ДЕКЕМВРИЙчето расте, скоро зъбче ще се подаде -- тема 4

• 20 024
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Честита месечинка на всички бебчета! 🤗 ние утре ставаме на 5месеца 🤭

Да попитам някой знае ли колко дълго може да се дава камилията,че в опаковката пише 3 дни🤔

# 136
Знаете ли каква е причината да не се дава по-рано, понеже и аз доста го отлагах, но другата седмица ще правим 6м и мисля да дам. 🤗
Мисля, че е прекалено рано за спанак на тази възраст, но всеки преценя. Христо е на 5 месеца и 11 дни и се чудя дали да не изчакам още малко. Днес въведох бял морков и реално от първите зеленчуци ми остана само спанак.

Момичета, дадохте ли спанак вече?
още на четири месеца с картоф и много и хареса на дъщеря ми Елена

# 137
Честити месечивки на всички бебчета! Да са здрави и да им избиват зъбките с лекота!
Кадерайче, лоша работа с това повръщане, то вероятно от повръщането не може да усвоиш медикамента, затова липсва кървене. Казах ти преди за братовчедка ми - точно заради повръщането се наложи кюретаж, не беше усвоила достатъчно от лекарството и не успя да се изчисти сама. Звънна ли на лекар да попиташ дали е притеснително? Стискам палци при теб да не се налага оперативна намеса!

Днес бяхме на консултация- +200гр и +2см. Каза задължително да махна обедното кърмене е да го заместя с пюре. Добре, че не споделих за среднощните кърмения, които са си на 3часа.... иначе щеше да ме смъмри. Каза да въведа 1/4жълтък 2 пъти в седмицата и сурови плодове, настъргани. Вероятно и кашите ще въвеждам вече, но не говорихме за тях. Та...тук изниква въпросът ми - колко грама горе-долу твърда храна трябва да яде? 120-150? Досега не съм мерила, давам от малките бурканчета колко изяде, толкова, после мляко...

# 138
Знаете ли каква е причината да не се дава по-рано, понеже и аз доста го отлагах, но другата седмица ще правим 6м и мисля да дам. 🤗
Мисля, че е прекалено рано за спанак на тази възраст, но всеки преценя. Христо е на 5 месеца и 11 дни и се чудя дали да не изчакам още малко. Днес въведох бял морков и реално от първите зеленчуци ми остана само спанак.

Момичета, дадохте ли спанак вече?
още на четири месеца с картоф и много и хареса на дъщеря ми Елена
аз съм питала гастроентеролог в София когато беше Елена на четири месеца и каза че може да и дам и нямаше никаква реакция дадох днес пилешко че го въведох е вече месото много се хареса и поиска още милата ми

# 139
От чисто любопитство защо да премахваш кърмене? Нали млякото е основна храна до около годинка? Ако не иска детето да изяде определен грамаж защо да не си хапне мляко после
Честити месечивки на всички бебчета! Да са здрави и да им избиват зъбките с лекота!
Кадерайче, лоша работа с това повръщане, то вероятно от повръщането не може да усвоиш медикамента, затова липсва кървене. Казах ти преди за братовчедка ми - точно заради повръщането се наложи кюретаж, не беше усвоила достатъчно от лекарството и не успя да се изчисти сама. Звънна ли на лекар да попиташ дали е притеснително? Стискам палци при теб да не се налага оперативна намеса!

Днес бяхме на консултация- +200гр и +2см. Каза задължително да махна обедното кърмене е да го заместя с пюре. Добре, че не споделих за среднощните кърмения, които са си на 3часа.... иначе щеше да ме смъмри. Каза да въведа 1/4жълтък 2 пъти в седмицата и сурови плодове, настъргани. Вероятно и кашите ще въвеждам вече, но не говорихме за тях. Та...тук изниква въпросът ми - колко грама горе-долу твърда храна трябва да яде? 120-150? Досега не съм мерила, давам от малките бурканчета колко изяде, толкова, после мляко...

# 140
От чисто любопитство защо да премахваш кърмене? Нали млякото е основна храна до около годинка? Ако не иска детето да изяде определен грамаж защо да не си хапне мляко после

така питах педиатърката ни за заместване на ядене тя каза че на обедното меню млякото се замества с пюре така ми казаха днес винаги първо зеленчук давам после дохранвам с ам иначе ако дам първо ам няма да иска да яде зеленчуково пюре а искам да и е разнообразно менюто

# 141

Каза, че пропускам прозореца на приучаване. Така ще си чака кърменето и на мен щяло да ми е трудно с храненията. Спомена още, че на 7м трябвало да имаме 2-кърмения-сутрин и вечер, а останалото да е твърда храна.🤔
И друго се сетих да попитам -как се прави  инстантна каша с кърма? В упътването пише за АМ и вода, но за кърма-не. Ако е на принципа на АМ и я загрея до 50°,полезностите сигурно ще се изпарят. 🤔

