Армения

• 10 727
  • 241
  •   1
Отговори
# 165
75 евро е доста ниска цена за стая, камо ли за двама души, камо ли в хотел, а камо ли и в центъра.  Може би далеч от центъра ще има. Или в хостел. Но потърсете в букинг, може и да има някакъв компромисен вариант.

# 166
  • Бургас
Препоръчайте ми място за настаняване в Ереван от което сте останали доволни. За двама става въпрос.

Residence North Avenue, small center - това е апартамента, който ползвахме 2023 год. м. октомври. На супер място, отлични условия и с много отзивчив домакин....но сега проверих и за жалост го дават за не по-малко от 7 дни. С търсене има вероятност да се намери и друго в центъра на сносна цена, дори под вашия бюджет! Аз ползвам само Букинг, плащам на място / сега се върнах от Португалия/ и попаденията ми са на супер апартаменти и сносни цени!

# 167
Да и аз гледах за Ереван за месец май. Има точно в центъра доста хотели даже под 150 лв за двама. И то с висок рейтинг в Букинг. Но не мога да препоръчам,защото търся за предстоящо пътуване.

# 168
Апартамента го избрахме, както и програмата е почти начертана. Да попитам,  по магазините има ли различни от унифицираните стоки, които да будят интерес; т.е да отделяме ли някой следобед за такава цел?

# 169
  • Бургас
Живачни термометри Simple Smile

# 170
Разходете се по новото авеню, централната улица в Ереван. Тя свързва площада на Републиката и Операта. Приятно е, сградите са хубави, но магазините стандартни.
Купете си сушени плодове от пазара. Единият ми ръчен багаж беше пълен с тях и съжалявам, че не взех повече. Много са вкусни.

# 171
  • София
Бихте ли споделили как стои въпросът с интернета? SIM-карти ли се купуват и откъде? На летището има ли?

# 172
Ако имате eSIM  функция на телефона, изобщо не се занимавайте с купуване на СИМ карти.  Ако нямате... да, на летището има, но са малко по-скъпи от тези, които се продават в магазините на мобилните оператори. Например в Мол Россия в центъра (и такъв има Grinning )  имаше магазин на VivaCell-MTS, доколкото помня.

# 173
  • София
Благодаря за отговора!
Имам нужда от съвет кои дневни екскурзии да предпочетем, тъй като вероятно няма да имаме време за всички. Набелязала съм следните:
1. Garni Temple, Geghard Monastery, Garni Canyon Symphony of stones
2. Lake Sevan, Sevanavank Monastery, Dilijan, Haghartsin Monastery, Goshavank Monastery
3. Khor Virap Monastery, Noravank Monastery, Tatev Monastery, Ropeway
4. St. Hripsime, St. Gayane, Echmiadzin Mother Cathedral, Treasures of Echmiadzin, Zvartnots

Тази на езерото Севан интересна ли е в сравнение с останалите? Кои са местата и манастирите, които наистина си струва да се видят?
Държа да видя Garni Canyon Symphony of stones и някои от най-красивите манастири, но кои са те?

# 174
Аз бих препоръчал номер 3,  Татев е просто... велико място.
Тези до езерото Севан са за няколко часа. Ако имате вечерен полет на връщане, можете в същия ден да запишете и до Севан, ще отнеме 4-5 часа, пътьом се минава и през Гарни, и през каменната симфония. Ние тръгнахме в 8.00 и се върнахме в 16.00 при все, че минахме и през амфитеаъра Звартноц, на връщане към Ереван. С доста мотаене и дълги почивки за обяд, кафенета и т.н. 16 ч. бяхме пак в Ереван, а полетът беше към 22.30 чак.

# 175
  • София
От манастирите около ез. Севан, най-много ми харесва Гошаванк, но той е най-далеч и едва ли може да се комбинира с Гарни. Всъщност, когато сме на индивидуална екскурзия, дали можем да си определяме и индивидуален маршрут? Би могло да се отиде до Гарни и Гошаванк, като се пропуснат някои от останалите спирки например.

# 176
75 евро е доста ниска цена за стая, камо ли за двама души, камо ли в хотел, а камо ли и в центъра.  Може би далеч от центъра ще има. Или в хостел. Но потърсете в букинг, може и да има някакъв компромисен вариант.
При зададени 3 нощувки в хотел за средата на май месец, с цени между 60 и 75€ излизат  144 места.
Голяма част са с 8,5-9+ ранг или не са дупки.
Повечето са на 0,4-1км от центъра, който и без това не е нещо голямо. Като се отвори карта са си баш в центъра.

Последна редакция: сб, 22 мар 2025, 00:29 от Не се сърди, човече

# 177
От манастирите около ез. Севан, най-много ми харесва Гошаванк, но той е най-далеч и едва ли може да се комбинира с Гарни. Всъщност, когато сме на индивидуална екскурзия, дали можем да си определяме и индивидуален маршрут? Би могло да се отиде до Гарни и Гошаванк, като се пропуснат някои от останалите спирки например.
Може да си резервирате индивидуална по ваше желание. На площада на Републиката има доста шофьори с коли сутрин и може да се уговорите според предпочитанията ви, да си договорите и цена.

# 178
Татев с 2 ръце !
Симфонията е интересно място, но не чак толкова вълнуващо, Гарни също не е нещо уау, макар че каква гледка към планините разкрива …
Но до Татев си заслужава най-много според мен. Имайте предвид, че е на 2,3 часа път от Ереван.

# 179
Освен с препоръчания в темата по-напред Hyur service, къде другаде човек може да потърси организирано пътуване по забележителности извън Ереван?
Тъй като в дните, в които сме там - 5 общо, харесахме само една като комбинация от забележителности.
Иначе за 150лв на вечер има прекрасни хотели - 4 и 5 звезди, централно в града, със закуска.

Общи условия

Активация на акаунт