Професия учител - 16

• 54 522
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Колеги, може би ще оставя ученик на поправителен. Дала съм шанс.. ще видя дали ще се възползва. Въпросът ми е колко часа допълнително трябва да му дам преди изпита?
Съгласно Наредба 11 изпита трябва да е насрочен до 2 седмици след края на учебната година и до две седмици преди началото на новата. Това само намерих. В наредбата за приобщаващо пък прочетох, че се дават до 4 часа на ден, но до там... Има ли някъде фиксиран минимален или максимален бр часове, които е редно на предвидя. Благодаря!

# 16
  • Майничка
При нас обикновено даваме 10 часа (по два учебни на ден, за една седмица). Ако срокът е под седмица, евентуално събираме по 4ч. на ден, но много рядко.

# 17
Вярно ли е, че допълнителен отпуск от 2 дни се полага  само на родители с две деца?

# 18
Вярно ли е, че допълнителен отпуск от 2 дни се полага  само на родители с две деца?
Да

# 19
Здравейте, колеги!

Извинявам се, ако е коментирано вече. Изходните нива са отпаднали, нали? Четох наредбата и открих информация само за входните равнища.

# 20
В наредбата не фигурира задължително изпитване изходно ниво.

# 21
Благодаря.

# 22
  • Добрич
ddani, обикновено и при нас часовете са 10. Ако ученикът има няколко поправителни изпити, му се събират доста часове и тогава според графика, може да ги намалим на 8-9 по  някой или всички предмети. Когато оценката се постави (най-рано една седмица преди края на срока/годината), допълните часове могат да започнат веднага. Трябва писмено да се уведоми родителя (според наредбата най-късно 7 дни, преди започване на часовете, което е абсурдно) и да се съобрази общия брой на часовете на ученика през деня. През ваканцията слагаме и по 4 часа, но след учебната програма не повече от два.

Изпитите трябва да са след допълнителните часове.
Учениците, които не са си взели изпитите на първата сесия,  получават допълнителна подкрепа по някое време преди следващата дата. Ако имаме летни дежурства, тогава пускаме датите.

Последна редакция: сб, 03 юни 2023, 23:13 от Вела

# 23
Колеги, интересува ме дали попълвате все още хартиените дела в горен курс. По- специално на 12. клас? Виждам, че има нова опция в Школо, която позволява изтеглянето на нужната информация.

# 24
Wiseacre, при нас, за момента, информацията е, че ще се принтят всички документи от Школо. Колегите-класни, все още са в изчакване, чакат инструкции кое, как...

# 25
  • Пловдив
Преди 2 години в 10 клас беше много готино, че удостоверенията за първи гимназиален етап ги генерахме през Школо - грешки нямаше. Обаче сега две поредни години в 12 клас е мазало и ще пишем оценките на ръка. Не знам при нас ли още е грешката, но така и не се наредиха профилите според нашия учебен план. Освен това като генерирам оценките, на няколко места ми се получават дробни годишни оценки. Ако и тук имаше опцията да се зареди от картон, а не само от дневника, сигурно всичко щеше да е ОК.

# 26
  • Добрич
tonitabrandtner, това объркване в момента в Школо или в НЕИСПУ се случва?

# 27
Благодаря за темата!
Очаквам с нетърпение края на учебната година, а има месец до тогава.

# 28
  • Майничка
В Школо.

# 29
  • Пловдив
В Школо е, обаче и НЕИСПУО нещо не ми харесва в момента. Миналия ден ни накараха да въвеждаме там всички предмети и оценки от 11 клас - за всеки ученик поотделно. Има около 400 грешени записа при нас в Школо и съответно това води до грешки в НЕИСПУО. Тръгнах ръчно да пиша на двама - след като дам запис, предметите пак са сгрешени като наредба.

Общи условия

Активация на акаунт