# 142
Извинявай, ама това звучи лудост за мен😀  по тези думи аз разбирам едва ли не детето няма изобщо да прояде храна и все мляко ще чака. 2 кърмения само за 7 месечно също ми звучи малко, при условие че кърмените бебета се захранват на 6 месеца. Аз не захранвам още, Савана прави 6 месеца на 15ти юни. Предлагаме и разни неща, пюренца и тн, но не очаквам на 7 месеца да сме само с две кърмения. Тя си има сигурно 8 за денонощие,може и повече. Нашата лична още нищо не сме коментирали и ми стана интересно какво са ти казали

# 143
Аз също я разбрах така, че ще си чака млякото, което и прави, де. Не я насилвам, колкото и каквото си иска да хапва. Ако иска мляко-мляко, ако иска манджа-манджа.🤭

# 144
Честити месечинки на всички малчовци и смело напред към зъбчетата.Simple Smile
И ние днес бяхме на консултация. Боби е наддал 300 гр, сега е 7,300кг. Лекарката обаче каза супер си е, той е удвоил теглото, а и ми вика " виж колко е подвижен, супер си е детото, той изгаря с тов подскачане. " Той наистина много се върти, скача в ръцете ни...та и това се има предвид, а и те вече няма да качват с такъв темп, както до сега. След няколко дни ще вкарваме жълтък, на мен ми казаха всеки ден по няколко трохички, докато достигне четвърт жълтък. Каза че може и кашички да почваме след това. Мисля и черешки да му слагам...има едни мрежички като пръстенче, слага се вътре плодче, може и домат и детето си го смуче...много се забавляват, аз съм давала така на каката.
Снощи имахме кофти преживяване, след като приспах малкия, събуди се след 5 мин и цял час силен рев, докато не му дадохме панадол. Лекарката каза, че не вижда нищо притеснително и най- вероятно е от венеца ...и днес вдигнах дозата на камилията, дано нямаме вече такива моменти, че беше много жален.
Сложихме и пневмококи първа доза, остава една още и после чак на годинка. За сега е добре, надявам се да нямаме проблеми.

# 145
  • Вестерос
Благодаря ви! Честито и на другите бебенца!

Алтая, с кърма се прави на порции кашата, общо количество пюре 140-150 казва д-р Владимирова, но Рали яде и по 160, 180. Зависи от детето.
Спанак и грах не съм дала още.

# 146
Алтая, според д-р Владимирова за 4м=140 мл
5м= 150 мл
6м= 160 и т.н. До 200мл. И после до годинка не повече от 200 мл

# 147
Айлиз пие по 240мл🤐. Бяхме намалили на 180 ,тези дни пак се върна на 240. От както отслабна се върти постоянно от гръб по корем , от корем по гръб. Много по активна е в проходилката. Нз дали споменах ние влязохме в режим от неотологията ми приготвиха меню колко мляко , кога пюре , кога каша и колко количество че тръгна към 10кг(роди се малка и рано и имаха съмнение за рахит с това бързо качване , но слава богу няма) , а още нямаше 6м. Много си промени режима със спанетои е ужас.... Това с хапчето не го препоръчвам и не бих го повторила от сутринта не знам къде съм, нз от бременността ли все ми се спи болки почна кървене , но и много повръщане + грижите за малката😶. От няколко дни спя ли ,лежа ли не знам, а имах такава тихо бебе в режим.....ужс
И аз мисля, че млякото е основно до годинка аз най малко на ден 3пъти и давам и ще продължа има дни въпреки , че съм заместила обяд и СЗ е изцяло на АМ не ми пречи каквото иска такова. Обаче мляко да ми сменя с пюре не и позволявам задължително си го пие.

# 148
Айлиз пие по 240мл🤐. Бяхме намалили на 180 ,тези дни пак се върна на 240. От както отслабна се върти постоянно от гръб по корем , от корем по гръб. Много по активна е в проходилката. Нз дали споменах ние влязохме в режим от неотологията ми приготвиха меню колко мляко , кога пюре , кога каша и колко количество че тръгна към 10кг(роди се малка и рано и имаха съмнение за рахит с това бързо качване , но слава богу няма) , а още нямаше 6м. Много си промени режима със спанетои е ужас.... Това с хапчето не го препоръчвам и не бих го повторила от сутринта не знам къде съм, нз от бременността ли все ми се спи болки почна кървене , но и много повръщане + грижите за малката😶. От няколко дни спя ли ,лежа ли не знам, а имах такава тихо бебе в режим.....ужс
И аз мисля, че млякото е основно до годинка аз най малко на ден 3пъти и давам и ще продължа има дни въпреки , че съм заместила обяд и СЗ е изцяло на АМ не ми пречи каквото иска такова. Обаче мляко да ми сменя с пюре не и позволявам задължително си го пие.
моята Елена първо пюре яде после ам давам

# 149
Благодаря ви за отговорите! Каша съм правила предишния път с кърма, но домашна. Смлях ориз на брашно, варях с вода(ставаше много гъсто), разреждах с кърма и така... но сега взех на Хип, пък да видим как ще я правя. Дори се чудя дали да не въведа ориза като пюре, пък после да си правя пълна порция каша🤔

Общи условия

Активация на акаунт