Защо искате деца ?

• 71 015
  • 2 683
  •   1
Отговори
# 2 100
Крис не ме карай да се смея. Как не раждали в Германия? Ела да видиш други култури и религии как раждат по 2 че и по 3. Всеки ден го виждам, а германците разхождат кучета и котки. И що?! Защото не са сплотени, не си помагат, всеки себе си гледа и после се реве.

# 2 101
  • София
Явно има жени с нужда да се доказват, че са много силни, как бачкат и изкарват много пари, те са велики и могъщи 😂 Не е ли това комплекс? Ама то за какво им е мъж тогава само не знам, най-добре да си гледат само кариерата и това е, къде ще се занимават с кърмене и т.н.

Че те мъжете само за пари ли са нужни?

На мен кариерата не ми е за да се доказвам на никого, а за свобода, развитие, сигурност, независимост, реализация на уменията ми, социална среда и т.н. в този ред на мисли. Кариерата не изключва майчинство, но определено ще е добре мъжете да подкрепят жените си в това отношение, вместо жените или да трябва да поемат и кариера и майчинство, или изцяло домакинство и майчинство, докато само мъжа развива кариера.

А иначе в западните общества, все повече всеки си гледа сбоводата и личния кеф, които децата обръщат наопаки. Та и жените това гледат, не искат само те да се нагърбват с отговорности. И започват да си правят съвсем други сметки, защото при тях стане ли детето, не могат просто така да си бият камшика.

# 2 102
Нека жените имат толкова деца, колкото искат и колкото могат спокойно да гледат.
Аз бих си останала с 1 и не искам повече.

# 2 103
Наистина, лична работа е, но когато се погледне в съвкупност, става обществена. Ако всяка жена роди само по 1, демографията отива на кино и няма нито кой да плаща пенсии, нито кой да произвежда нещо, нито кой да пази държавата от Путин ако реши да идва.
И трябва имиграция, обаче имигранти рядко идват кадърни образовани хора, а предимно авантюристи или източващи социални помощи.
Даже в някои държави освен дето стимулират имиграцията, мислят и как да ограничат емиграцията. Да не е посмял някой да натрупа там пари, пък после да ходи другаде по света да си ги харчи. Ето какво например замислят в Канада:

Няма да се учудя да го видя и в Европа. Връщане към феодализма и крепостничеството. Но предполагам драстичните кризи ще изискват драстични мерки.

# 2 104
  • София
Това би било в сила при живеене само на едно място поколения наред. А насила не става.
И 1, и 10 да роди една жена, няма гаранция, че те ще плащат нейната пенсия, защото в днешни времена хората са мобилни.
Аз имам 5. От тях 2 живеят в друга държава, 1 планира да живее първоначално в държавата на първите 2, а после да отиде в различна. Ние самите днес живеем в България, но планираме местене в трета държава. Останалите 2 деца са още твърде малки за самостоятелни решения, но няма гаранция, че няма да отидат в четвърта и пета страна.
И не се знае следващата вълна на миграция какви хора ще доведе.
Ето, заради събитията в Украйна, последните 2 г. към нас идват точно образовани имигранти с професии и умения, а не авантюристи без образование.
Няма гаранции какво ще е утре или след години.

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 17:02 от Fever Ray

# 2 105
Хората като създават деца не са с мисълта кой ще ни пази от Путин 😃 А и то пък щото сега така някой ще ни опази...
Аз отсега не мисля за пенсии. Да, ще бъде проблем, да, най-вероятно и аз ще пострадам, но аз каквото трябва правя - и стаж трупам, и за хубави пари работя, и не съм в сивата икономика. Най-добре би било да се подсигурим двамата с мъжа ми и да се стараем да отгледаме стойностен човек, пък каквото сабя покаже.

# 2 106
  • София
Нека приемем, че за общото благо е добре всяка жена да роди поне две деца:

1. Какво би стимулирало повече жени да раждат повече деца?
2. Какво би дало повече сигурност на повече жени да раждат повече деца? (Видно мантрата, раждай колкото можеш да гледаш сама, не помага в това отношение. Значи трябва минимум някаква гаранция, че жената няма да бъде оставена сама да си гледа децата.)
3. Каква е ролята на мъжа във всичко това - как той може да помогне за 1 и 2, и какво е неговото участие в това да се раждат (и жените да искат да раждат) повече деца?

Все пак, ако един мъж смята, че жените трябва да правят нещо, нека да видим какво може да предложи, което да отговаря на нуждите и желанията на жените.

Аз между винаги съм смятала, че 2-3 деца е идеална бройка. Но винаги, когато някоя жена сподели защо не иска второ, има доста добра логика зад решението й.

