Обсъждане на имотни обяви - 32

• 55 312
  • 867
  •   1
Отговори
# 705
Бубка, аз също бих предложила да се ориентираш по цените на строежите наблизо с горница заради това, че твоят вече е почти завършен. Ако трябва - звъни на инвеститорите и се направи на клиент.

За другия апартамент на Оборище и Черковна. Цената е много висока, според мен. ЗП не е 115 кв.м., пише си деветдесет и нещо. Самото жилище е с добро разпределение - има си стаи с прилични размери, килер. Има нужда от ремонт - най-скъпите неща - банята и тоалетната и кухнята, дограмата... Плочките в банята и цялостния "дизайн" са точно от 80-те години, виждала съм подобни плочки в друг апартамент, който е в сграда от същия период.
Това, което най-много ме притеснява, е покривът - отвън прилича на панелен блок, в този район има и панелни блокове, точно от 80-те години. Това лесно може да се провери, щом има технически паспорт сградата, там ще си пише. Районът не е толкова лош, колкото излиза от написаното в мненията - има магазини, дори МОЛ, до Военна академия е 5 мин. пеша (там има метростанция), има училища, детски градини - повече от 1. Че не е Докторски паметник е ясно.

# 706
  • София
Според мене това е тухлен блок. Има 1 двоен, а в средата е долепен до стар, очукан. Точно на ъгъла Черковна и Оборище е. Ако си спомняте миналата година в старото блокче един съсед застреля друг.
На последната снимка е изгледа от към двора. Цена и ремонт не мога да коментирам. Вчера докато се мотах там дойдоха едни бг "богаташи" /дълго време семейно обитавали Г.М.Димитров 42/ с охрана и се завъртяха около входа. Много смешни бяха, а брокерите почти лазеха пред тях и много угодно ги агитираха колко е изгодно, да направят оглед.

# 707
Bubka, виж тук още незапочнато на каква цена.. https://galardo.bg/sale/ovcha-kupel/apartament/18755-dvustaen-ap … arski-universitet

Хм, не знам каккво е Г.М. Димитров 42, но пък тия “богаташи”
като им е зор за Черковна, има къде къде по прилични неща
(дори като се добави ддсто)

https://galardo.bg/sale/oborishte/apartament/18316-chetiristaen- … grada-v-oborishte

# 708
  • София
https://prb.bg/nsls/bg/kontakti   
Кои са - тяхна работа.
Нямам намерение да давам безплатни сведения на жълтите медии.
Не ги знам какво са търсили, влязоха в единия вход.

# 709
...но пък тия “богаташи”
като им е зор за Черковна, има къде къде по прилични неща
(дори като се добави ддсто)

https://galardo.bg/sale/oborishte/apartament/18316-chetiristaen- … grada-v-oborishte

А, точно на това кръстовище пък хич не бих купила. Както и в тази сграда. На партера има игрална зала и Била, и двете генерират голям човекопоток към сградата. И сигурно ли е, че имотът е апартамент, защото имам спомен, че инвеститорът (или някаква фирма) отдава жилищата под наем, т.е. сградата дали не е "апартаментен хотел"?

Самото жилище също е със специфични дизайнерски хрумвания, които едва ли ще се харесат на повечето купувачи. Т.е. пак ще има нужда от някакъв ремонт, какъв точно вече зависи от вкусовете на новия собственик (ако се намери такъв).

Интересен ми е въпросът с ДДС-то. Това не е нова сграда, защо пишат цената без ДДС? Каква е врътката с това ДДС при завършени сгради, а не новоиздавани?

# 710
Няма врътка. Собственика е фирма и  ДДС се начислява отделно. Ако го купи частно лице трябва да го заплати . това е фирмата която си разпродава бизнеса с имоти под наем - в тази сграда и в Есте. наскоро се изрекламираха че продават с Galardo и Uniqie. но иначе разпродават отдавна.

# 711
А ако го купи фирма, не трябва ли и на нея да начислят ДДС?
Питам, защото ДДС ми е по-трудно и неразбираемо от интегралите в математиката, например.

Иначе като пример с реална обява, бих казала, че тази обява показва колко е трудно да се намери добър имот като характеристики, дори да не коментираме цените.

# 712
Не забраниха ли отдавна тези рекламни трикове с "цена без ДДС"?
Щом ДДС се дължи, то трябва да е включено в обявената цена.
Даже и в Метро дето едно време на етикетите все пишеше цена без ДДС, отдавна преминаха към нормалната практика да си обявят крайната цена, пък който купува през фирма и има право на ДДС кредит, нека си го възстановява.

# 713
Не забраниха ли отдавна тези рекламни трикове с "цена без ДДС"?
Щом ДДС се дължи, то трябва да е включено в обявената цена.
Даже и в Метро дето едно време на етикетите все пишеше цена без ДДС, отдавна преминаха към нормалната практика да си обявят крайната цена, пък който купува през фирма и има право на ДДС кредит, нека си го възстановява.

По закон (поне някога) трябваше изрично да се укаже, ако цената е без ДДС, а ако не е казано нищо, тогава значи данъкът е включен. Не знам дали има промяна, при Метро може по друга причина да е смяната, че нали там основно хора пазаруват.

Ако продава фирма ДДС все едно се начислява, независимо дали купувачът е друга фирма или ЮЛ, регистрирано по ДДС или не. Да се избегне ДДС може само при сделка на тъмно. Но имаше един номер специално за жилища, че след пет години ДДС отпада.  Обаче ако фирмата е платила едно тлъсто ДДС може да не и е изгодно да отпадне и да не го прехвърли нататък, ако няма как друго яче да го оправи.

# 714
Тази сграда е на (поне) 10 години.

# 715
  • Вече на светло в София
Какво ви е мнението за тези
https://www.stonehard.bg/imot/1752?utm_source=newsletter&utm_med … utm_campaign=1752
 Рекламата е от LUXIMMO :
цени от 1 524 €/кв.м (с вкл. ДДС)
Без комисиона от купувача!

# 716
Добри визуализации.
Не видях разпределения по етажи. Като се има предвид, че паркоместата са вероятно 1500 евро/м2, а жилищата 3000 евро/м2 и се предават на шпахловка/замазка, преценете дали ви устройва. Цената е като всички други в централните райони, дори леко висока като се има предвид, че е "твърде зелена". Не пише нищо за схема на плащане и на какъв етап е строежът.
Не обичам  и не се занимавам с обяви, които не предоставят почти никаква информация за обекта.

# 717
Това според мен е точно Охридско езеро парк, което беше обсъждано съвсем наскоро, някой даже май си купи там.

# 718
Да, охридско езеро е.
https://husestate.com/userfiles/1692353737.pdf
 Много бързо, когато направиш заявка изпращат разпределения, цени и тн.

Във файла има цени и разпределения/ ако се отваря/.

# 719
ЧУДЕСЕН ПЕНТХАУС В БЕЛИЯ КВАРТАЛ. На 100 метра от мол Парадайс и метростанция Витоша. Голям хол, 3 спални, 2 голями бани с тоалетна. Асансьор директно в апартамента. Подово отопление. В чисто нова сграда луксозно строителство с Акт 16. БЕЗ КОМИСИОН. Огледи по всяко време. Цена 564 750 евро.
🤐🤐🤐

какъв е тоя "бял квартал" - сефте го чувам, ако имат предвид всичкото провинциалист дето накупиха там ..без канализациона мрежа повечето..нзнм

Общи условия

Активация на акаунт