Къде се запознахте с половинката си

• 12 634
  • 359
  •   1
Отговори
# 120
... истината е ,че една жена има в пъти повече предложения от един мъж.
Например:
Предлагам ти да се опраскаме тая вечер.
Предлагам ти да ми направиш едно фю фю фю.
Предлагам ти да сготвиш едно свинско със зеле.
Прдлагам ти да отидем на село тая неделя.
Предлагам ти да отидеш при майка си за един месец.
Предложения, предложения... Възпитаните мъже винаги предлагат.

Сори, ама твоите предложения ни ме устройват.
Постно, Абуто, много постно.
Виж, мусаката ми е превъзходна.

# 121
  • Paris, France
Е, то в днешно време малко млади жени се проектират като съпруги и майки, 60% от децата се раждат извънбрачни при безплатни противозачатъчни и аборти. Бабите ми са се притеснявали дъщерите им да не се забременят неженени. Майките ни просто искаха и мечтаеха да видят внуче, може и по скайп, на крехката възраст от 60-70г. Много от нас знаем, че внуче няма да имаме, защото дъщерите ни не щат деца. Бракът става отживелица. Остава хубав секс и кинти. Класика.
Какви са тия безплатни противозачатъчни?

Същите като платените- презервативи, гелове, хапчета, сезонни инжекции, вътрематочни хормонални и механични спирали. Вазектомиите и прекъсването на тръбите също е безплатно. Има центрове по семейно планиране, центрове за превенция на полово предаваеми болести, където всичко това е безплатно за всеки, който отиде. Останалото се покрива от здравната каса за всички жени, без доплащане от пациента. Досега не съм платила стотинка от джоба си за противозачатъчни или прекъсване на тръбите. Посещението при гинеколог, химичните и хирургични аборти до 14 седмица (май беше), по желание или до термин при увреждане на плода, несъвместимо с неговия живот също са безплатни. За ранен аборт с хапче даже не се ходи повторно на лекар, няма срещи с психолог. Гинеколог, ехография, анамнеза, ако няма противопоказания пиеш хапа, седнала 15 минути в чакалнята и чао.

На противозачатъчни в Европа имат право и неосигурени, както и недокументирани чужди граждани.

Родители нямате ли, бря?

# 122
Сигурна ли си, че говориш за България? Никога не съм чувала някой да ползва изброените неща безплатно.

# 123
  • София
Темата от "Къде се запознахте с половинката си" се превърна в "половинка не ви трябва", "деца не ви трябват", к'о ви пука, след вас и потоп, нали няма да ви има, еван и пари да има, и да няма, все тая.

Крайният атеизъм и хедонизъм води до това. Болно, деградиращо и умиращо общество.
В един друг раздел някой написа, кога по-скоро ще изчезнат българските ценности. И там писах, пиша и тук, надявам се, никога.

# 124
  • София
Оплаквачите да си вземат едно скромно, невзрачно девойче, да се оженят и да си направят 5 деца. Че май и те не са се юрнали да следват ценностите, които жалят.

# 125
  • София
М, да, лашкане в пълни крайности.
или мурвалък и бездетие или невзрачно и обикновено девойче.
Абе, намират се и взрачни.

Шеймене, адхоминем, преувеличаване, генерализация, slippery slope, straw man и тн. С 2 изречения включи десетина похвата за фалшива логика и аргументи.

# 126
  • София
Какви са тея неомарксистки термини Joy

Абе, намират се и взрачни.

Де?

# 127
  • Paris, France
Темата от "Къде се запознахте с половинката си" се превърна в "половинка не ви трябва", "деца не ви трябват", к'о ви пука, след вас и потоп, нали няма да ви има, еван и пари да има, и да няма, все тая.

Крайният атеизъм и хедонизъм води до това. Болно, деградиращо и умиращо общество.
В един друг раздел някой написа, кога по-скоро ще изчезнат българските ценности. И там писах, пиша и тук, надявам се, никога.

Авторката е на 34г и писа, че обмисля и дете от донор. Никой не и пише да няма деца. Щом иска, да ги има!

Ти самият си живееш много щастливо без семейство и деца и не си се забързал да предаваш български ценности. Тогава защо друг да се пъне?

# 128

Ко не?
Всъщност много от нас са минали по пътя на семейство, деца и са в друг избран от тях етап. Децата и семейството са хубаво нещо, но не и единствен начин да е смислен и хубав живота. През годините човек осмисля и рафинира света около себе си и става все по-малко толерантен / търпим към случващото се около и с него.
Нормално е да има хора, че и жени, видиш ли, които да искат за себе си нещо друго освен раждане на дете и създаване на уют на благоверния.
Лично мен не ме устройва само битовизъм / деца и живота / разговорите да се въртят около това. Както нито само кекс, нито само пари. Имам си критерии, нагласи за моя живот и усещане, следвам си ги и ми е ок.
Ценностите се коренят в поведението и интеракциите с останалите и света, а не в статистики като раждаемост и семейно положение.

