Рецепти от "Време за готвене"

  • 124 518
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 4 423
Благодаря ти Дона, наистина съм очарована  Hug Heart Eyes

# 121
  • Мнения: 3 447
БЕЙБИ ОКТОПОДЧЕТА ПО ГРЪЦКИ

Продукти:
3 - 4 октопода
100 мл зехтин
80 мл балсамов оцет
3-4 щипки риган
10 бр. черни и зелени маслини
10 бр. каперси
30 мл коняк
100 мл кока-кола
1 глава стар лук
3-4 листа маруля
1 кубче зеленчуков бульон
1 стрък целина
1 връзка магданоз
1 морков
лимон
сол

Приготвяне:
Налейте 1 л вода в тенджера. Добавете нарязаната на едро глава лук, ½  чушка, дебела шайба лимон, колата, стрития бульон, 30 мл зехтин, нарязания на едро морков и 2-3 щипки сол.
След 15 – 20 минути добавете октоподите и варете още 20 минути. Когато са готови, извадете ги в цедка и залейте със студена вода. Оставете ги да се отцедят.
В голям тиган сложете 50 мл зехтин, две цели скилидки чесън и октоподите. Налейте коняка и го запалете. Фламбирайте октоподите, докато хванат коричка - 1-2 минути.
Сипете зехтина, балсамовия оцет, ригана, няколко капки мед, нарязаните каперси, сока от ¼ лимон и разбъркайте. Сложете октоподите в маринатата, оваляйте ги и оставете за малко.
В голяма чиния поставете нарязаните листа маруля, върху тях октоподите, отгоре нарязания лук на шайби. Полейте със соса. Отстрани  подредете черни и зелени маслини, ¼ лимон, стрък лавандула или друга свежа ароматна подправка.

# 122
И на мен това ми е любимото предаване.Но с не търпение чакам  курса по карвинг.А ако излезе и на диск ,като самоучител ще е стахотно.

# 123
  • Мнения: 3 447
kudjo, благодаря за хубавите думи! Диск ще има със сигурност  Simple Smile

Ето нещо пилешко и китайско  Simple Smile

ПИЛЕШКО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ПО КИТАЙСКИ

Продукти:
400 гр пилешко филе
200 гр броколи
2 червени чушки
бейби царевички
пакетче белени пържени фъстъци
джинджифил
соев сос
бульон
50 мл олио
натриев глутамат
сусам
малко сусамово олио
1 ч.л. мед
светъл оцет

Приготвяне:
Нарежете пилешкото на тънки филийки. Овкусете със солта и джинджифила. Нарежете чушките на едри триъгълници, а бейби царевичките - по диагонал.
В загрята мазнина сложете пилешкото и пържете, докато побелее. Прибавете зеленчуците, фъстъците и сусама. Бъркайте през цялото време. Налейте сусамовото олио, след 3-4 минути прибавете соевия сос и оцета. Изчакайте, докато водата изври и пилето стане златисто. Сложете бульона и отстранете от огъня.
Сервирайте ястието в подходяща чиния и украсете с пресен лук.

# 124
  • Мнения: 3 447
Момичета, искам да се похваля, че КНИГАТА ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ  Grinning
Към нея има и DVD с предаванията с карвинга. В момента се уточнява разпространението, живот и здраве, в началото на март ще е на пазара и ще ви кажа откъде може да си я купите.
Благодаря на всички за интереса към предаването и хубавите думи   bouquet

# 125
  • София
  • Мнения: 4 423
Страхотна новина Hug, да ви е честито, непременно да пишеш от къде да я купим  bouquet Hug

# 126
  • Мнения: 2 892
Пуснала съм тема за ордьовъра с яйца, но се сещам, че в предаването съм гледала тази рецепта. Не помня точно как беше озаглавена, но ставаше дума за варени и разполовени яйца. Жълтъците се месеха с риба и още нещо и се връщаха в белтъка. Много вкусно ми се стори, но не можах да я запиша... Много те моля, ако имаш тази рецепта да я пуснеш.

# 127
  • Мнения: 3 447
Ето ги яйцата  Simple Smile

ПЪЛНЕНИ ЯЙЦА С РИБА ТОН

Продукти:
3 яйца      
50 - 100 гр царевица
риба тон от консерва   
1 стръка копър      
1  лимон   
30 гр майонеза   
1 к. л. горчица   
6 зърна каперси   
30 гр маслини   
1 глава червен лук   
20 мл зехтин   
кетчуп
1 щипка бял пипер
2 щипки сол      

Приготвяне:
Обелете сварените яйца и ги изплакнете. Намокрете нож и ги срежете по дължина наполовина. Отрежете по едно тънко резенче от дъното на всяка половинка за устойчивост. Извадете жълтъците в купа и ги намачкайте с вилица.
Нарежете червения лук на ситни кубчета. Изсипете го в купата.
Добавете още половин консерва риба тон, царевицата, каперсите, зехтина, сока на половин лимон, нарязан стрък копър. Разбъркайте добре.
С помощта на лъжица напълнете яйцата и леко притиснете плънката.
В друга купичка сипете майонезата, малко горчица, бял пипер, бялото вино, сокът на резен лимон. Разбийте съставките до хомогенна смес.
В чинията за сервиране изсипете майонезения сос. Върху него накапете тук-там от кетчупа. Наредете яйцата в празните места на чинията. Украсете с тънки ивички праз.

# 128
  • Мнения: 95
Привет на Dona и на всички останали!
Сега видях темата и я изчетох наведнъж. За съжаление нямаме кабелна, така че разчитам само на рецептите, публикувани тук.
А към  Dona имам въпрос относно книгата - тя какви рецепти ще съдържа /тези, които се дават по телевизията или не/ и ще може ли да се поръча по Интернет? А диска може ли да се купува отделно? И все пак каква е цената? Laughing

# 129
  • Мнения: 3 447
tiya, здравей Simple Smile
Книгата съдържа рецепти от първите 100 предавания (някои от тях съм поствала и тук). В момента се водят преговори с една от интернет книжарниците, но все още не мога да кажа нищо конкретно, добре би било да стане. Книгата се продава само в комлпект с диска. Цената е 15-тина лв.... 14.85, мисля.

# 130
  • Мнения: 119
Дона, една книжка  за мен да запазите, че с този интерес току виж не останат до 18.03, когато ще си дойда в БГ. приеми го като пожелание да се продадат толкова бързо ;- newsm10

# 131
  • Мнения: 3 447
Благодаря, ще ти запазя  Heart Eyes

# 132
  • Мнения: 373
Благодаря, ще ти запазя  Heart Eyes
И аз искаааааааааааам  Heart Eyes Рецептите са страхотни, БЛАГОДАРЯ ТИ , Дона!  bouquet

# 133
  • София
  • Мнения: 4 423
И аз, моля, не знам с бебето дали ще мога да си взема навреме Praynig

# 134

Общи условия

Активация на акаунт