# 2 107
Наистина е тъжно, че става така. Германия ще бъде претопена от арабите, ние от циганите. Не го казвам с расизъм, но е тъжно така да си отиде една нация.
Даже не знам и къде точно е проблема. Не е финансов, със сигурност. Обикновено по-бедните имат повече деца. Според родителите ми е от егоизъм и консуматорско отношение на младите. Но аз не го чувствам така. Много хора около мен просто им е трудно да срещнат точния човек и да останат с него, да почувстват сигурност да създадат голямо семейство. Не бих ги нарекла егоисти обаче. По-скоро сега сме социално изолирани. Масово се работи от вкъщи. Трудно срещаш нови хора.

# 2 108
  • София
Отговорът реално е в точка 3. Колкото повече доверие има жената в мъжа, колкото повече подкрепа и любов получава, толкова по-лесно ще вземе решение да роди дете.
Бройката вече зависи от различни фактори.

# 2 109
И аз мисля, че сега нещата са по-трудни откъм намиране на постоянен партньор. Нямам идея защо точно.

# 2 110
  • София
Отговорът реално е в точка 3. Колкото повече доверие има жената в мъжа, колкото повече подкрепа и любов получава, толкова по-лесно ще вземе решение да роди дете.
Бройката вече зависи от различни фактори.

Съгласна съм.

Иначе дори западнячката да ражда по 2-3, пак ще бъде претопена, ако има прилив на жени, раждащи 5-6. Ако всички тръгнат да раждат 5-6, как ще се отрази това на качеството на живот, как ще се изхранват тези деца, докога планетата ще може да осигурява постоянно нарастващо население? На някои места раждаемостта може би има нужда от повишаване, но на други има дори по-голяма нужда от намаляване. В момента се прелива от едното в другото, което не е решение.

А хората сега се събират по-трудно, защото го няма социалния натиск да избереш до 20 и да търпиш цял живот, дори да живееш в тотален тормоз. Но обратната страна на монетата е, че хората живеят с илюзията, че имат прекалено голям (и често неотговарящ на възможностите им) избор, и накрая никой не избират, или остават неизбрани. Решили сме едни проблеми, но сме създали други.

# 2 111
Крис не ме карай да се смея. Как не раждали в Германия? Ела да видиш други култури и религии как раждат по 2 че и по 3. Всеки ден го виждам, а германците разхождат кучета и котки. И що?! Защото не са сплотени, не си помагат, всеки себе си гледа и после се реве.

Ще се съглася, че Ариел е права.
Последните новини от Германия се, че германчетата се присламчавт към мюсюлманските общности, защото получават усещането, че са част от общност и едно голямо семейство, на което им пука за тях.
Давах в друга тема линкове към немската преса, които търсят защо се получава така и в училищата, в които повече мюсюлмани им прави впечатление колко са задружни и как си помагат и как искат да се впишат в това.

Но в днешната реалност възможностите за забавление, които имат младите са толкова много и светът е толкова достъпен, че реално децата са спънка за част от хората и решават, че могат да почакат или да ги пропуснат.
Когато решат, че е дошъл моментът е късно или вече никой не иска да си разваля комфорта.

# 2 112
Когато решат, че е дошъл моментът е късно или вече никой не иска да си разваля комфорта.
Значи пак излиза, че ако те "излъжат" като по-млада шанса за дете е по-голям. На млада възраст и решенията се вземат по-лесно и без много мислене. След това с годините условията стават толкова много, че за много хора се оказват непреодолими.

# 2 113
Наистина, лична работа е, но когато се погледне в съвкупност, става обществена. Ако всяка жена роди само по 1, демографията отива на кино и няма нито кой да плаща пенсии, нито кой да произвежда нещо, нито кой да пази държавата от Путин ако реши да идва.

Ако това си го бях помислила за момент, нямаше и едно дете да родя. През ум не би ми минало да раждам пушечно месо.

Жените не раждат много, защото имат избор и смятам, че ще си защитават тази свобода. Едно време не е имало как, сега има, слава богу.

Последна редакция: вт, 14 май 2024, 19:25 от alex_jp

# 2 114
Значи пак излиза, че ако те "излъжат" като по-млада шанса за дете е по-голям. На млада възраст и решенията се вземат по-лесно и без много мислене. След това с годините условията стават толкова много, че за много хора се оказват непреодолими.

Шансът е да имаш късмета на млада възраст да срещнеш подходящия човек. Ако имаш и богати родители вече е бонус.

Общи условия

Активация на акаунт