Колкото до хората без деца, пак ще го напиша, мисля, че са малък процент тези, които просто не искат. Често има определени обстоятелства, които ги довеждат до този избор.
Няма как да знаеш, но все пак ако си опознал сам себе си е по-голям шансът да вземеш правилно решение. Имаше една стара тема от 2016-та (подобна на настоящата), която прецъках наскоро и беше забавно да видя по профилите, че 7 години по-късно потребители, които категорично са писали, че не искат деца, са променили решението си. Затова ми е много интересно да чуя доводи и различни гледни точки, защото някои откровено си звучат все едно изобщо не е обмислено в перспектива това да нямаш деца. Примерно това, че някого го дразнят чуждите деца е често изтъквано като причина да няма свои, но все пак на мен това ми звучи несериозно. Почти не познавам хора, които да не се дразнят от чуждите деца, много малко са тези, които се прехласват по тях и започват да ги занимават. Та ако някой ми изтъкне това като довод или това, че иска да пътува, автоматично почвам да си мисля, че хич не вижда нещата в перспектива.
Сега съм станала съвсем друга - ако мрънка или плаче чуждото дете, поглеждам, замислям се какво му е, дожалява ми, бих го гушнала, все едно виждам моето дете на негово място. А наистина ми бяха досадни някога.