ДЕКЕМВРИйското коремче расте, мама иска вече пол да разбере - ТЕМА 5 (2023)

• 37 900
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Относно козметиката и аз леко смених редовните неща, които ползвах. Замених рол-он на Vichy с Eucerin без алуминий. Душ гелът го смених с душ олио на Eucerin и съм мн доволна от него. Моя приятелка ми го препоръча като превенция за стрии и като цяло наистина много омекотява кожата(от постоянното биене на инжекции кожата ми е много суха).

# 301
Аз да ви кажа смятам, че задържам вода, имам склонност от преди, а и поради високите нива на естроген и цялостното разбутване на организма, защото изведнъж краката ми се покриха с целулит, та не знам вече какво да мисля- щитовидните са окей, бъбреците са окей, сърцето ми е здраво, отдавам го на хормоналната буря 😁

# 302
Пиволинии, сметката трябва да е на твое име.

# 303
И аз не съм променила нещо драстично в използваната козметика. Като цяло нямам навика да се мажа с много кремове,лосиони,серуми и прочие,въпреки че все опитвам да го създам като навик.
Слагам чист витамин ц на лицето,използвам серум и пилинг на theordinary, от дезодоранта няма да се лиша, вмомента и не използвам парфюм защото ми мирише ужасно всеки един,който до скоро обичах.
За стрии използвам от скоро на Cocosolis stretch mark сухо олио и скоро ще добавя кокосово масло. Плюс на Биодерма за атопична кожа, тъй като ми е доста суха от преди бременността и смея да твърдя,че ми се отразява добре , като съчетавам със същото на марката измивно олио, в комбинация са супер.
Единствено опитвам да намаля сухия шампоан, който ми е верен приятел от години, много ме е спасявал по пътувания,но е много вреден като цяло, не само сега.
От години съм с гел лак,та сега явно ми беше времето да си дам малко почивка на ноктите, не е заради бременността,но може би и тя допринесе да де случи сега. Нооо отново ще си направя поне на ръцете.
Общо взето постарому , но с бонус масла за тяло.

# 304
Pivolini, направи си от сега сметка на твое име , после и за майчинството ще ги трябва и за детските ,ако решиш да взимаш.

# 305
Здравейте момичета, относно задържането на вода по принцип означава, че не пиете достатъчно вода( говоря без да съм запозната как е при бременност, а при нормални условия за всеки човек). В Интернет има калкулатори за прием на вода, според мен сега дори трябва да приемаме повече. Също така аз продължавам да тренирам дори и 3 пъти в седмицата и препоръчвам на всички, защото се чувствам страхотно след това, отделно, не знам дали се дължи на тренировките, но започнах да ходя до WC всеки ден. Тренировките спомагат за намаляване на болките в кръста и качването на нормални килограми, за по-лесно раждане и възстановяване след това(научно доказано е).
Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 юни 2023, 07:35 от Karena Checheva 738426

# 306
  • София
Pivolini отвори си сметка, не може без, всичко ще минава през нея. Като ти плащат на ръка осигурявана си нали? Работодателят трябва да подаде сметката в НОИ до колкото помня.

# 307
  • София, България
Възможно е изплащнето на заплата на ръка, просто трябва всеки месец да се подписва на ведомостта.
Но да, сметка за НОИ и обезщетенията трябва задължително и то на твое име, както са казали всички Simple Smile не може с чужда.

С Bio Oil се мазах редовно миналата бременност, но тогава не се разширих много и все пак се сдобих с малко стрии. Така и не се скриха всички после, но повечето изчезнаха.
Сега още с нищо не се мажа, взех някакво на Биобаза. Мирише хубаво и е мазничко Simple Smile

# 308
  • София
Това Био Ойл толкова го хейтат дерматолозите, казват му скъпа вода с олио. Не съм го ползвала никога, но съвсем ме отказват покрай отзивите.

Кокосово също не бих ползвала, за мен са му прехвалени ползите, особено за консумация, внимавайте като мажете за дрехите, че ще ви се съсипят и ще миришат на гранясало.

# 309
Моята АГ ми препоръча Беностан. Макар, че си имам стрии от предишните две бременности, вече се мажа с него всяка вечер.

# 310
  • София, България
Това Био Ойл толкова го хейтат дерматолозите, казват му скъпа вода с олио. Не съм го ползвала никога, но съвсем ме отказват покрай отзивите.

Ма верно е такова. А на всичкото отгоре е и супер скъпо! Реално всяко по-мазно нещо ще “свърши” работа Simple Smile  слагам го в кавички понеже от стриите спасение няма. Предразположена ли е кожата на човек ако ще и със светена вода да мажеш, все тая Simple Smile Пийте вода!

# 311
  • София
Аз нали ви разправях че след 26та седмица спрях да се мажа че нали бях за задържане и не трябваше да си пипам корема. Качих 20 кг демек бая се бях опънала, ама стрии две да имам максимум. Преди мазах с едно на кокона 😁

# 312
Одобрих ви, момичета, извинявайте, че се забавих. Причината е, че по принцип всяка една заявка я проверявам дали пише тук в темата.
И сега да кажа, че НЯМА ДА ПРИЕМА НЯКОЙ, който нито веднъж не се е представил дори при нас (понеже има и такива заявки). Губи се смисъла на тази затворена ФБ група. Ние там не пишем, но ако някой иска да сподели там лична снимка, идеята е да може все пак да го направи сравнително спокойно. Simple Smile

Woman89, аз лично направих 4 или 5 опита да се запиша при Чавеева. Началото на Май до около 10ти някъде ми казваха, че още няма график за Юни. После като излезна графика звънях два пъти и ме отрязваха, че не е предоставила актуализиран график, да звънна малко по-късно. Накрая просто се отказах. Доколкото разбрах тя се занимава предимно с патологични бременности и ако искаш да си запишеш обикновен час за ФМ трябва да си много настоятелна или да имаш уникален късмет да уцелиш точния момент.

Групата "Декемврийски бебета 2023г- мами с термин декември" ли се казва? Вчера влязох в нея, но ако има друга, в която сте всички от тук, бих я предпочела,

# 313

Групата "Декемврийски бебета 2023г- мами с термин декември" ли се казва? Вчера влязох в нея, но ако има друга, в която сте всички от тук, бих я предпочела,

това е нашата https://m.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJ … tc2c0NjUwOTM4Mg==

има я и винаги в първия пост на всяка нова тема.

# 314
Здравейте момичета, относно задържането на вода по принцип означава, че не пиете достатъчно вода( говоря без да съм запозната как е при бременност, а при нормални условия за всеки човек). В Интернет има калкулатори за прием на вода, според мен сега дори трябва да приемаме повече. Също така аз продължавам да тренирам дори и 3 пъти в седмицата и препоръчвам на всички, защото се чувствам страхотно след това, отделно, не знам дали се дължи на тренировките, но започнах да ходя до WC всеки ден. Тренировките спомагат за намаляване на болките в кръста и качването на нормални килограми, за по-лесно раждане и възстановяване след това(научно доказано е).
Simple Smile

Имам и аз голямото желание да тренирам, но след отлепването ме е страх, иначе си пия по 3-4 л на ден, от дете пия много вода, та при мен и това не е проблема, не мога да го намеря, може би твърде много въглехидрати или наистина е в хормоните

Общи условия

Активация на акаунт