или бизнес партньори вечер, тя естествено е след като всички сме си изработили през деня, с други думи технически това не ми се брои за работно време. Масово хората, с които се виждам, особено по-възрастните от мен, имат деца. Не знам обаче партньорите и партньорките  им с какво се занимават, естествено. Със сигурност познавам случаи, където и двамата са в една сфера, та явно намират начин.

# 143
BadKarma, не знам какво работиш, но явно не е на нормирано работно време. Повечето хора с деца не биха се навили на служебни вечери до 11 вечерта да речем.

Като бяхме деца баща ми колко пъти е висял в срещи, в работа и в какво ли не. И ставаше в 4 сутринта, и се е прибирал по нощите в някои случаи. И е имал деца. Всичко зависи от хората, трудно е да се генерализира. Споменатите от елеаа командировки дори не са толкова чак чести. За два месеца по 2-3-4 дни въобще не схващам защо се коментира, наистина. Не е да те няма половината време от вкъщи.

# 144
Да ама баща ти е имал и майка ти да ви гледа вас (децата).
Аз също преди съм пътувал повече в командировки, но откак имам деца е доста рядко. Предлагали са ми и разни други позиции, например една почти половината време в чужбина, с прибиране уикендите - отказах.
А пък ако съм разведен и си гледам децата аз, хич не си представям да си взема жена без деца и да й кажа "аз ще пътувам често, пък ти ги гледай докато ме няма."

# 145
Нормална офисна работа. Ако имам среща с клиенти или бизнес партньори вечер, тя естествено е след като всички сме си изработили през деня, с други думи технически това не ми се брои за работно време. Масово хората, с които се виждам, особено по-възрастните от мен, имат деца. Не знам обаче партньорите и партньорките  им с какво се занимават, естествено. Със сигурност познавам случаи, където и двамата са в една сфера, та явно намират начин.
Лично аз доста добре те разбирам, защото имах такъв професионален период. Но след няколко години просто на мен самата ми писна нон-стоп да съм ангажирана с фирмените дела за сметка на лично свободно време и смених работата.
Всякакви модели има, обаче въпросът е не как е при нас, а авторката да си намери нейния баланс с потенциалния й партньор. Защото твоят и моят мъж може да са окей, но това как прави нейният съгласен особено ако заживеят заедно. Както ти казваш, че не си съгласна някой да пътува по 3 месеца, така може и човекът да не е съгласен тя да отсъства 3 пъти месечно.

# 146
Да ама баща ти е имал и майка ти да ви гледа вас (децата).
Аз също преди съм пътувал повече в командировки, но откак имам деца е доста рядко. Предлагали са ми и разни други позиции, например една почти половината време в чужбина, с прибиране уикендите - отказах.
А пък ако съм разведен и си гледам децата аз, хич не си представям да си взема жена без деца и да й кажа "аз ще пътувам често, пък ти ги гледай докато ме няма."

Ами гледала ни е, нали сме били семейство. Тук проблемът на авторката хич не са командировките. Друго е.

# 147
Няма какво да се лъжем. Като се появи едно дете и докато е малко /поне до към 7г/ тези командировки и вечери до 23ч трябва да се спрат ако искаш да си качествен и присъстващ родител. Т.е. ако реално искаш да имаш дете, а само да се разпишеш там и после да го тръшнеш някой друг да го гледа и възпитава докато ти се развяваш по срещи. Това никой нормален партньор /независимо мъж или жена/ няма да го търпи. Авторката обаче е много далеч от това. Тя каза, че детето й вече голямо и го гледат родителите й през тези дни. Не е казала, че очаква партньора й да го гледа. То би било мега наглост да очакваш това.

# 148
  • София
Като живее с него ще го води у баба и дядо ли?

# 149
Ох, мая, значи майка ми е била ненормална да търпи. Аз не виждам нищо странно и новия партньор да гледа детето ако е приет за част от семейството. Много мои приятели, деца на разведени родители, приемат вторите мъже на майките си като втори бащи. Не виждам нищо странно в това. Тук голямо делене се насърчава. Ако елеа иска да са си гадженца и да си живеят отделно, ще е странно да му тресне детето. Ако иска да са семейство, значи се приемат с всички товари и той трябва да се грижи наравно. Ама тогава и той трябва да е приоритет за нея. А не да е последна дупка на кавала.

Общи условия

Активация на акаунт