# 129
  • София
Със сигурност има и такива. Вие, конкретно наистина може да сте точно такъв тип, дето не иска семейство.
В моето обкръжение, обаче, всички сами жени на някаква възраст, са сами по принуда, а не защото искат да са сами. По-малко от тях имат деца, повечето нямат.
Темата обаче не е "де е сингъл живота" или "де са мъжовете", а "де е половинката", демек, търси се бъдещо "цяло". От това по-ясно, накъде. Иначе (на) философии и извъртане съм се начел.

Аз самият търся сериозно. По-щастлив ще съм с "половинка". Не съм като някои хора да си бая "колко сладко е самотното грозде".
Битовизми нямам. И с половинка не вярвам да имам. Има хора, не се вторачват толкова дали всеки ден ядат ново готвено, или сами натискат бутона на пералнята.

"Взрачна" още преди да го напиша потърсих в гугъл, излезе ми дума на руски. Щом им там, що да няма и при нас, все пак той е дериват на оригинала.
https://ru.wiktionary.org/wiki/%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%BD%D1%8B%D0%B9

# 130
Мнем, по-скоро се търси валидиране и утвърждение на избора ти на мъжка гледна точка "каква трябва да бъде една жена" или по-скоро такава каквато на теб ти харесва.
И не се приемат други щастливи позиции, защото не са по твой образ и подобие. Ами, споко, шарено е, има хора и нюанси, динамичен е живота. Нито самият ще е сам цял живот, нито обвързания обвързан, ако реши. Личните избори са точно това – да избираш според себе си и усещанията си. Няма добре и зле.
//
Иначе, да, нормално е да те гледат отгоре жени теб дето нито си имал семейство, нито дете, а иначе даваш акъл кой какъв е и колко е щастлив. Ти дето отиваш, ний се връщаме от там дето се вика. Дерзай. Но той живота си върви, ползвай го.

# 131
Битовизми нямам. И с половинка не вярвам да имам. Има хора, не се вторачват толкова дали всеки ден ядат ново готвено, или сами натискат бутона на пералнята.
Ееех наборе, като се ожениш ще видиш няма ли. Не можеш да избягаш от тях. Като ревнат две деца, едното напълнило гащите, а другото съборило пълна чиния, като ходите чорлави и недоспали, като станете сприхави или имате несъгласия, защото единия иска в момента едно, а другия - друго, ей тогава почват битовизмите.
Ти си богат, можеш да си вземеш чистачка и бавачка, но бавачката няма да се тревожи вместо теб защо детето е болно, защо има четворка вместо шестица по математика, защо се влачи с тая лоша компания, и т.н.
Като си свикнал 40-50 г. ли на колко си точно не знам, но като си свикнал като волна птичка без никой да ти казва какво да правиш и никого не трябва да питаш може ли, не може ли, така ли е по-добре или иначе, трудно се свивка после, колкото и разбрана да е жена ти и послушни децата ти.
Ама успех!

# 132
Оставете човека да фантазира, ние ще се мъчим на тая маса и в това легло.

# 133
  • София
Както казах, вие сигурно така сте щастливи. Не се опитвам да изкарвам ВСИЧКИ жени, като пасващи на моите разбирания. По-скоро е точно обратното, вие се опитвате да изкарвате всички семейства като "пълни с битовизми".

Не виждам връзка с болните деца и лошите оценки, при положение, че тук се лансираше идеята "по-добре сама жена с деца, без мъж, за да нямало битовизми". Т.е. проблемите с децата пак ще стоят, и статистиката (за САЩ) говори, че от самите мами излизат доста по-кофти деца. (изключения винаги има)
А явно битозизмите и проблемите идват единствено от мъжа. Чудя се, що за животно ще да е тоя мъж, дето само проблеми създава.

Не виждам какво съм фантазирал. Ама вие си знаете.
По-скоро някой друг май фантазира.

Отвреме на време дамите тук имайте предвид, че не всички дами са така неотразими като вас и толкова оправни да се оправят сами в живота. Тук знаем, че сте най-красивите, най-поддържаните, с най-хубаво тяло, най-умни, работни, образовани, финансово независими, всичко можете и без мъже.
Ама има и жени, дето не са толкова по-по-най като вас.

# 134
Теоретик си. И ти личи от дрон. Това е забавното.
Патилите хора знаят, че всичко зависи от човека, а не дали е сам, с някого, от средата му и най-вече интелекта.
Тези общи приказки от кой какво излиза говорят за липса на опит и приказки на едро, да не заспим.

Общи условия

Активация на акаунт